fbpx

Hızlı Avusturya Vizesi Başvuru İşlemleri

Avusturya Schengen vize prosedürlerine dahildir. 2024 yılında Avusturya ziyaretiniz için talep edeceğiniz vize randevu ve başvuru işlemlerini uzman ekibimiz ile hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirin.

TÜM VİZELER

Vize Gereken Tüm Ülkelerde Hizmet Veriyoruz.

danışmanlık

Uzman Vize Başvuru Danışmanlığı

PR/TR

Oturum Vizesi veya Geçici Vize Başvuruları

Yasal Onay

Ülkelerin Yasalarına %100 Uygun Başvuru

şirketimiz hakkında

Çok sayıda Onaylanan Avusturya Vizesi müşterilerimiz ile başarı oranımızı arttırmaya devam ediyoruz.

Hızlı ve güvenli Avusturya vizesi başvurusu yapmak ister misiniz? Online başvuru ve randevu takibi ile gerekli vize evraklarınızı bize ileterek tüm yorucu işleri sizler için hızlıca yapıyoruz.

TEKLİFİMİZ

Avusturya VİZESİ HİZMETLERİMİZ

İster bireysel ister kurumsal müşterimiz olun, Avusturya Vizesi işlemlerinde sizlere alanında uzman en iyi danışmanlık hizmetini sunmaktayız.  Vize başvuru işlemlerinde tüm zor ve karmaşık işlemleri sizler adına gerçekleştiriyoruz. 

Avusturya Oturum İşlemleri

Gelecek planlarınız doğrultusunda Avusturya ülkesi için kalıcı ve geçici oturum danışmanlığı, ikame vizesi başvurularınızı gerçekleştiriyoruz.​

Avusturya ÖĞRENCİ VİZESİ​

Yurtdışında okuma amaçlı alınan Avusturya öğrenci vizesi başvuru işlemlerini hızlı ve güvenilir olarak konsolosluklara iletiyoruz. Başvurunuz güvencemiz dahilinde.​

Avusturya aile vizeSİ

İster evlilik nedeni ile olsun, ister akraba ziyareti amaçlı olsun tüm ailenize Avusturya vizesi almak istiyorsanız, ayrıcalıklı olarak size ve ailenize özel vize başvuru danışmanlığı veriyoruz.​

Avusturya TİCARİ VİZE

İş seyahatlerinde Avusturya vizenizi almak için öncelik sağlıyoruz. Çift pasaport işlemleri ve hızlı başvuru ile şirketinizin vize işlemlerini kolaylaştırıyoruz. ​

Avusturya VIP VİZE hizmeti

Öncelik isteyen müşterilerimizi Avusturya Vip Vize hizmet deneyimi ile tanıştırıyoruz. Vip müşteri özel danışmanlarımız sizin adınıza tüm işlemleri yapacaktır.​

Avusturya TURİSTİK VİZE

Avusturya seyahatiniz için tatil ve gezi amaçlı sunulan vize işlemlerini Vizebasvuru.com.tr ayrıcalıkları ile sunuyoruz. Siz tatil için hazırlıklarınızı yaparken bizde vize onayınızı alıyor olacağız.​

Vize Danışmanı

Avusturya Vizesi Süreçleriyle ilgili Tüm Sorularınız İçin Bizi Arayın

VİZE BAŞVURU DANIŞMANLIĞI

Avusturya Vizesi danışmanlık hizmetinde yılların deneyimi ile başvurularınızı uzman yardımı ile kolayca gerçekleştirin.

Avusturya Vizesi Nasıl Alınır? Avusturya Vizesi Ücreti 2024

Avusturya Hakkında Bilgiler

Resmi adıyla Avusturya Cumhuriyeti’ne seyahat için Avusturya vizesi alınması gerekir. Orta Avrupa’da konumlanan Avusturya, denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Toplamda 9 eyaletten oluşan ülkenin güneyinde İtalya ve Slovenya batısında İsviçre ve Lihtenştayn, doğusunda Macaristan ve Slovakya, kuzeyinde ise Çek Cumhuriyeti ve Almanya yer alır. 8 milyonun üzerinde nüfusa sahip olan federal bir cumhuriyettir. Orta Avrupa’da bulunan ve en fazla ormanlık alana sahip ülkedir. Parlamenter cumhuriyet sistemiyle yönetilen Avusturya’nın para birimi Euro’dur. 27 Temmuz 1995 yılında bağımsızlığını ilan etmiştir. Resmi dili Almanca, başkenti ise en turistik kentlerinden olan Viyana’dır.

Avusturya Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Avusturya vize başvurusu için vize türüne bağlı olarak gereken evrakların hazırlanması gerekir. Seyahat etme amacına göre farklı vize tiplerine başvuru yapılmalıdır. Gerekli belgeler eksiksiz şekilde hazırlanarak randevu günü ve saatinde başvuru gerçekleştirilir. Belgelerin değerlendirilme sürecine bağlı olarak ekstra dökümanların istenmesi mümkündür. Konsoloslukla işlemleri tamamlanan pasaportlar, acentelerden direkt teslim alınabileceği gibi kurye yoluyla başvuru sahibine iletilir. Türkiye’de yaşayan ve Türkiye’de oturum iznine sahip olan herkes Avusturya vizesine başvuru yapabilir.

