- Pazartesi - Cuma : 9:00 - 18:00 / Anında Destek Hattı
Almanya'ya seyahat etmek için vize almak isteyenler için 2024 yılına özel hazırladığımız bu makalede, Almanya vizesi başvuru süreci, gerekli belgeler ve ücretler hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz. Turistik, iş, aile ziyareti veya öğrenci vizesi gibi farklı vize türleri için gerekli evraklar nelerdir? Başvuru süresi ne kadar sürer? Tüm bu soruların yanıtlarını makalemizde bulabilirsiniz.
Vize Gereken Tüm Ülkelerde Hizmet Veriyoruz.
Uzman Vize Başvuru Danışmanlığı
Oturum Vizesi veya Geçici Vize Başvuruları
Ülkelerin Yasalarına %100 Uygun Başvuru
Gelecek planlarınız doğrultusunda Almanya ülkesi için kalıcı ve geçici oturum danışmanlığı, ikame vizesi başvurularınızı gerçekleştiriyoruz.
Yurtdışında okuma amaçlı alınan Almanya öğrenci vizesi başvuru işlemlerini hızlı ve güvenilir olarak konsolosluklara iletiyoruz. Başvurunuz güvencemiz dahilinde.
İster evlilik nedeni ile olsun, ister akraba ziyareti amaçlı olsun tüm ailenize Almanya vizesi almak istiyorsanız, ayrıcalıklı olarak size ve ailenize özel vize başvuru danışmanlığı veriyoruz.
İş seyahatlerinde Almanya vizenizi almak için öncelik sağlıyoruz. Çift pasaport işlemleri ve hızlı başvuru ile şirketinizin vize işlemlerini kolaylaştırıyoruz.
Öncelik isteyen müşterilerimizi Almanya Vip Vize hizmet deneyimi ile tanıştırıyoruz. Vip müşteri özel danışmanlarımız sizin adınıza tüm işlemleri yapacaktır.
Almanya seyahatiniz için tatil ve gezi amaçlı sunulan vize işlemlerini Vizebasvuru.com.tr ayrıcalıkları ile sunuyoruz. Siz tatil için hazırlıklarınızı yaparken bizde vize onayınızı alıyor olacağız.
Ülkeye giriş yapmanız için almanız gereken Almanya vizesi ile Orta Avrupa ülkesi Almanya’ya seyahat etmek mümkündür. Parlamenter federal cumhuriyet olan Almanya, toplamda 16 eyaletten oluşan bir federasyondur. En büyük şehirlerinden olan Berlin, ülkenin başkentidir. Yüksek nüfuslu kentleri arasında bulunan Berlin’i Köln, Münih ve Hamburg gibi şehirler takip eder. Dünyanın üçüncü büyük ekonomisine sahiptir ve bilim teknoloji alanında lider ülkelerdendir. Amerika Birleşik Devletlerden sonra en çok göç alan ikinci ülkedir ve nüfusu 83 milyonu geçkindir. Almanya, dünyadaki en güçlü devletler listesinde ilk 5 ülke içerisinde yer alır.
Almanya’ya ziyaret etmek isteyen Hususi (Bordo) Pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ülkeye giriş yapabilmeleri için gerekli Almanya vize başvurusunda bulunmaları gereklidir. Almanya’ya ziyaret gerçekleştirecek bireylerin pasaportlarında daha öncesinde mevcut çok girişli ve muteber bir Schengen vizesi bulunması durumunda, Almanya’ya girişinde gerekmekte olan Almanya schengen vizesi için müracaatta bulunma zorunluluğu bulunmamaktadır.
Almanya Schengen Bölgesi’ne üye ülkeler içinde bulunmaktadır. Dolayısıyla Almanya vizesine sahip oldukları takdirde ziyaretlerini Almanya’dan başlatmak koşuluyla diğer Schengen ülkelerine de Almanya Schengen vizesi ile ziyaret edebilmektedirler. Almanya’ya ziyaret etmek isteyen kişiler 90 güne kadar olan ziyaretleri için Almanya Schengen Vizesi, 90 günden çok olan ziyaretleri için ise Almanya Ulusal Vizesi müracaat yapmalıdır.
Umuma Mahsus(Yeşil) Pasaport, Hizmet(Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah ve Kırmızı) Pasaport Sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 gün içinde 90 günü aşmayacak ziyaretleri için Almanya vizesi müracaatından muaf tutulmaktadır.
Uzun Süreli Kalış (aile birleşimi, oturum izni, çalışma izni vb. ) amaçlarla Almanya’ya ziyaret etmek isteyen bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Almanya Ulusal vize müracaatında bulunmakla mükelleftirler. Uzun Süreli Kalış vize müracaatları doğrudan Almanya Konsolosluğu veya Almanya Büyükelçiliğine yapılmaktadır. 90 güne kadar olan vize müracaatları Almanya Konsolosluğunun yetki verdiği kuruluşlara veya Turizm/Ziyaret Acentelerine yapmalıdırlar.
Almanya vize başvurusu uzun ve kısa süreli seyahat planlamasına bağlı olarak değişir. Uzun süreli olarak Almanya’yı ziyaret edecek olanlar konsolosluk veya büyükelçiliğe başvurur. Kısa süreli gidişlerde ise Almanya Konsolosluğu’nun yetki verdiği vize merkezleri üzerinden işlemler halledilir. Almanya vizesi için başvurular yoğunluk olabileceği göz önünde bulundurularak 1-3 ay öncesinden yapılmalıdır. Uygun gün ve saatte randevu alınarak Almanya vize başvurusu gerçekleştirilir. Vize belgeleriyle beraber randevu saatinde merkezde olunmalıdır. Randevu saatini geçiren kişiler, yeniden randevu alacağından vize işlemlerinde aksama yaşanır.
Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahipleri Almanya’ya giderken mutlaka vize almalıdır. Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaport ve Diplomatik (Siyah) Pasaport sahipleri ise 180 günlük süre diliminde 90 gün boyunca vizesiz olarak Almanya’ya gidiş hakkına sahiptir. Schengen ülkelerinden olan Almanya, önceden alınmış ve gidilecek tarihlerde geçerli olan Schengen vizesiyle giriş kabul eder. Schengen vizesi bulunması durumunda diğer Schengen ülkelerini aynı vizeyle ziyaret etmek mümkündür. Almanya vizesinde en kilit nokta, kaç gün boyunca seyahat edileceğidir. 90 günlük süreyi geçirmeyecek olanlar Almanya Schengen vizesine; aile birleşimi, eğitim, çalışma gibi daha uzun süreli durumlarda ise Almanya Ulusal Vizesi’ne başvurulmalıdır.
Schengen kurucu ülkelerinden olan Almanya, Türk vatandaşları için vize uygulamasına sahiptir. Vize başvurularının oldukça sık yapıldığı bir ülke olmasından dolayı bazı detaylara dikkat edilerek başvurulardan olumlu yanıt almak mümkündür. Almanya, Schengen ülkesi olması bakımından diğer 25 Schengen ülkesinden vizesiz olarak ziyaret kabul eder. Transit geçişler yapılmakla beraber diğer Schengen ülkelerinde ikamet edenler, Almanya’ya girişte herhangi bir problemle karşılaşmaz. Belçika, Avusturya, İzlanda, Hollanda, Fransa gibi ülkeler diğer Schengen ülkeleri arasında sayılır.
Almanya vizesi nasıl alınır ? konusuna cevap arayan bireylerin izlemesi gerekli bazı adımlar mevcuttur. İlk başta bireyin muteber bir pasaporta edinmesi ve Almanya’ya ziyaret sebebini saptaması gerekir. Hangi amaçla ziyaret edileceği tespit edildikten sonra buna makul vize çeşidi için müracaat yapılmalıdır. Başvuru aşamalarında bireyin mesleki durumu da mühimdir.
Ziyaret niteliğine göre Almanya vize çeşitleri; ticari, turistik, aile/arkadaş seyahati gibi türlere bölünmekte ve hepsine göre ortak belgeler haricinde hazırlanması gereken başka evraklar da mevcuttur. Mesleki vaziyete göre hazırlanacak Almanya vize evrakları ise bireyin özel sektör çalışanı, işveren, memur, öğrenci, ev hanımı, esnaf, çalışmayan veya serbest çalışan sahibi olmasına göre değişiklik göstermektedir.
Kişi kendine uygun vize çeşidini seçip ilgili vizenin evraklarını hazırladıktan sonra evrakları Almanya Konsolosluğu’nun yetki verdiği müracaat merkezleri vasıtasıyla istenmekte olan sıraya ve şekilde hazır hale getirmelidir.
Evrakları kusursuz ve düzgün hazırlamak “Almanya vizesi nasıl alınır?” sorusu ile ilgili mühim bir cevap olmaktadır. Bu çok önemli süreçte, vize işlemlerinde konsolosluk tarafından yetki verilmiş bir kuruluş olan Vizebasvuru.com.tr vasıtasıyla müracaat yapmanız prosedürlerinizi hızlıca ve kolay şekle göre gerçekleştirmenizi sağlamakta ve hata yapma ihtimalini ortadan kaldırır. Vize hakkında sorularınızı cevaplama, evrak takibi, randevu alma, vize müracaat formunun doldurulması, vizenin sonuçlanma süreçleri gibi bütün adımlarda deneyimli ekibiyle sizlere destek olmakta ve zaman kaybetmeyi engellemektedir. Almanya vize prosedürlerinizi başlatmak için Vizebasvuru.com.tr uzmanlarımızı arayarak vize müracaat çeşidinize makul evrakları içerdiği bilgi e-postanızı isteyebilirsiniz.
Almaya vize başvuru formu Almanya Konsolosluğu’nun resmi internet sitesi üzerinden alınır. https://tuerkei.diplo.de/tr-tr/service/05-VisaEinreise/-/1514562?openAccordionId=item-1787344-3-panel linki üzerinden Almanya vize başvuru formuna erişilir. Almanya vizesi için başvuru formu, doldurulması zorunlu olan evraklar arasındadır. Vize başvuru formu ve dilekçesi başvuru esnasında eksiksiz olarak sunulmalıdır. Bununla beraber diğer tüm evraklar tamamlanarak başvuru sonuçları beklenmelidir.
Almanya Schengen vizesi müracaatında bulunan bireyler, Almanya Schengen vizesi müracaat formunu eksiksiz doldurup imzalayarak;
Almanya’ya giderken alınacak olan vize çeşitleri, seyahatin amacına ve planlanan seyahat günlerine göre değişir. Almanya vize türleri 90 günü aşıp aşmamasına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Eğitim, çalışma, staj vb. nedenlerden dolayı 90 günü aşan vize talebinde bulunmak mümkündür. Bunun yanı sıra kısa süreli olarak turistik, fuar ziyareti, kültürel etkinlik vb. amaçlar doğrultusunda vize başvurusu yapılır.
Vize bir ülkenin göçmen politikası ile direkt olarak ilişkilidir. Uzun ve kısa süreli şeklinde de anılan vize, ziyaretin niteliğine göre isimlendirilir ve her vize çeşidinin işlemi farklıdır. Uzun süreli vize, bireyin Almanya’da 90 günü aşan bir ziyaret yapacak olması durumunda başvurulacak vizedir. Kişi 90 günden çok kalmak üzere Almanya’ya eğitim, çalışmak, staj, iş, aile birleşimi ya da bunlar gibi diğer bir amaçla gidebilir. Uzun süreli Almanya vize prosedürleri sonucunda kişi Almanya’da ikamet hakkı kazanır.
Kısa süreli vize ise bireyin 90 günü aşmayacak ticari, turistik, fuar seyahati, aile seyahati, kültürel aktivite gibi amaç için yapacağı Almanya ziyaretlerinde almaları gerekli vize türünü temsil eder. Kısa süreli vize Schengen vizesi şeklinde de adlandırılır. Almanya Schengen vizesi ile bütün Schengen bölgesinde serbest dolaşma hakkı kazanılır. Ancak Schengen vizesine sahip bireyler Almanya’da oturum ya da çalışma izinleri elde edemezler. Kısa dönem Almanya vize müracaat direkt olarak Konsolosluğa yapılmaz, Konsolosluğun yetki verdiği aracı müracaat merkezlerinde tamamlanır. Vize değerlendirme yetkileri ise yalnızca Almanya Konsolosluklarınındır.
Almanya vize türleri belirlenen süre ve gidiş amaçlarına göre şunlardır:
Planlanan seyahat süresine göre Almanya vize türleri ise şunlardır:
Vize türleri, ülkelerin izledikleri göçmenlik politikalarına bağlı olarak şekillenir. Almanya vizeleri, seyahat amaçlarının ne olduğuna göre belirlenir. Uzun dönem Almanya vizesinden yararlananlar, ülkede oturum hakkı kazanmaktadır. Schengen vizesine sahip olanlar ise oturma veya çalışma hakkına sahip değildir. Schengen vizesi sayesinde tüm Schengen bölgeleri içerisinde serbest dolaşım hakkı kazanılmış olur.
Almanya vize ücreti 150 Euro şeklinde belirlenmiştir. 12 yaşından büyük olan Türk vatandaşları için belirlenen ücreti, 150 Euro’dur. Vize ücreti içerisine harç ücreti, başvuru hizmet ücreti ve alınacak danışmanlık hizmeti dahildir. 12 yaşından küçük olanlar konsolosluk harcından muaf olmakla beraber 12 yaşın üstündeki Türk vatandaşlarının harç ücreti ödemesi gerekir.
Almanya vize ücreti tarifesi 60 EURO ve ek olarak vize müracaatında bulunmak için iletişime geçtiğiniz merkezlere hizmet bedeli ücreti olarak ödenmesi gereken 30 EURO elden nakit ödenmesi gerekmektedir.
Alınacak olan vize türüne göre gerekli evrakların yürütülmesi, sürecin takip edilmesi, dilekçe işlemlerinin halledilmesi gibi durumlar danışmanlık ücretleri kapsamında değerlendirilir. Danışmanlık hizmetlerinin 30 Euro civarında bir bedeli bulunur. Başvuru merkezine ödenecek olan koordinasyon bedelinden 0-6 yaş arasındaki çocuklar muaf tutulmuştur. Alınan karara göre kısa süreli vize başvurularında harç ücretine ek olarak koordinasyon bedeli ödenmelidir. Almanya vize başvuru belgelerinin hazırlanması ve sürecin eksiksiz olarak takip edilebilmesi için müşteri temsilcilerinin yetkilendirilmesi mümkündür.