 

Avusturya Schengen vize prosedürlerine dahil olan bir ülkedir. Bordo (Umumi) Pasaportu bulunan kişilerin vize başvurusunda bulunması zorunludur. Hususi (Yeşil), Hizmet(Gri), Diplomatik (Siyah) Pasaport sahibi olan Türk vatandaşları, 180 gün içerisinde 90 gün boyunca Avusturya’da bulunma hakkına sahiptir. Avusturya seyahatinin 90 günü aşması ve aşmaması durumunda farklı vize türlerine başvuru gerçekleştirilmelidir. Avusturya Schengen vizesi, turistik, ziyaret vb. amaçlarla olduğunda 90 günü aşmayacak şekilde vize verilir.

 

90 günün üzerinde olan seyahatlerde ise uzun süreli olarak vize alınması gerekir. Çalışma veya uzun süreli eğitim alma gibi durumlar, uzun süreli vize kategorisine dahil edilir. Avusturya’ya seyahat etmek için Schengen vizesi bulunanlar, Belçika, Fransa, Hollanda, Yunanistan, İtalya gibi diğer Schengen ülkelerini ziyaret edebilir. Vize süresi boyunca Schengen kategorisine dahil olan ülkelere seyahat gerçekleştirmek mümkündür.

 

AB üye ülkeleri tarafından 1995 yılında imzalanan anlaşmayla beraber Schengen vize prosedürleri uygulanmaya başlamıştır. AB üyesi olmayan ülkelerin Schengen ülkelerine giderken vize almaları zorunlu kılınmıştır. Schengen ülkeleri, kendi aralarında vizesiz olarak seyahat etme hakkına sahiptir. Avusturya’nın da içerisinde olduğu toplamda 26 ülkeye gitmek isteyenlerin vize prosedürlerine uyum sağlaması gerekir.

Avusturya Vizesi Başvuru Formu Nereden Alınır?

Avusturya vize başvuru formu Avusturya Konsolosluğu’nun resmi internet sitesi üzerinden temin edilir. https://www.bmeia.gv.at/tr/avusturya-baskonsoloslugu-istanbul/avusturyaya-seyahat/avusturyaya-giris-ve-oturum/nasil-basvurabilirim/ bağlantısı üzerinden ilgili vize kategorilerinin başvuru formlarına erişmek mümkündür.

Avusturya vize başvuru formu, vize almak isteyen herkesin doldurması zorunlu olan belgedir. Başvuru sahibiyle alakalı tüm bilgiler, bu formda yer alır. Formda verilen tüm bilgiler, sunulacak olan diğer belgelerle tutarlı olmalıdır. Seyahat sebebinin ne olduğunu, ne kadar süreyle seyahat edileceği vb. tüm bilgiler, başvuru formu sayesinde desteklenir. Formda yer alan bilgilerde yanlış beyan verilmesi, eksik doldurulması gibi durumlarda problemler ortaya çıkar.

Avusturya Vizesi Çeşitleri Nelerdir?

Avusturya vizesi, uzun süreli ve kısa süreli vizeler olmak üzere 2 genel kategori altında incelenir. Uzun süreli vizeler D tipi, kısa süreliler ise C tipi vizeler olarak adlandırılır. C tipi vize, herkes tarafından bilinen Schengen vizesidir. 90 günle sınırla olan seyahatler için alınır. Ülke prosedürleri gereği Avusturya’ya giriş yapmak isteyenler için pek çok farklı vize kategorisi belirlenmiştir. Misafir, öğrenci veya iş gibi nedenlerden ötürü ülkeye gitmek mümkündür. Amaca uygun en uygun vize türü hangisiyse onun üzerinden işlemler gerçekleştirilir. Seyahat amacı ve vize türünün bağlantısız olması durumlarında vize ret kararı çıkabilir.

 

C Tipi (Kısa Süreli) Avusturya vize türleri şunlardır:

 

  • Turistik Vize: Avusturya’ya 90 günle sınırlı olmak üzere turistik gezi ve tatil amacıyla gidecek olanların başvurması gereken vizedir. Turistik vize alan bir kişinin ülkede işe girmesi ve çalışması kanunlar gereği yasaktır.
  • Ticari Vize: İş sözleşmelerinin imzalanması, fuar ve kongrelere katılım vb. durumlar ticari vize kapsamındadır. 6 ay içerinde 90 gün olarak verilir. Ticari vize başvurularında karşı taraftan gelecek olan davet mektubu, evrakların arasına eklenmelidir. Fuara katılım veya Avusturya’daki şirketten alınan davet mektubu yeterlidir.
  • Aile Ziyareti Vizesi: Avusturya’ya arkadaş, aile veya akraba ziyareti amacıyla 90 günü aşmayacak şekilde gideceklerin aldıkları vizedir. Avusturya’da ikamet eden kişilerin davet mektubu yazmaları istenir.
  • Kültürel ve Sportif Faaliyet Vizeleri: Konferans, kongre, sportif faaliyet, kültürel etkinlik gibi durumlar için Avusturya’ya gidecek olanların aldığı vizedir. Etkinliği düzenleyen kişiler tarafından davet mektubunun yazılması ve başvuru dökümanları arasında koyulması gerekir. 6 ay içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla verilir.
  • Kısa Süreli Öğrenim ve Staj Vizesi: Personel veya öğrencilerin uluslararası iş birliğine dayalı programlar dahilinde değiştirilmesi durumunda alınacak vizedir. Erasmus vizesi olarak da adlandırılır. Avusturya ve Türkiye’deki üniversitelerden yazılı olarak belge alınması zorunludur. 180 gün içerisinde 90 günü geçirmemek şartıyla verilen vizedir.
  • Transit Vize: Üçüncü bir ülkeye seyahat yapacak olan kişiler, Avusturya’dan geçebilmek için vize almalıdır. Seyahat gerçekleştirilecek olan hedef ülkenin uçak bileti rezervasyonlarının ve gerekli kanıtların gösterilmesi gerekir.

 

D Tipi (Uzun Süreli) Avusturya vizeleri ise şu şekildedir:

 

  • Erasmus Vizesi
  • Staj Vizesi
  • Dil Kursu Vizesi
  • Öğrenci Vizesi
  • Bilim İnsanı ve Araştırmacı Vizesi
  • Evlenme Vizesi
  • Çalışma Vizesi
  • Aile Vizesi

 

D tipi uzun süreli vize, Avusturya Ulusal Vize olarak adlandırılır. Avusturya’da 90 günden daha uzun süre aralıksız kalmak isteyenler bu vizeye başvurmalıdır. Öğrenci değişim programları, dil kursu, evlilik, aile yanına taşınma vb. sebepler uzun süreli vize alımlarının nedenleri arasındadır. Belirli belgelerin sunulması ve şartların sağlanması halinde D tipi vize sahibi olmak mümkündür.

Avusturya Vizesi Ücreti Ne Kadar?

Avusturya vize ücreti 80 Euro olarak belirlenmiştir. 12 yaş sonrası olanlar vize işlemlerinde normal ücretlendirmeye tabidir. 6 yaş altındaki çocuklar için vize ücretlendirmesi yoktur. Vize ücretleri Avusturya Konsolosluğu kriterlerine göre belirlenir ve başvuru sahipleri bu konuda bilgilendirilir. Avusturya Schengen vizesi kapsamında değerlendirilen ticari, turistik vb. vize ücretlendirmeleri, D tipi uzun süreli vizelerden farklıdır. Vize danışmanlık ücretleri talep edildiğinde tutarlarda artış olması mümkündür.

 

Avusturya vizesi almak için danışmanlık ücretleri, 30 Euro civarında değişim gösterir. Danışmanlık hizmetleri, evrakların hazırlanması ve gerekli kurumlardan randevu alınması gibi durumları içerir. Başvuru dosyasının hazırlanması, fotokopi ve çıktı alma ve telefon üzerinden destek gibi hizmetler, danışmanlık ücretleri içerisine dahildir. Seyahat edecek olan kişi tarafından vize ücretinin başvuru işlemlerinden önce ödenmesi gerekir.

Avusturya Vize Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Avusturya vize başvurularında evrakların tam olarak sunulması vize almak için yeterli bir sebep değildir. Schengen üyesi ülkelerden olan Avusturya, başvuru sahiplerinden belirli prosedürleri yerine getirmelerini ister. Avusturya vizesi almak isteyen kişilerin belirli şartları sağlaması ve standartlara uygun olması önemlidir. Avusturya vize başvurularında dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir:

 

  • Avusturya’ya vize alabilmek için başvuru sahibinin düzenli iş hayatı olması önemlidir. Çalışılan yerde minimum 1 yıl geçirme süresi bulunur. Avusturya Konsolosluğu, çalışılan yerden alınan son 3 aya ait çalışma dökümanlarını kabul etmekle beraber daha garantili bir başvuru için en az 1 yıl çalışıyor olmak olumlu olarak etkiler.

 

  • Vize başvurusu yapanların, banka hesaplarında belirli tutarda paralarının bulunması gerekir. Avusturya’da kalınacak olan dönem boyunca konaklama ve diğer masrafların nasıl karşılanacağına dair güvence aranır. Yapılacak olan harcamalarla tutarlı olacak paranın hesapta bulunması önemlidir.

 

  • Çalışılan yerden alınan maaş, gelir belgeleriyle kanıtlanmalıdır. Sahip olunan mülkler, kira geliri ve düzenli maaş gelir belgesi olarak sunulabilir.

 

  • Avusturya seyahat tarihinden en erken 2 ay, en geç 15 gün öncesinden randevu alınmalıdır.

 

  • Avusturya vize başvuruları, doğrudan Konsolosluğa yapılmamakla beraber yetkilendirilen vize başvuru merkezleri üzerinden gerçekleştirilir.

 

  • Vize başvuruları esnasında çekilecek fotoğraflar, Schengen vize prosedürlerine uygun şekilde olmalıdır. Daha önceki Schengen vizelerinde kullanılmamış fotoğrafların sunulması gerekir.
  • Daha önce herhangi bir Schengen vizesi için parmak izi uygulamasından geçmemiş olanların parmak izi vermesi gerekir. Avusturya vizesi için parmak izi verilmesi zorunludur. Bazı sebeplerden ötürü parmak izi veremeyecek olan kişiler bu durumdan muaftır.