Vize Çeşidi | Vize Harç Ücreti | Başvuru Hizmet Bedeli | Danışmanlık Hizmet Bedeli | Toplam Vize Müracaat Ücreti |
Almanya Turistik Vizesi | 60 EURO | 30 EURO | 60 EURO | 150 EURO |
Almanya Ticari Vizesi | 60 EURO | 30 EURO | 60 EURO | 150 EURO |
Almanya Aile-Arkadaş Ziyareti Vizesi | 60 EURO | 30 EURO | 65 EURO | 155 EURO |
Almanya Transit Vize | 60 EURO | 30 EURO | 65 EURO | 155 EURO |
Almanya Şoför Vizesi | 60 EURO | 30 EURO | 65 EURO | 155 EURO |
Almanya Öğrenci Vizesi | 60 EURO | 30 EURO | 65 EURO | 155 EURO |
Almanya Kültürel Vizesi | 60 EURO | 30 EURO | 65 EURO | 155 EURO |
Almanya Kısa Süreli Eğitim Vizesi | 60 EURO | 30 EURO | 65 EURO | 155 EURO |
Almanya Aile Birleşimi Vizesi | _ | _ | _ | 280 EURO |
Almanya Çalışma Vizesi | _ | _ | _ | 280 EURO |
Almanya Blue Kart Çalışma Vizesi | _ | _ | _ | 280 EURO |
Schengen grubunda yer alan ülkeler, 2024 yılını takiben ülke giriş çıkışlarında yoğun güvenlik önlemlerine sahiptir. Schengen vizesinin bulunması, ülkeye giriş için gereken temel kriterdir. Bunun yanında Almanya’ya neden gidildiğini destekleyecek olan belgelerin sunulması gerekebilir. Giriş esnasında talep edilen belgelerin olmaması durumunda problem yaşanma riski vardır. Bazı durumlarda Schengen vizesi olsa dahi belge eksikliğinden dolayı sınır polislerinin izin vermemesi gibi durumlarla karşılaşmak mümkündür. Özellikle konaklama konusunda gerekli evrakların sunulamaması halinde polis kuvvetlerinin verdiği kararla sınır dışında kalmak mümkündür. Schengen vizesi alınmış olsa bile sınır kapılarında çeşitli belgelerin istenmesi durumuyla karşılaşılabilir.
Almanya vizeniz olsa bile özellikle sınır kapısı kontrollerinde herhangi bir sorunla karşılaşmamak adına dikkat etmeniz gerekenler şunlardır:
Almanya vize başvurularında ve ülkeye giriş esnasında yapılacaklara dikkat edilerek sorunsuz bir süreç geçirmek mümkündür. Verdiğimiz bilgiler doğrultusunda Almanya’ya vize başvurusunda dikkat edilmesi gereken kriterler genel anlamda şu şekilde gruplanabilir:
Almanya vizesi için gerekli olan evraklar eksiksiz olarak sunulsa bile bazı sebeplerden dolayı kabul edilmemesi mümkündür. Hazırlanmış olan evrakların tarihlerinin güncel olmasına ve talep edilen belgelerin niteliklerine özen gösterilmelidir.
Almanya vize ret nedenleri şunlardır:
Almanya vizesinini reddi durumuyla karşılaşıldığında red sebebinin incelenerek düzeltilme yoluna gidilmesi gerekir. Belgelerde herhangi bir eksiklik bulunduğu durumlarda tamamlanarak yeniden başvuru yapılması mümkündür. Fakat vize başvurusu reddedilmiş olsa bile vize ücretinin iade edilmesi söz konusu değildir.
Almanya vizesi alınırken pasaportun geçerlilik tarihine dikkat edilmelidir. Almanya’ya yapılacak olan seyahatler, pasaportların geçerlilik süreleriyle doğru orantılı olacaktır. Seyahat tarihine bağlı olarak pasaportun 3 ay daha geçerlilik süresinin bulunması gerekir. Pasaporttan kaynaklı olarak problem yaşamamak adına gerekli durumlarda geçerlilik süresi uzatılmalıdır
Almanya vizesinin çıkma süresi, tüm belgelerin eksiksiz olarak tamamlanması ve resmi tatil günlerinin araya girmesine bağlıdır. Almanya vizesi onay süresi ortalama olarak 15-22 gündür. Eksik evrakla başvuru yapılması, seyahat tarihine bağlı olarak vize başvurusu için geç kalınması gibi durumlarda süre uzar. Bu nedenle Almanya vize başvurularının planlanan seyahat tarihinden en geç 15 gün öncesinden yapılması önerilir. Almanya ve Türkiye’nin resmi tatil günlerinin araya girmesine bağlı olarak daha uzun sürede sonuç alınabilmektedir. Genel Bilgi. Vize başvurusu normal şartlarda müracaat prosedürünün tamamlanmasından sonraki 5 gün arasında sonuca erer. (Kadıköy, Bursa ve Trabzon şubelerinden yapılan müracaatlar için 2 iş günü eklemek gereklidir.) Türkiye haricindeki bazı ülke vatandaşları için vize prosedürünün sonuçlanma süresi aşağı yukarı 15 gündür.
Almanya vizesi alabilmek için; uzun süreli kalış ziyaret planlanıyorsa Almanya Konsolosluk veya Büyükelçiliği’ne, kısa süreli bir ziyaret planlanıyorsa da Almanya Konsolosluğu tarafından yetki verilmiş vize merkezlerine müracaat yapılması gereklidir. Almanya vizesine başvurmak için sitemizde yer alan forum veya telefon bölümünden bizlere ulaşabilirsiniz. Tecrübeli ve profesyonel kadromuzla vermiş olduğumuz vize hizmetlerinden yararlanarak tüm işlemlerinizi güvenilir hizmet politikaları çerçevesinde yapabilirsiniz. Almanya vizesi için tüm süreç takibini ve bilgilendirmeyi firmamızın tecrübeli çalışanlarından edinerek kısa süre içerisinde sonuç alabilirsiniz.
Almanya vizesine başvurmak için gerekli evraklar randevudan önce eksiksiz şekilde hazır bulundurulmalıdır. Almanya vizesi başvuru belgeleri, mutlaka güncel tarihli olmalıdır. Güncel tarihli olmayan belgelerin kabul edilmeme ihtimali bulunduğundan vakit kaybına yol açacaktır. Vize değerlendirme süreçleri, Alman Konsoloslukları tarafından gerçekleştirilir. Bazı durumlarda belgelerin asılları istenebilirken, duruma bağlı olarak yeni belgelerin talep edilebilmesi mümkündür.
Almanya vize evrakları şunlardır:
Bu belgeler, hazırlanması gerekli ortak evraklar arasındadır. Başvurulacak vize türüne göre ek belgeler istenebilir.
Vize türüne bağlı olarak istenebilecek ekstra belgeler şunlardır:
Vize türleriyle alakalı olarak talep edilebilecek belgeler, başvuruya gidildiği zaman eksiksiz olarak hazırlanmalıdır. Genel çerçevede istenebilecek vize başvuru belgeleri bu şekilde olsa da detaylı olarak talep edilebilecek başka belgeler bulunabilir. Vize işlemlerinin sorunsuz olarak yürüyebilmesi ve vakit kaybı yaşanmaması adına belgeler doğru şekilde hazırlanmalıdır.
Almanya vize başvurusunda biyometri işlemi talep edilir. Başvuru belgeleri eksiksiz şekilde hazırlanmalı ve parmak izi taramasından geçilmelidir. Parmak izi taraması yapılmasının sebebi ise kimlik sahteciliği vb. durumların önüne geçmektir. Çeşitli nedenlerden dolayı biyometri işleminden muaf olabilecek kişiler vardır.
Almanya vizesi müracaatı için aşağıda yazılan standart evrakların beyanı gereklidir. Almanya vizesi için istenmekte olan evraklar 2024 vize çeşidine ve müracaat sahibinin durumuna göre değişiklik göstermektedir. Konsolosluğun ihtiyaç duyması durumunda diğer evraklar da istenebilir. Almanya Konsoloslukları vize müracaat belgelerinde değişiklik yapabilirler. Konsoloslukların istediği en yeni evrak listesine ulaşmak için Almanya Vizebasvuru.com.tr deneyimli ekibimizi arayınız. Bize ulaştığınız takdirde Vizebasvuru.com.tr ekibimiz ihtiyaç duyduğunuz en yeni evrak listesini size e-posta yoluyla ulaştıracaktır.
Vize bölümü kusursuz sunulan vize müracaatları ile ilgili, müracaat evrakı ilgili Konsolosluk / Büyükelçilik vize bölümüne teslim edildikten en geç mutlak 15 gün içinde vize durumunu bildirir. Bu nedenle ziyaretinizden en son 15 gün öncesinden başvuruda bulunmanız gerekir. Ancak ziyaretinizden önce üç aydan daha da erken bir tarihte müracaatta bulunmamalısınız. Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı ya da Almanya´nın dini bayramları olan Noel Bayramı ve Paskalya öncesinde prosedür süreleri uzayabilmektedir. Belirtilen evrakların hazırlanmış olması, vize müracaatınızın olumlu sonuçlanacağı anlamına gelmemektedir.
Vizebasvuru.com.tr, Almanya vizesi müracaatlarında vize danışmanlık şirketi olarak bireysel ve firmalara özel olarak hizmet vermektedir. Vizebasvuru.com.tr’nin şubeleri cep telefonu, e-posta veya mesaj yoluyla yapılan bilgilendirmelerden herhangi bir ücret istememektedir.
Başvuru Formunda bulunan bütün alanlar kusursuz doldurulmuş ve form müracaat sahibi tarafından imzalanmış olması gereklidir. Dikkat edilmesi gerekli; müracaat formunun 3. ve 4. sayfaları esasen imzalanması ve müracaat tarihinin unutulmamasıdır. Başvuru şahsen yapılmayacak ise müracaat sahibi tarafından ıslak imzalı vekalet formu ile vekaleti alan bireyin kimlik belgesi fotokopisi beyan edilmesi gereklidir. (Online Vize Başvuru Formu) – Gerekli Tüm Formlar
İstenilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar muteber olması gereklidir. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olması gereklidir. Pasaportun görselli sayfası ve son 3 yıl içindeki vizelerinize (Schengen ülkeleri, İngiltere, ABD, Kanada, Avustralya, Kore, Japonya, Yeni Zelanda) mevcut fotokopiler gereklidir. Geçerliliği son bulmuş geçmiş pasaportlar da müracaat sırasında sunulmalıdır.
18 yaş üstünde yabancı uyruklu müracaat sahiplerinin pasaportlarında esasen imza kısımları dolu olması gereklidir.
Kısa Not: Evlilik, boşanma vb. durumlarda Adı, Soyadı değişiklikleri nedeniyle en yeni olmayan pasaportunuz ile müracaatınız kabul edilemeyecektir.
Biyometrik özelliklere uyan, rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35×45 mm ölçülerinde ve bütün yüzün net göründüğü 1 adet fotoğraf gerekmektedir. Biyometrik foto çekimi hizmetleri için vize müracaat ofislerinden yardım alabilirsiniz.
Başvurunuz esnasında müracaat merkezinden ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
En az 30.000 Euro teminatlı ve bütün Schengen ülkelerinde muteber olması gereklidir. Ziyaret seyahat sağlık sigortası poliçesinin aslı, ıslak kaşe ve imzalı fotokopisi ile sunulmalıdır. Ziyaret seyahat sağlık sigortası her durumu kapsayacak şekle göre olması gereklidir. Sigorta poliçesinde yürürlüğe girmesi ve sona ermesi hakkında bilhassa bir saat belirtilmediyse, genelde öğlen saat 12 kabul edilir. Dolayısıyla yalnızca günün yarısı sigortalı olan bu günler için sigorta koşulu yerine getirilmiş sayılamaz. Bir diğer temsille örnek olarak 8 ila 13 Mart tarihlerinde ziyaret etmek istiyorsanız, en az 7 Mart´tan 14 Mart´a kadar muteber bir sağlık sigortası beyan etmeniz gereklidir.
Kısa Not: Transit vize (Almanya hava sahasını Schengen dışı bir ülke için geçiş amaçlı kullanacak ve havaalanında herhangi bir kapı geçişi yapmayacak bireyler) müracaatında bulunacak müracaat sahiplerinin sağlık sigortası sunma zorunluluğu yoktur.
Kısa Not: AB/AET vatandaşlarının eşleri ve 21 yaş altındaki çocukları sağlık sigortası beyanından muaftırlar. (Almanya vatandaşları hariç)
Uçuş ya da tur organizasyonlarının rezervasyonları sunulmalı ve gidiş dönüş tarihleri ile ziyaret ayrıntılarını içermesi gereklidir.
Son 3 aya mevcut kişisel banka hesap cüzdanı ya da dökümü beyan edilmelidir.
Ziyaret konaklama durumunuza mevcut belgeleri beyan etmeniz gereklidir. Otel vb. rezervasyonlar beyan edilmelidir. Rezervasyon bilgileri müracaat sahibinin isim ve soyadını içermeli ve bütün ziyaret tarihini kapsayacak şekle göre olması gereklidir.
SGK ya da e-devlet web sitesi üzerinden temin edebileceğiniz bu evrak ayrıntılı olarak bütün sigorta geçmişinizi belirtmelidir. Müracaatçı emekli ve halen çalışmakta ise SGK yardım primi ödemelerini de ek olarak beyan etmelidir.
Şirketinizden temin edeceğiniz çalışma ve izin belgesi yaptığınız işe dair açıklama içermeli, ziyaret tarih aralığı belirtilmiş olmalı, ıslak imza ve kaşeli olarak sunulmalıdır.
Şirketinizden temin edeceğiniz işe giriş bildirgenizin fotokopisi beyan edilmelidir.
SSK’lı çalışan değil iseniz çalıştığınız şirket ile aranızdaki iş akdini kanıtlayan noter tasdikli iş sözleşmenizi sunmalısınız.
Son 3 aya mevcut kaşeli ve imzalı maaş bordroları sunulmalıdır.
Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler beyan edilmelidir.
ÖNEMLİ BİLGİ: Davetli seyahatçilerimiz, vize müracaatları için beyan edeceğiniz Belgelerinizin en yeni tarihli olmasından emin olunuz !
Önemli Bilgi : Almanya turistik vize müracaat prosedürlerinize Almanya’ya olan ziyaret tarihinizden en az 4 hafta daha önceden başlamaya dikkat ediniz. Schengen vizeleri için müracaat yapılabilecek maksimum süre ise 90 gündür. Ziyaret tarihine 2 haftadan az süre kalmış yolcularımızın vizelerinin ziyaret tarihlerine yetişemeyebileceğini şimdiden hatırlatırız.
Önemli Not: Anne, baba ve bütün aile fertlerinin Almanya vize müracaatında bulunacak olması durumunda muvafakat name belgesine gerek bulunmamaktadır. Ebeveynleri ayrılmış ve 18 yaşından ufak müracaat sahibinin yasalara uygun velayeti yalnızca bir ebeveynde ise velayeti olmayan ebeveynden noter tasdikli muvafakat name belgesinin alınması gereklidir. (lütfen güncel bilgiyi teyit ediniz.)