 

  • Seyahat gerçekleştirilecek olan pasaportun 10 yıldan daha uzun süre önce alınmamış olması gerekir. En az 2 sayfasının vize için boş olması, yıpranma ve yırtık gibi bir durumumun olmaması önem taşır.

Avusturya Vizesi Ret Sebepleri Nelerdir?

Avusturya vizesinin reddedilme nedenleri, Schengen vize kanunlarına göre belirlenmiştir. Avusturya ve Schengen ülkeleri tarafından alınan ortak kararlarla hangi durumlarda vize başvurularının reddedileceği saptanmıştır. Seyahat amacının yanlış belirlenerek hatalı vize kategorisi üzerinden başvuru yapılması en sık yapılan hatalardandır. Ret durumuyla karşılaşılması hem zamansal hem de maddi kayıplara yol açar. Bu nedenle özellikle evrak hazırlık sürecinde profesyonel anlamda yardım almanız tavsiye edilir. Vize ret kararına itiraz edilerek hatalı durumların düzeltilmesi mümkündür.

 

Avusturya vize ret nedenleri şunlardır:

 

  • Geçmiş Yurt Dışı Seyahatlerindeki Problemler: 90 günlük süre içerisine farklı bir Schengen ülkesinde kalınması veya diğer ülkelerde vize yasağı bulunması başvurunun reddedilmesine yol açabilir. Geçmiş dönemlerde Avusturya’ya giderek suça karışan kişiler de ret kararıyla karşılaşır.

 

  • Finansal Kanıtların Yetersizliği: Avusturya vizesi alabilmek için banka hesaplarında yeterli düzeyde paranın bulunması gerekir. Seyahat süresince masrafların karşılanacağına dair ekonomik kanıtların sunulamaması, başvurulara olumsuz olarak yansır.

 

  • Seyahat Amacının Yanlış Belirlenmesi: Seyahat amacına uygun vize türünün belirlenmesi en önemli basamaktır. Seyahatin amacını destekleyen ve kanıtlayan belgelerin sunulması önem taşır. Amaç yanlış belirlendiğinde başvuru sonucuna doğrudan olumsuz etki eder.

 

  • Başvuru Evraklarında Eksiklik ve Yanlış Beyan: Başvuru evraklarında yanlış veya eksik bilgi verilmesi en sık karşılaşılan ret sebeplerindendir. Başvuru formu ve diğer tüm evraklar birbirleriyle uyumlu olmalıdır. Şüphe içerecek veya güven sarsacak olan beyanların verilmemesi önemlidir.

 

  • Konaklama Rezervasyonlarında Hata: Avusturya seyahati boyunca konaklanacak yerlerin belgelerle açıklanması önemlidir. Otel rezervasyonları, ilgili kurum tarafından aranarak teyit edilir. Rezervasyonların hatalı veya eksik yapıldığı durumlarda vizenin reddedilmesi mümkündür.

 

Belirtilen sebeplerden ötürü ret kararı alan kişiler, itiraz ederek yeniden başvuru yapma hakkına sahiptir. İtiraz dilekçesi yazılmalı ve itiraz kararlarının neler olduğu açıkla belirtilmelidir. İtirazın tüm gerekçeleri belgelerle beraber sunularak kanıtlanmalıdır. Hukuk mercileri tarafından itiraz kararının incelenmesi gerekir. İtiraz dilekçelerinin sonuçlanması 3 aya kadar varabilir.

 

Beklemek istemeyen ve acil durumu olanların eksiklerini tamamlayarak yeniden başvuru yapması önerilir. Daha önceden ödenmiş olan vize ücretinin geri ödenmesi gibi bir durum yoktur. Vizenin reddedilmesi Schengen yasağı vb. ciddi nedenlerden ötürü oluşmuyorsa yeniden başvuru yapılarak sonuç beklenmelidir.

Avusturya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

  • Avusturya vizesi onay süresi evrakların eksiksiz olması halinde 6-14 iş günüdür. Özel durumlardan veya belgelerin hatalı teslim edilmesi gibi durumlardan kaynaklı olarak sürecin uzaması mümkündür. Konsolosluk tarafından başvuru sahiplerinin seyahat amacı ve vize türüne göre farklı belgeler istenebilir. Seyahat zamanına 15 günden daha az olan kişilerin başvuruları alınmayabilir. Bu nedenle başvuru için zaman planlamaları doğru şekilde yürütülmelidir.Avusturya Konsolosluğu ve Türkiye’nin resmi tatil zamanlarında kurumların kapalı olması muhtemeldir. Resmi tatiller ve güncel olan gelişmelerden kaynaklı olarak kurumlar hizmet vermediğinde vize işlemleri otomatik olarak aksar. Vize başvuru kategorilerine göre işlem sürelerinin değişmesi mümkündür. Avusturya Konsolosluğu’nun yoğun olduğu tarihler, teslim edilen belgeler ve iş yükü, vize başvurularının sonuçlanmasına etki eden temel unsurlardır.

Avusturya Vizesi Nereden Alınır?