Davetli seyahatçilerimiz, vize müracaatları için beyan edeceğiniz belgelerinizin en yeni tarihli olmasından emin olunuz!
Davetli seyahatçilerimiz, vize müracaatları için sunacağınız evrakların en yeni tarihli olduğunda emin olunuz !
Önemli Not: Uluslararası muteber ziyaret sağlık sigorta poliçelerinizi kuruluşumuzdan sağlayabilirsiniz. Sigorta prosedürleriniz için Vizebasvuru.com.tr ekibimizi arayın.
NOT:Öğrenciler yukarıda bulunan kişisel belgelerine ek olarak sponsor olacak 1. derece yakın akrabasına mevcut evrakları da temin etmesi gerekiyor. Sponsor olacak bireyler ise mesleki durumlarına uyan belgeleri açıklamalarını göz önünde bulundurarak hazır hale getirmelidir. Ayrıca öğrenciler varsa ek gelir belgeleri olarak; tapu, araç ruhsatı ya da kira gelirlerine dair dokümanlarımda yardımcı belge olarak müracaat dosyalarına ekleyebilirler. Orijinal muvafakat name belgesi (18 yaşından ufak müracaat sahipleri için, anne ve baba tarafından imzalanmış noter tasdikli orijinal belge)
Yukarıda bulunan kişisel evraklara ek olarak ev hanımlarına kefil olacak 1. derece yakın akrabasına mevcut evrakları da temin etmesi gerekiyor. kefil olacak bireyler mesleki durumlarına uyan evrakların açıklamalarını göz önünde bulundurarak hazır hale getirmelidir. kefil olacak kişi konsolosluğa hitaben sponsor olduğunu ve yakınlık derecesini belirten sponsorluk dilekçesi hazır hale getirmelidir. Ayrıca ev hanımları üzerlerine kayıtlı varsa ek gelir belgeleri olarak tapu, araç ruhsatı ya da kira gelirlerine dair dokümanları yardımcı belge olarak müracaat dosyalarında sunabilirler.
Kısa Not: AB/AET (Almanya hariç) vatandaşlarının eşleri ve 21 yaş altındaki çocukları sağlık sigortası beyanından muaftırlar.
Destekleyici Ek Belgeler:
Notlar: İkamet yasasının 21. maddesinin. 5. fıkrasına göre bir serbest bölgede çalışmayı planlıyorsanız:
Online olarak sistemimizden istediğiniz vize türü için başvuru yapın. Evrakları hazırlayıp sistemimizden bizlere kolayca ulaştırın.
Uzmanlarımız Vize Başvuru Merkezlerine hızlıca sizin adınıza gerekli formları sunar. Seyahat tarihinize göre vize randevunuzu oluştururuz.
Evrak ve randevu işlemleriniz sırasında tamamen sizi yönlendiren profesyonel kadromuz sayesinde onaylanmış vizeniz kısa sürede size ulaşır.
Almanya vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.
Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.
Yunanistan vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.
Fransa vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.
İtalya vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.
İngiltere vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.
Almanya vize başvurusu uzun ve kısa süreli seyahat planlamasına bağlı olarak değişir. Uzun süreli olarak Almanya’yı ziyaret edecek olanlar konsolosluk veya büyükelçiliğe başvurur. Kısa süreli gidişlerde ise Almanya Konsolosluğu’nun yetki verdiği vize merkezleri üzerinden işlemler halledilir. Almanya vizesi için başvurular yoğunluk olabileceği göz önünde bulundurularak 1-3 ay öncesinden yapılmalıdır. Uygun gün ve saatte randevu alınarak Almanya vize başvurusu gerçekleştirilir. Vize belgeleriyle beraber randevu saatinde merkezde olunmalıdır. Randevu saatini geçiren kişiler, yeniden randevu alacağından vize işlemlerinde aksama yaşanır.
Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahipleri Almanya’ya giderken mutlaka vize almalıdır. Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaport ve Diplomatik (Siyah) Pasaport sahipleri ise 180 günlük süre diliminde 90 gün boyunca vizesiz olarak Almanya’ya gidiş hakkına sahiptir. Schengen ülkelerinden olan Almanya, önceden alınmış ve gidilecek tarihlerde geçerli olan Schengen vizesiyle giriş kabul eder. Schengen vizesi bulunması durumunda diğer Schengen ülkelerini aynı vizeyle ziyaret etmek mümkündür. Almanya vizesinde en kilit nokta, kaç gün boyunca seyahat edileceğidir. 90 günlük süreyi geçirmeyecek olanlar Almanya Schengen vizesine; aile birleşimi, eğitim, çalışma gibi daha uzun süreli durumlarda ise Almanya Ulusal Vizesi’ne başvurulmalıdır.
Schengen kurucu ülkelerinden olan Almanya, Türk vatandaşları için vize uygulamasına sahiptir. Vize başvurularının oldukça sık yapıldığı bir ülke olmasından dolayı bazı detaylara dikkat edilerek başvurulardan olumlu yanıt almak mümkündür. Almanya, Schengen ülkesi olması bakımından diğer 25 Schengen ülkesinden vizesiz olarak ziyaret kabul eder. Transit geçişler yapılmakla beraber diğer Schengen ülkelerinde ikamet edenler, Almanya’ya girişte herhangi bir problemle karşılaşmaz. Belçika, Avusturya, İzlanda, Hollanda, Fransa gibi ülkeler diğer Schengen ülkeleri arasında sayılır.
Almanya vizesi nasıl alınır ? konusuna cevap arayan bireylerin izlemesi gerekli bazı adımlar mevcuttur. İlk başta bireyin muteber bir pasaporta edinmesi ve Almanya’ya ziyaret sebebini saptaması gerekir. Hangi amaçla ziyaret edileceği tespit edildikten sonra buna makul vize çeşidi için müracaat yapılmalıdır. Başvuru aşamalarında bireyin mesleki durumu da mühimdir.
Ziyaret niteliğine göre Almanya vize çeşitleri; ticari, turistik, aile/arkadaş seyahati gibi türlere bölünmekte ve hepsine göre ortak belgeler haricinde hazırlanması gereken başka evraklar da mevcuttur. Mesleki vaziyete göre hazırlanacak Almanya vize evrakları ise bireyin özel sektör çalışanı, işveren, memur, öğrenci, ev hanımı, esnaf, çalışmayan veya serbest çalışan sahibi olmasına göre değişiklik göstermektedir.
Kişi kendine uygun vize çeşidini seçip ilgili vizenin evraklarını hazırladıktan sonra evrakları Almanya Konsolosluğu’nun yetki verdiği müracaat merkezleri vasıtasıyla istenmekte olan sıraya ve şekilde hazır hale getirmelidir.
Evrakları kusursuz ve düzgün hazırlamak “Almanya vizesi nasıl alınır?” sorusu ile ilgili mühim bir cevap olmaktadır. Bu çok önemli süreçte, vize işlemlerinde konsolosluk tarafından yetki verilmiş bir kuruluş olan Vizebasvuru.com.tr vasıtasıyla müracaat yapmanız prosedürlerinizi hızlıca ve kolay şekle göre gerçekleştirmenizi sağlamakta ve hata yapma ihtimalini ortadan kaldırır. Vize hakkında sorularınızı cevaplama, evrak takibi, randevu alma, vize müracaat formunun doldurulması, vizenin sonuçlanma süreçleri gibi bütün adımlarda deneyimli ekibiyle sizlere destek olmakta ve zaman kaybetmeyi engellemektedir. Almanya vize prosedürlerinizi başlatmak için Vizebasvuru.com.tr uzmanlarımızı arayarak vize müracaat çeşidinize makul evrakları içerdiği bilgi e-postanızı isteyebilirsiniz.