Avusturya vizesi alabilmeniz için profesyonel anlamda nitelikli hizmet sunan firmamız, işlemlerinizi kısa süre içerisinde tamamlamanıza yardımcıdır. Belge hazırlama ve başvuru süreçlerinizde herhangi bir aksaklıkla karşılaşmamak adına alanında uzman kadromuzla iletişime geçebilirsiniz. Vize işlemleri konusunda üst düzey deneyimli ve nitelikli personellerimizden her konuda yardım alabilirsiniz. Sitemizde yer alan forum veya telefon numaramız üzerinden bizlere ulaşabilir, Avusturya vizesi için profesyonel anlamda destek alabilirsiniz.

Avusturya Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Avusturya vizesinde gerekli evraklar, başvurulan vize türüne göre değişebilir. Gidiş amacının ne olduğu belirlendikten sonra en uygun vize türü belirlenerek hangi evrakların gerektiği tespit edilir. Konsolosluk ve başvuru merkezleri tarafından gerekli olan belgeler başvuru sahibine iletilir. Başvuru zamanında tüm evraklar, eksiksiz olarak sunulmalıdır. Evrak eksikliği, hatalı evrak teslimi vb. durumlarda başvuruların reddedilme riski vardır.

 

Her başvuruda ortak olarak istenen Avusturya vize evrakları şunlardır:

 

  • Seyahat tarihinden itibaren minimum 6 ay daha geçerli, 2 sayfası boş ve 10 yıldan daha eski olmayan pasaport,
  • Doğru ve eksiksiz şekilde doldurulmuş Avusturya Vize Başvuru Formu,
  • Son 6 ay içerisinde çekilen, 35*45 mm boyutlarında ve beyaz fonlu 2 adet fotoğraf,
  • 3000 EUR teminatlı ve Schengen ülkelerinde geçerli olan seyahat sağlık sigortası,
  • Avusturya gidiş ve dönüş uçak biletleri rezervasyonları,
  • Konaklanacak yerin bilgilerinin yer aldığı dökümanlar,
  • Aktif olarak kullanılan banka hesabı dökümü,
  • Araç veya ev tapusunun fotokopileri,
  • Maaş hesap döküm belgeleri.

 

Avusturya vize başvurusunda hazırlanması gereken ortak belgelerin haricinde başvurulacak vizeye göre ek belgeler istenir. Kişiye ve başvurulacak vize türüne bağlı olarak Avusturya vize evrakları şu şekildedir:

 

  • Emekliler için emekli olunduğuna dair belge ve emekli maaş hesap dökümleri gibi evraklar,
  • Çalışanlar için SGK giriş belgesi ve 4A hizmet döküm belgeleri,
  • Öğrenciler için öğrenci belgesi ve seyahat masraflarını karşılayacak olan sponsorun evrakları,
  • İş yeri sahipleri için vergi levhası, ticaret sicil kaydı ve ticaret gazetesi kaydı,
  • Kamu personeli için çalışılan kurumdan alınan görev yapıldığına dair yazı,
  • Çiftçiler için ziraat odası sicil kaydı ve ekili arazilerin bulunduğunu kanıtlayan dökümanlar,
  • Çalışmayanlar için seyahat dönemi masraflarını karşılayacak olan sponsor belgeleri.

 

Avusturya vize başvurusu için hazırlanması gereken evraklar, konsolosluk ve büyükelçilik tarafından belirlenir. Vize türüne bağlı olarak başvuru sürecinde farklı belgelerin istenebilmesi mümkündür. Seyahat etmeden önce belge hazırlama süreci ve bekleme süreleri göz önünde bulundurularak başvuru yapılmalıdır.

SİZLERDEN GELEN MESAJLAR

MÜŞTERİ YORUMLARI

3 adımda online vize danışmanlığı

BAŞVURU

Online olarak sistemimizden istediğiniz vize türü için başvuru yapın. Evrakları hazırlayıp sistemimizden bizlere kolayca ulaştırın.

RANDEVU

Uzmanlarımız Vize Başvuru Merkezlerine hızlıca sizin adınıza gerekli formları sunar. Seyahat tarihinize göre vize randevunuzu oluştururuz.

ONAY

Evrak ve randevu işlemleriniz sırasında tamamen sizi yönlendiren profesyonel kadromuz sayesinde onaylanmış vizeniz kısa sürede size ulaşır.

Videoyu Oynat

Tüm Avrupa Ülkelerine Hızlı Vize Başvurusu

Almanya vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.

Vize başvurusu

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.

Vize başvurusu

Yunanistan Vizesi

Yunanistan vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.

Vize başvurusu

Fransa Vizesi

Fransa vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.

Vize başvurusu

İtalya Vizesi

İtalya vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.

Vize başvurusu

İngiltere Vizesi

İngiltere vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Avusturya Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Avusturya vize başvurusu için vize türüne bağlı olarak gereken evrakların hazırlanması gerekir. Seyahat etme amacına göre farklı vize tiplerine başvuru yapılmalıdır. Gerekli belgeler eksiksiz şekilde hazırlanarak randevu günü ve saatinde başvuru gerçekleştirilir. Belgelerin değerlendirilme sürecine bağlı olarak ekstra dökümanların istenmesi mümkündür. Konsoloslukla işlemleri tamamlanan pasaportlar, acentelerden direkt teslim alınabileceği gibi kurye yoluyla başvuru sahibine iletilir. Türkiye’de yaşayan ve Türkiye’de oturum iznine sahip olan herkes Avusturya vizesine başvuru yapabilir.