Almaya vize başvuru formu Almanya Konsolosluğu’nun resmi internet sitesi üzerinden alınır. https://tuerkei.diplo.de/tr-tr/service/05-VisaEinreise/-/1514562?openAccordionId=item-1787344-3-panel linki üzerinden Almanya vize başvuru formuna erişilir. Almanya vizesi için başvuru formu, doldurulması zorunlu olan evraklar arasındadır. Vize başvuru formu ve dilekçesi başvuru esnasında eksiksiz olarak sunulmalıdır. Bununla beraber diğer tüm evraklar tamamlanarak başvuru sonuçları beklenmelidir.
Almanya Schengen vizesi müracaatında bulunan bireyler, Almanya Schengen vizesi müracaat formunu eksiksiz doldurup imzalayarak;
Almanya’ya giderken alınacak olan vize çeşitleri, seyahatin amacına ve planlanan seyahat günlerine göre değişir. Almanya vize türleri 90 günü aşıp aşmamasına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Eğitim, çalışma, staj vb. nedenlerden dolayı 90 günü aşan vize talebinde bulunmak mümkündür. Bunun yanı sıra kısa süreli olarak turistik, fuar ziyareti, kültürel etkinlik vb. amaçlar doğrultusunda vize başvurusu yapılır.
Vize bir ülkenin göçmen politikası ile direkt olarak ilişkilidir. Uzun ve kısa süreli şeklinde de anılan vize, ziyaretin niteliğine göre isimlendirilir ve her vize çeşidinin işlemi farklıdır. Uzun süreli vize, bireyin Almanya’da 90 günü aşan bir ziyaret yapacak olması durumunda başvurulacak vizedir. Kişi 90 günden çok kalmak üzere Almanya’ya eğitim, çalışmak, staj, iş, aile birleşimi ya da bunlar gibi diğer bir amaçla gidebilir. Uzun süreli Almanya vize prosedürleri sonucunda kişi Almanya’da ikamet hakkı kazanır.
Kısa süreli vize ise bireyin 90 günü aşmayacak ticari, turistik, fuar seyahati, aile seyahati, kültürel aktivite gibi amaç için yapacağı Almanya ziyaretlerinde almaları gerekli vize türünü temsil eder. Kısa süreli vize Schengen vizesi şeklinde de adlandırılır. Almanya Schengen vizesi ile bütün Schengen bölgesinde serbest dolaşma hakkı kazanılır. Ancak Schengen vizesine sahip bireyler Almanya’da oturum ya da çalışma izinleri elde edemezler. Kısa dönem Almanya vize müracaat direkt olarak Konsolosluğa yapılmaz, Konsolosluğun yetki verdiği aracı müracaat merkezlerinde tamamlanır. Vize değerlendirme yetkileri ise yalnızca Almanya Konsolosluklarınındır.
Almanya vize türleri belirlenen süre ve gidiş amaçlarına göre şunlardır:
Planlanan seyahat süresine göre Almanya vize türleri ise şunlardır:
Vize türleri, ülkelerin izledikleri göçmenlik politikalarına bağlı olarak şekillenir. Almanya vizeleri, seyahat amaçlarının ne olduğuna göre belirlenir. Uzun dönem Almanya vizesinden yararlananlar, ülkede oturum hakkı kazanmaktadır. Schengen vizesine sahip olanlar ise oturma veya çalışma hakkına sahip değildir. Schengen vizesi sayesinde tüm Schengen bölgeleri içerisinde serbest dolaşım hakkı kazanılmış olur.
Almanya vizesine başvurmak için gerekli evraklar randevudan önce eksiksiz şekilde hazır bulundurulmalıdır. Almanya vizesi başvuru belgeleri, mutlaka güncel tarihli olmalıdır. Güncel tarihli olmayan belgelerin kabul edilmeme ihtimali bulunduğundan vakit kaybına yol açacaktır. Vize değerlendirme süreçleri, Alman Konsoloslukları tarafından gerçekleştirilir. Bazı durumlarda belgelerin asılları istenebilirken, duruma bağlı olarak yeni belgelerin talep edilebilmesi mümkündür.
Almanya vize evrakları şunlardır:
Bu belgeler, hazırlanması gerekli ortak evraklar arasındadır. Başvurulacak vize türüne göre ek belgeler istenebilir.
Vize türüne bağlı olarak istenebilecek ekstra belgeler şunlardır:
Vize türleriyle alakalı olarak talep edilebilecek belgeler, başvuruya gidildiği zaman eksiksiz olarak hazırlanmalıdır. Genel çerçevede istenebilecek vize başvuru belgeleri bu şekilde olsa da detaylı olarak talep edilebilecek başka belgeler bulunabilir. Vize işlemlerinin sorunsuz olarak yürüyebilmesi ve vakit kaybı yaşanmaması adına belgeler doğru şekilde hazırlanmalıdır.
Almanya vize başvurusunda biyometri işlemi talep edilir. Başvuru belgeleri eksiksiz şekilde hazırlanmalı ve parmak izi taramasından geçilmelidir. Parmak izi taraması yapılmasının sebebi ise kimlik sahteciliği vb. durumların önüne geçmektir. Çeşitli nedenlerden dolayı biyometri işleminden muaf olabilecek kişiler vardır.
Almanya vizesi müracaatı için aşağıda yazılan standart evrakların beyanı gereklidir. Almanya vizesi için istenmekte olan evraklar 2024 vize çeşidine ve müracaat sahibinin durumuna göre değişiklik göstermektedir. Konsolosluğun ihtiyaç duyması durumunda diğer evraklar da istenebilir. Almanya Konsoloslukları vize müracaat belgelerinde değişiklik yapabilirler. Konsoloslukların istediği en yeni evrak listesine ulaşmak için Almanya Vizebasvuru.com.tr deneyimli ekibimizi arayınız. Bize ulaştığınız takdirde Vizebasvuru.com.tr ekibimiz ihtiyaç duyduğunuz en yeni evrak listesini size e-posta yoluyla ulaştıracaktır.
Vize bölümü kusursuz sunulan vize müracaatları ile ilgili, müracaat evrakı ilgili Konsolosluk / Büyükelçilik vize bölümüne teslim edildikten en geç mutlak 15 gün içinde vize durumunu bildirir. Bu nedenle ziyaretinizden en son 15 gün öncesinden başvuruda bulunmanız gerekir. Ancak ziyaretinizden önce üç aydan daha da erken bir tarihte müracaatta bulunmamalısınız. Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı ya da Almanya´nın dini bayramları olan Noel Bayramı ve Paskalya öncesinde prosedür süreleri uzayabilmektedir. Belirtilen evrakların hazırlanmış olması, vize müracaatınızın olumlu sonuçlanacağı anlamına gelmemektedir.
Vizebasvuru.com.tr, Almanya vizesi müracaatlarında vize danışmanlık şirketi olarak bireysel ve firmalara özel olarak hizmet vermektedir. Vizebasvuru.com.tr’nin şubeleri cep telefonu, e-posta veya mesaj yoluyla yapılan bilgilendirmelerden herhangi bir ücret istememektedir.