 

Avusturya Schengen vize prosedürlerine dahil olan bir ülkedir. Bordo (Umumi) Pasaportu bulunan kişilerin vize başvurusunda bulunması zorunludur. Hususi (Yeşil), Hizmet(Gri), Diplomatik (Siyah) Pasaport sahibi olan Türk vatandaşları, 180 gün içerisinde 90 gün boyunca Avusturya’da bulunma hakkına sahiptir. Avusturya seyahatinin 90 günü aşması ve aşmaması durumunda farklı vize türlerine başvuru gerçekleştirilmelidir. Avusturya Schengen vizesi, turistik, ziyaret vb. amaçlarla olduğunda 90 günü aşmayacak şekilde vize verilir.

 

90 günün üzerinde olan seyahatlerde ise uzun süreli olarak vize alınması gerekir. Çalışma veya uzun süreli eğitim alma gibi durumlar, uzun süreli vize kategorisine dahil edilir. Avusturya’ya seyahat etmek için Schengen vizesi bulunanlar, Belçika, Fransa, Hollanda, Yunanistan, İtalya gibi diğer Schengen ülkelerini ziyaret edebilir. Vize süresi boyunca Schengen kategorisine dahil olan ülkelere seyahat gerçekleştirmek mümkündür.

 

AB üye ülkeleri tarafından 1995 yılında imzalanan anlaşmayla beraber Schengen vize prosedürleri uygulanmaya başlamıştır. AB üyesi olmayan ülkelerin Schengen ülkelerine giderken vize almaları zorunlu kılınmıştır. Schengen ülkeleri, kendi aralarında vizesiz olarak seyahat etme hakkına sahiptir. Avusturya’nın da içerisinde olduğu toplamda 26 ülkeye gitmek isteyenlerin vize prosedürlerine uyum sağlaması gerekir.

Avusturya Vizesi Başvuru Formu Nereden Alınır?

Avusturya vize başvuru formu Avusturya Konsolosluğu’nun resmi internet sitesi üzerinden temin edilir. https://www.bmeia.gv.at/tr/avusturya-baskonsoloslugu-istanbul/avusturyaya-seyahat/avusturyaya-giris-ve-oturum/nasil-basvurabilirim/ bağlantısı üzerinden ilgili vize kategorilerinin başvuru formlarına erişmek mümkündür.

Avusturya vize başvuru formu, vize almak isteyen herkesin doldurması zorunlu olan belgedir. Başvuru sahibiyle alakalı tüm bilgiler, bu formda yer alır. Formda verilen tüm bilgiler, sunulacak olan diğer belgelerle tutarlı olmalıdır. Seyahat sebebinin ne olduğunu, ne kadar süreyle seyahat edileceği vb. tüm bilgiler, başvuru formu sayesinde desteklenir. Formda yer alan bilgilerde yanlış beyan verilmesi, eksik doldurulması gibi durumlarda problemler ortaya çıkar.

Avusturya Vizesi Çeşitleri Nelerdir?

Avusturya vizesi, uzun süreli ve kısa süreli vizeler olmak üzere 2 genel kategori altında incelenir. Uzun süreli vizeler D tipi, kısa süreliler ise C tipi vizeler olarak adlandırılır. C tipi vize, herkes tarafından bilinen Schengen vizesidir. 90 günle sınırla olan seyahatler için alınır. Ülke prosedürleri gereği Avusturya’ya giriş yapmak isteyenler için pek çok farklı vize kategorisi belirlenmiştir. Misafir, öğrenci veya iş gibi nedenlerden ötürü ülkeye gitmek mümkündür. Amaca uygun en uygun vize türü hangisiyse onun üzerinden işlemler gerçekleştirilir. Seyahat amacı ve vize türünün bağlantısız olması durumlarında vize ret kararı çıkabilir.

 

C Tipi (Kısa Süreli) Avusturya vize türleri şunlardır:

 

  • Turistik Vize: Avusturya’ya 90 günle sınırlı olmak üzere turistik gezi ve tatil amacıyla gidecek olanların başvurması gereken vizedir. Turistik vize alan bir kişinin ülkede işe girmesi ve çalışması kanunlar gereği yasaktır.
  • Ticari Vize: İş sözleşmelerinin imzalanması, fuar ve kongrelere katılım vb. durumlar ticari vize kapsamındadır. 6 ay içerinde 90 gün olarak verilir. Ticari vize başvurularında karşı taraftan gelecek olan davet mektubu, evrakların arasına eklenmelidir. Fuara katılım veya Avusturya’daki şirketten alınan davet mektubu yeterlidir.
  • Aile Ziyareti Vizesi: Avusturya’ya arkadaş, aile veya akraba ziyareti amacıyla 90 günü aşmayacak şekilde gideceklerin aldıkları vizedir. Avusturya’da ikamet eden kişilerin davet mektubu yazmaları istenir.
  • Kültürel ve Sportif Faaliyet Vizeleri: Konferans, kongre, sportif faaliyet, kültürel etkinlik gibi durumlar için Avusturya’ya gidecek olanların aldığı vizedir. Etkinliği düzenleyen kişiler tarafından davet mektubunun yazılması ve başvuru dökümanları arasında koyulması gerekir. 6 ay içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla verilir.
  • Kısa Süreli Öğrenim ve Staj Vizesi: Personel veya öğrencilerin uluslararası iş birliğine dayalı programlar dahilinde değiştirilmesi durumunda alınacak vizedir. Erasmus vizesi olarak da adlandırılır. Avusturya ve Türkiye’deki üniversitelerden yazılı olarak belge alınması zorunludur. 180 gün içerisinde 90 günü geçirmemek şartıyla verilen vizedir.
  • Transit Vize: Üçüncü bir ülkeye seyahat yapacak olan kişiler, Avusturya’dan geçebilmek için vize almalıdır. Seyahat gerçekleştirilecek olan hedef ülkenin uçak bileti rezervasyonlarının ve gerekli kanıtların gösterilmesi gerekir.

 

D Tipi (Uzun Süreli) Avusturya vizeleri ise şu şekildedir:

 

  • Erasmus Vizesi
  • Staj Vizesi
  • Dil Kursu Vizesi
  • Öğrenci Vizesi
  • Bilim İnsanı ve Araştırmacı Vizesi
  • Evlenme Vizesi
  • Çalışma Vizesi
  • Aile Vizesi

 

D tipi uzun süreli vize, Avusturya Ulusal Vize olarak adlandırılır. Avusturya’da 90 günden daha uzun süre aralıksız kalmak isteyenler bu vizeye başvurmalıdır. Öğrenci değişim programları, dil kursu, evlilik, aile yanına taşınma vb. sebepler uzun süreli vize alımlarının nedenleri arasındadır. Belirli belgelerin sunulması ve şartların sağlanması halinde D tipi vize sahibi olmak mümkündür.

Avusturya Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Avusturya vizesinde gerekli evraklar, başvurulan vize türüne göre değişebilir. Gidiş amacının ne olduğu belirlendikten sonra en uygun vize türü belirlenerek hangi evrakların gerektiği tespit edilir. Konsolosluk ve başvuru merkezleri tarafından gerekli olan belgeler başvuru sahibine iletilir. Başvuru zamanında tüm evraklar, eksiksiz olarak sunulmalıdır. Evrak eksikliği, hatalı evrak teslimi vb. durumlarda başvuruların reddedilme riski vardır.

 

Her başvuruda ortak olarak istenen Avusturya vize evrakları şunlardır:

 

  • Seyahat tarihinden itibaren minimum 6 ay daha geçerli, 2 sayfası boş ve 10 yıldan daha eski olmayan pasaport,
  • Doğru ve eksiksiz şekilde doldurulmuş Avusturya Vize Başvuru Formu,
  • Son 6 ay içerisinde çekilen, 35*45 mm boyutlarında ve beyaz fonlu 2 adet fotoğraf,
  • 3000 EUR teminatlı ve Schengen ülkelerinde geçerli olan seyahat sağlık sigortası,
  • Avusturya gidiş ve dönüş uçak biletleri rezervasyonları,
  • Konaklanacak yerin bilgilerinin yer aldığı dökümanlar,
  • Aktif olarak kullanılan banka hesabı dökümü,
  • Araç veya ev tapusunun fotokopileri,
  • Maaş hesap döküm belgeleri.

 

Avusturya vize başvurusunda hazırlanması gereken ortak belgelerin haricinde başvurulacak vizeye göre ek belgeler istenir. Kişiye ve başvurulacak vize türüne bağlı olarak Avusturya vize evrakları şu şekildedir:

 

  • Emekliler için emekli olunduğuna dair belge ve emekli maaş hesap dökümleri gibi evraklar,
  • Çalışanlar için SGK giriş belgesi ve 4A hizmet döküm belgeleri,
  • Öğrenciler için öğrenci belgesi ve seyahat masraflarını karşılayacak olan sponsorun evrakları,
  • İş yeri sahipleri için vergi levhası, ticaret sicil kaydı ve ticaret gazetesi kaydı,
  • Kamu personeli için çalışılan kurumdan alınan görev yapıldığına dair yazı,
  • Çiftçiler için ziraat odası sicil kaydı ve ekili arazilerin bulunduğunu kanıtlayan dökümanlar,
  • Çalışmayanlar için seyahat dönemi masraflarını karşılayacak olan sponsor belgeleri.

 

Avusturya vize başvurusu için hazırlanması gereken evraklar, konsolosluk ve büyükelçilik tarafından belirlenir. Vize türüne bağlı olarak başvuru sürecinde farklı belgelerin istenebilmesi mümkündür. Seyahat etmeden önce belge hazırlama süreci ve bekleme süreleri göz önünde bulundurularak başvuru yapılmalıdır.

Avusturya Vizesi Ücreti Ne Kadar?

Avusturya vize ücreti 80 Euro olarak belirlenmiştir. 12 yaş sonrası olanlar vize işlemlerinde normal ücretlendirmeye tabidir. 6 yaş altındaki çocuklar için vize ücretlendirmesi yoktur. Vize ücretleri Avusturya Konsolosluğu kriterlerine göre belirlenir ve başvuru sahipleri bu konuda bilgilendirilir. Avusturya Schengen vizesi kapsamında değerlendirilen ticari, turistik vb. vize ücretlendirmeleri, D tipi uzun süreli vizelerden farklıdır. Vize danışmanlık ücretleri talep edildiğinde tutarlarda artış olması mümkündür.