Başvuru Formunda bulunan bütün alanlar kusursuz doldurulmuş ve form müracaat sahibi tarafından imzalanmış olması gereklidir. Dikkat edilmesi gerekli; müracaat formunun 3. ve 4. sayfaları esasen imzalanması ve müracaat tarihinin unutulmamasıdır. Başvuru şahsen yapılmayacak ise müracaat sahibi tarafından ıslak imzalı vekalet formu ile vekaleti alan bireyin kimlik belgesi fotokopisi beyan edilmesi gereklidir. (Online Vize Başvuru Formu) – Gerekli Tüm Formlar
İstenilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar muteber olması gereklidir. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olması gereklidir. Pasaportun görselli sayfası ve son 3 yıl içindeki vizelerinize (Schengen ülkeleri, İngiltere, ABD, Kanada, Avustralya, Kore, Japonya, Yeni Zelanda) mevcut fotokopiler gereklidir. Geçerliliği son bulmuş geçmiş pasaportlar da müracaat sırasında sunulmalıdır.
18 yaş üstünde yabancı uyruklu müracaat sahiplerinin pasaportlarında esasen imza kısımları dolu olması gereklidir.
Kısa Not: Evlilik, boşanma vb. durumlarda Adı, Soyadı değişiklikleri nedeniyle en yeni olmayan pasaportunuz ile müracaatınız kabul edilemeyecektir.
Biyometrik özelliklere uyan, rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35×45 mm ölçülerinde ve bütün yüzün net göründüğü 1 adet fotoğraf gerekmektedir. Biyometrik foto çekimi hizmetleri için vize müracaat ofislerinden yardım alabilirsiniz.
Başvurunuz esnasında müracaat merkezinden ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
En az 30.000 Euro teminatlı ve bütün Schengen ülkelerinde muteber olması gereklidir. Ziyaret seyahat sağlık sigortası poliçesinin aslı, ıslak kaşe ve imzalı fotokopisi ile sunulmalıdır. Ziyaret seyahat sağlık sigortası her durumu kapsayacak şekle göre olması gereklidir. Sigorta poliçesinde yürürlüğe girmesi ve sona ermesi hakkında bilhassa bir saat belirtilmediyse, genelde öğlen saat 12 kabul edilir. Dolayısıyla yalnızca günün yarısı sigortalı olan bu günler için sigorta koşulu yerine getirilmiş sayılamaz. Bir diğer temsille örnek olarak 8 ila 13 Mart tarihlerinde ziyaret etmek istiyorsanız, en az 7 Mart´tan 14 Mart´a kadar muteber bir sağlık sigortası beyan etmeniz gereklidir.
Kısa Not: Transit vize (Almanya hava sahasını Schengen dışı bir ülke için geçiş amaçlı kullanacak ve havaalanında herhangi bir kapı geçişi yapmayacak bireyler) müracaatında bulunacak müracaat sahiplerinin sağlık sigortası sunma zorunluluğu yoktur.
Kısa Not: AB/AET vatandaşlarının eşleri ve 21 yaş altındaki çocukları sağlık sigortası beyanından muaftırlar. (Almanya vatandaşları hariç)
Uçuş ya da tur organizasyonlarının rezervasyonları sunulmalı ve gidiş dönüş tarihleri ile ziyaret ayrıntılarını içermesi gereklidir.
Son 3 aya mevcut kişisel banka hesap cüzdanı ya da dökümü beyan edilmelidir.
Ziyaret konaklama durumunuza mevcut belgeleri beyan etmeniz gereklidir. Otel vb. rezervasyonlar beyan edilmelidir. Rezervasyon bilgileri müracaat sahibinin isim ve soyadını içermeli ve bütün ziyaret tarihini kapsayacak şekle göre olması gereklidir.
SGK ya da e-devlet web sitesi üzerinden temin edebileceğiniz bu evrak ayrıntılı olarak bütün sigorta geçmişinizi belirtmelidir. Müracaatçı emekli ve halen çalışmakta ise SGK yardım primi ödemelerini de ek olarak beyan etmelidir.
Şirketinizden temin edeceğiniz çalışma ve izin belgesi yaptığınız işe dair açıklama içermeli, ziyaret tarih aralığı belirtilmiş olmalı, ıslak imza ve kaşeli olarak sunulmalıdır.
Şirketinizden temin edeceğiniz işe giriş bildirgenizin fotokopisi beyan edilmelidir.
SSK’lı çalışan değil iseniz çalıştığınız şirket ile aranızdaki iş akdini kanıtlayan noter tasdikli iş sözleşmenizi sunmalısınız.
Son 3 aya mevcut kaşeli ve imzalı maaş bordroları sunulmalıdır.
Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler beyan edilmelidir.
ÖNEMLİ BİLGİ: Davetli seyahatçilerimiz, vize müracaatları için beyan edeceğiniz Belgelerinizin en yeni tarihli olmasından emin olunuz !
Önemli Bilgi : Almanya turistik vize müracaat prosedürlerinize Almanya’ya olan ziyaret tarihinizden en az 4 hafta daha önceden başlamaya dikkat ediniz. Schengen vizeleri için müracaat yapılabilecek maksimum süre ise 90 gündür. Ziyaret tarihine 2 haftadan az süre kalmış yolcularımızın vizelerinin ziyaret tarihlerine yetişemeyebileceğini şimdiden hatırlatırız.
Önemli Not: Anne, baba ve bütün aile fertlerinin Almanya vize müracaatında bulunacak olması durumunda muvafakat name belgesine gerek bulunmamaktadır. Ebeveynleri ayrılmış ve 18 yaşından ufak müracaat sahibinin yasalara uygun velayeti yalnızca bir ebeveynde ise velayeti olmayan ebeveynden noter tasdikli muvafakat name belgesinin alınması gereklidir. (lütfen güncel bilgiyi teyit ediniz.)
Davetli seyahatçilerimiz, vize müracaatları için beyan edeceğiniz belgelerinizin en yeni tarihli olmasından emin olunuz!
Davetli seyahatçilerimiz, vize müracaatları için sunacağınız evrakların en yeni tarihli olduğunda emin olunuz !
Önemli Not: Uluslararası muteber ziyaret sağlık sigorta poliçelerinizi kuruluşumuzdan sağlayabilirsiniz. Sigorta prosedürleriniz için Vizebasvuru.com.tr ekibimizi arayın.
NOT:Öğrenciler yukarıda bulunan kişisel belgelerine ek olarak sponsor olacak 1. derece yakın akrabasına mevcut evrakları da temin etmesi gerekiyor. Sponsor olacak bireyler ise mesleki durumlarına uyan belgeleri açıklamalarını göz önünde bulundurarak hazır hale getirmelidir. Ayrıca öğrenciler varsa ek gelir belgeleri olarak; tapu, araç ruhsatı ya da kira gelirlerine dair dokümanlarımda yardımcı belge olarak müracaat dosyalarına ekleyebilirler. Orijinal muvafakat name belgesi (18 yaşından ufak müracaat sahipleri için, anne ve baba tarafından imzalanmış noter tasdikli orijinal belge)
Yukarıda bulunan kişisel evraklara ek olarak ev hanımlarına kefil olacak 1. derece yakın akrabasına mevcut evrakları da temin etmesi gerekiyor. kefil olacak bireyler mesleki durumlarına uyan evrakların açıklamalarını göz önünde bulundurarak hazır hale getirmelidir. kefil olacak kişi konsolosluğa hitaben sponsor olduğunu ve yakınlık derecesini belirten sponsorluk dilekçesi hazır hale getirmelidir. Ayrıca ev hanımları üzerlerine kayıtlı varsa ek gelir belgeleri olarak tapu, araç ruhsatı ya da kira gelirlerine dair dokümanları yardımcı belge olarak müracaat dosyalarında sunabilirler.
Kısa Not: AB/AET (Almanya hariç) vatandaşlarının eşleri ve 21 yaş altındaki çocukları sağlık sigortası beyanından muaftırlar.
Destekleyici Ek Belgeler:
Notlar: İkamet yasasının 21. maddesinin. 5. fıkrasına göre bir serbest bölgede çalışmayı planlıyorsanız:
Almanya vize ücreti 150 Euro şeklinde belirlenmiştir. 12 yaşından büyük olan Türk vatandaşları için belirlenen ücreti, 150 Euro’dur. Vize ücreti içerisine harç ücreti, başvuru hizmet ücreti ve alınacak danışmanlık hizmeti dahildir. 12 yaşından küçük olanlar konsolosluk harcından muaf olmakla beraber 12 yaşın üstündeki Türk vatandaşlarının harç ücreti ödemesi gerekir.
Almanya vize ücreti tarifesi 60 EURO ve ek olarak vize müracaatında bulunmak için iletişime geçtiğiniz merkezlere hizmet bedeli ücreti olarak ödenmesi gereken 30 EURO elden nakit ödenmesi gerekmektedir.
Alınacak olan vize türüne göre gerekli evrakların yürütülmesi, sürecin takip edilmesi, dilekçe işlemlerinin halledilmesi gibi durumlar danışmanlık ücretleri kapsamında değerlendirilir. Danışmanlık hizmetlerinin 30 Euro civarında bir bedeli bulunur. Başvuru merkezine ödenecek olan koordinasyon bedelinden 0-6 yaş arasındaki çocuklar muaf tutulmuştur. Alınan karara göre kısa süreli vize başvurularında harç ücretine ek olarak koordinasyon bedeli ödenmelidir. Almanya vize başvuru belgelerinin hazırlanması ve sürecin eksiksiz olarak takip edilebilmesi için müşteri temsilcilerinin yetkilendirilmesi mümkündür.
Vize Çeşidi | Vize Harç Ücreti | Başvuru Hizmet Bedeli | Danışmanlık Hizmet Bedeli | Toplam Vize Müracaat Ücreti |
Almanya Turistik Vizesi | 60 EURO | 30 EURO | 60 EURO | 150 EURO |
Almanya Ticari Vizesi | 60 EURO | 30 EURO | 60 EURO | 150 EURO |
Almanya Aile-Arkadaş Ziyareti Vizesi | 60 EURO | 30 EURO | 65 EURO | 155 EURO |
Almanya Transit Vize | 60 EURO | 30 EURO | 65 EURO | 155 EURO |
Almanya Şoför Vizesi | 60 EURO | 30 EURO | 65 EURO | 155 EURO |
Almanya Öğrenci Vizesi | 60 EURO | 30 EURO | 65 EURO | 155 EURO |
Almanya Kültürel Vizesi | 60 EURO | 30 EURO | 65 EURO | 155 EURO |
Almanya Kısa Süreli Eğitim Vizesi | 60 EURO | 30 EURO | 65 EURO | 155 EURO |
Almanya Aile Birleşimi Vizesi | _ | _ | _ | 280 EURO |
Almanya Çalışma Vizesi | _ | _ | _ | 280 EURO |
Almanya Blue Kart Çalışma Vizesi | _ | _ | _ | 280 EURO |
Schengen grubunda yer alan ülkeler, 2024 yılını takiben ülke giriş çıkışlarında yoğun güvenlik önlemlerine sahiptir. Schengen vizesinin bulunması, ülkeye giriş için gereken temel kriterdir. Bunun yanında Almanya’ya neden gidildiğini destekleyecek olan belgelerin sunulması gerekebilir. Giriş esnasında talep edilen belgelerin olmaması durumunda problem yaşanma riski vardır. Bazı durumlarda Schengen vizesi olsa dahi belge eksikliğinden dolayı sınır polislerinin izin vermemesi gibi durumlarla karşılaşmak mümkündür. Özellikle konaklama konusunda gerekli evrakların sunulamaması halinde polis kuvvetlerinin verdiği kararla sınır dışında kalmak mümkündür. Schengen vizesi alınmış olsa bile sınır kapılarında çeşitli belgelerin istenmesi durumuyla karşılaşılabilir.
Almanya vizeniz olsa bile özellikle sınır kapısı kontrollerinde herhangi bir sorunla karşılaşmamak adına dikkat etmeniz gerekenler şunlardır:
Almanya vize başvurularında ve ülkeye giriş esnasında yapılacaklara dikkat edilerek sorunsuz bir süreç geçirmek mümkündür. Verdiğimiz bilgiler doğrultusunda Almanya’ya vize başvurusunda dikkat edilmesi gereken kriterler genel anlamda şu şekilde gruplanabilir:
Almanya vizesinin çıkma süresi, tüm belgelerin eksiksiz olarak tamamlanması ve resmi tatil günlerinin araya girmesine bağlıdır. Almanya vizesi onay süresi ortalama olarak 15-22 gündür. Eksik evrakla başvuru yapılması, seyahat tarihine bağlı olarak vize başvurusu için geç kalınması gibi durumlarda süre uzar. Bu nedenle Almanya vize başvurularının planlanan seyahat tarihinden en geç 15 gün öncesinden yapılması önerilir. Almanya ve Türkiye’nin resmi tatil günlerinin araya girmesine bağlı olarak daha uzun sürede sonuç alınabilmektedir. Genel Bilgi. Vize başvurusu normal şartlarda müracaat prosedürünün tamamlanmasından sonraki 5 gün arasında sonuca erer. (Kadıköy, Bursa ve Trabzon şubelerinden yapılan müracaatlar için 2 iş günü eklemek gereklidir.) Türkiye haricindeki bazı ülke vatandaşları için vize prosedürünün sonuçlanma süresi aşağı yukarı 15 gündür.
Almanya vizesi alabilmek için; uzun süreli kalış ziyaret planlanıyorsa Almanya Konsolosluk veya Büyükelçiliği’ne, kısa süreli bir ziyaret planlanıyorsa da Almanya Konsolosluğu tarafından yetki verilmiş vize merkezlerine müracaat yapılması gereklidir. Almanya vizesine başvurmak için sitemizde yer alan forum veya telefon bölümünden bizlere ulaşabilirsiniz. Tecrübeli ve profesyonel kadromuzla vermiş olduğumuz vize hizmetlerinden yararlanarak tüm işlemlerinizi güvenilir hizmet politikaları çerçevesinde yapabilirsiniz. Almanya vizesi için tüm süreç takibini ve bilgilendirmeyi firmamızın tecrübeli çalışanlarından edinerek kısa süre içerisinde sonuç alabilirsiniz.
Tüm başvurularınıza ve sorularınıza hızlı cevap vermek için profesyonel kadromuzdan şimdi bilgi alabilirsiniz.
Vizebasvuru.com.tr online vize başvuru platformudur. Firmamız Kültür ve Turizm Bakanlığından A Grubu seyahat acentesi belgesine sahip, İzge Turizm ve Org. Tic. Ltd.Şti olarak hizmet vermektedir. Tüm profesyonel vize danışmanlık hizmetleri için bizlere dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.
Sektörden ve bizlerden son güncel haberleri almak için e-posta bültenimize kayıt olabilir ve bizi sosyal medyadan takip edebilirsiniz.
© 2021 Vizebasvuru.com.tr – Tüm hakları saklıdır.