 

Avusturya vizesi almak için danışmanlık ücretleri, 30 Euro civarında değişim gösterir. Danışmanlık hizmetleri, evrakların hazırlanması ve gerekli kurumlardan randevu alınması gibi durumları içerir. Başvuru dosyasının hazırlanması, fotokopi ve çıktı alma ve telefon üzerinden destek gibi hizmetler, danışmanlık ücretleri içerisine dahildir. Seyahat edecek olan kişi tarafından vize ücretinin başvuru işlemlerinden önce ödenmesi gerekir.

Avusturya Vize Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Avusturya vize başvurularında evrakların tam olarak sunulması vize almak için yeterli bir sebep değildir. Schengen üyesi ülkelerden olan Avusturya, başvuru sahiplerinden belirli prosedürleri yerine getirmelerini ister. Avusturya vizesi almak isteyen kişilerin belirli şartları sağlaması ve standartlara uygun olması önemlidir. Avusturya vize başvurularında dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir:

 

  • Avusturya’ya vize alabilmek için başvuru sahibinin düzenli iş hayatı olması önemlidir. Çalışılan yerde minimum 1 yıl geçirme süresi bulunur. Avusturya Konsolosluğu, çalışılan yerden alınan son 3 aya ait çalışma dökümanlarını kabul etmekle beraber daha garantili bir başvuru için en az 1 yıl çalışıyor olmak olumlu olarak etkiler.

 

  • Vize başvurusu yapanların, banka hesaplarında belirli tutarda paralarının bulunması gerekir. Avusturya’da kalınacak olan dönem boyunca konaklama ve diğer masrafların nasıl karşılanacağına dair güvence aranır. Yapılacak olan harcamalarla tutarlı olacak paranın hesapta bulunması önemlidir.

 

  • Çalışılan yerden alınan maaş, gelir belgeleriyle kanıtlanmalıdır. Sahip olunan mülkler, kira geliri ve düzenli maaş gelir belgesi olarak sunulabilir.

 

  • Avusturya seyahat tarihinden en erken 2 ay, en geç 15 gün öncesinden randevu alınmalıdır.

 

  • Avusturya vize başvuruları, doğrudan Konsolosluğa yapılmamakla beraber yetkilendirilen vize başvuru merkezleri üzerinden gerçekleştirilir.

 

  • Vize başvuruları esnasında çekilecek fotoğraflar, Schengen vize prosedürlerine uygun şekilde olmalıdır. Daha önceki Schengen vizelerinde kullanılmamış fotoğrafların sunulması gerekir.
  • Daha önce herhangi bir Schengen vizesi için parmak izi uygulamasından geçmemiş olanların parmak izi vermesi gerekir. Avusturya vizesi için parmak izi verilmesi zorunludur. Bazı sebeplerden ötürü parmak izi veremeyecek olan kişiler bu durumdan muaftır.

 

  • Seyahat gerçekleştirilecek olan pasaportun 10 yıldan daha uzun süre önce alınmamış olması gerekir. En az 2 sayfasının vize için boş olması, yıpranma ve yırtık gibi bir durumumun olmaması önem taşır.

Avusturya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

  • Avusturya vizesi onay süresi evrakların eksiksiz olması halinde 6-14 iş günüdür. Özel durumlardan veya belgelerin hatalı teslim edilmesi gibi durumlardan kaynaklı olarak sürecin uzaması mümkündür. Konsolosluk tarafından başvuru sahiplerinin seyahat amacı ve vize türüne göre farklı belgeler istenebilir. Seyahat zamanına 15 günden daha az olan kişilerin başvuruları alınmayabilir. Bu nedenle başvuru için zaman planlamaları doğru şekilde yürütülmelidir.Avusturya Konsolosluğu ve Türkiye’nin resmi tatil zamanlarında kurumların kapalı olması muhtemeldir. Resmi tatiller ve güncel olan gelişmelerden kaynaklı olarak kurumlar hizmet vermediğinde vize işlemleri otomatik olarak aksar. Vize başvuru kategorilerine göre işlem sürelerinin değişmesi mümkündür. Avusturya Konsolosluğu’nun yoğun olduğu tarihler, teslim edilen belgeler ve iş yükü, vize başvurularının sonuçlanmasına etki eden temel unsurlardır.

Avusturya Vizesi Nereden Alınır?

Avusturya vizesi alabilmeniz için profesyonel anlamda nitelikli hizmet sunan firmamız, işlemlerinizi kısa süre içerisinde tamamlamanıza yardımcıdır. Belge hazırlama ve başvuru süreçlerinizde herhangi bir aksaklıkla karşılaşmamak adına alanında uzman kadromuzla iletişime geçebilirsiniz. Vize işlemleri konusunda üst düzey deneyimli ve nitelikli personellerimizden her konuda yardım alabilirsiniz. Sitemizde yer alan forum veya telefon numaramız üzerinden bizlere ulaşabilir, Avusturya vizesi için profesyonel anlamda destek alabilirsiniz.