fbpx

Hızlı Çekya Vizesi Başvuru İşlemleri

Çekya Vize işlemleri 2024 başvuru sürecinde randevu vize oturum nasıl ilerliyor. Eski adıyla Çek Cumhuriyeti vizesi başvurularına uzmanlarımız aracılığıyla yardımcı oluyoruz. Hızlı Fransa Vizesi başvurusu ücretleri ve detayları için bizlere ulaşabilirsiniz.

TÜM VİZELER

Vize Gereken Tüm Ülkelerde Hizmet Veriyoruz.

danışmanlık

Uzman Vize Başvuru Danışmanlığı

PR/TR

Oturum Vizesi veya Geçici Vize Başvuruları

Yasal Onay

Ülkelerin Yasalarına %100 Uygun Başvuru

şirketimiz hakkında

Çok sayıda Onaylanan Çekya Vizesi müşterilerimiz ile başarı oranımızı arttırmaya devam ediyoruz.

Hızlı ve güvenli Çekya vizesi başvurusu yapmak ister misiniz? Online başvuru ve randevu takibi ile gerekli vize evraklarınızı bize ileterek tüm yorucu işleri sizler için hızlıca yapıyoruz.

TEKLİFİMİZ

Çekya VİZESİ HİZMETLERİMİZ

İster bireysel ister kurumsal müşterimiz olun, Çekya Vizesi işlemlerinde sizlere alanında uzman en iyi danışmanlık hizmetini sunmaktayız.  Vize başvuru işlemlerinde tüm zor ve karmaşık işlemleri sizler adına gerçekleştiriyoruz. 

Çekya Oturum İşlemleri

Gelecek planlarınız doğrultusunda Çekya ülkesi için kalıcı ve geçici oturum danışmanlığı, ikame vizesi başvurularınızı gerçekleştiriyoruz.​

Çekya ÖĞRENCİ VİZESİ​

Yurtdışında okuma amaçlı alınan Çekya öğrenci vizesi başvuru işlemlerini hızlı ve güvenilir olarak konsolosluklara iletiyoruz. Başvurunuz güvencemiz dahilinde.​

Çekya aile vizeSİ

İster evlilik nedeni ile olsun, ister akraba ziyareti amaçlı olsun tüm ailenize Çekya vizesi almak istiyorsanız, ayrıcalıklı olarak size ve ailenize özel vize başvuru danışmanlığı veriyoruz.​

Çekya TİCARİ VİZE

İş seyahatlerinde Çekya vizenizi almak için öncelik sağlıyoruz. Çift pasaport işlemleri ve hızlı başvuru ile şirketinizin vize işlemlerini kolaylaştırıyoruz. ​

Çekya VIP VİZE hizmeti

Öncelik isteyen müşterilerimizi Çekya Vip Vize hizmet deneyimi ile tanıştırıyoruz. Vip müşteri özel danışmanlarımız sizin adınıza tüm işlemleri yapacaktır.​

Çekya TURİSTİK VİZE

Çekya seyahatiniz için tatil ve gezi amaçlı sunulan vize işlemlerini Vizebasvuru.com.tr ayrıcalıkları ile sunuyoruz. Siz tatil için hazırlıklarınızı yaparken bizde vize onayınızı alıyor olacağız.​

Vize Danışmanı

Çekya Vizesi Süreçleriyle ilgili Tüm Sorularınız İçin Bizi Arayın

VİZE BAŞVURU DANIŞMANLIĞI

Çekya Vizesi danışmanlık hizmetinde yılların deneyimi ile başvurularınızı uzman yardımı ile kolayca gerçekleştirin.

Çek Cumhuriyeti Vizesi Nasıl Alınır? Çek Cumhuriyeti Vizesi Ücreti 2024

Çekya Hakkında Bilgiler

Çek Cumhuriyeti vizesi resmi kısa adıyla Çekya olarak bilinen ülkeye seyahat gerçekleştirmek için alınır. Orta Avrupa’da yer alan Çek Cumhuriyeti Silezya, Moravya ve Bohemya olmak üzere 3 bölümden oluşur. Doğusunda Slovakya, kuzeyinde Polonya ve kuzeybatısında Almanya ile komşudur. En tarihi ve meşhur kentlerinden olan Prag, ülkenin başkentidir. 2004 yılında Avrupa Birliği’ne üye olan Çekya, toplamda 13 vilayet ve bir başkentten oluşur. Çok partili parlamenter sistemle yönetilen ülkenin nüfusu, 10 milyonun üzerindedir. Pilsen, Ostrava ve Brno nüfusun büyük çoğunluğunun yaşadığı en bilinen kentleri arasındadır. Ülkenin resmi dili Çekçe, para birimi ise Çek Korunası(CZK)’dır.

Çek Cumhuriyeti Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çek Cumhuriyeti vize başvurusu kısa süreli veya uzun süreli olmak üzere yapılır. Başvurulacak olan vize türüne göre çeşitli evrakların sunulması istenir. Konsolosluk tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezleri üzerinden işlemler yürütülür. Çek Cumhuriyeti vizesi almak isteyenlerin başvuru formunu ve dilekçeleri doğru şekilde doldurmaları önem taşır. Ülkeye ziyaretin ne amaçla gerçekleştirileceği ve ne kadar kalınacağı vize başvurularında öneme sahiptir. Çek Cumhuriyeti tarafından ülke giriş çıkışlarında alınan önlemler kapsamında vize prosedürlerine uygun olarak hareket edilmelidir.

 

Çekya’ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları için pasaport türlerine göre vize prosedürleri bulunur. Umumi (Bordo) Pasaport sahibi olanların 90 günden az sürecek seyahatleri için vize alma zorunlulukları vardır. Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaport sahipleri ise 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak olan seyahatler için vize almak zorunda değildir. Bordo pasaportu bulunan kişilerin, kısa süreli vizeler ve Çekya üzerinden gerçekleştirecekleri transit geçişlerde vize alması gerekir.

 

Çek Cumhuriyeti, Schengen ülkesi olması dolayısıyla Avrupa Ülkeleri’nin uygulamış olduğu prosedürleri uygular. Çekya, turistik şehirlere sahip olmasından dolayı her yıl milyonlarda turistin gitmek istediği ülkelerdendir. Çekya’ya alınan kısa süreli vizeler Schengen kategorisine dahil olduğundan diğer üye Avrupa Ülkeleri’ni seyahat etmek mümkündür. Ancak herhangi bir problemle karşılaşmamak adına vizenin ilk giriş yapılacak ülke olan Çekya’dan alınması gerekir. Form, evrak ve vize için gerekli şartlar sağlanarak istisnai durumlarla karşılaşılmaması halinde başvurulardan olumlu yanıt alınır.

Çek Cumhuriyeti Vizesi Başvuru Formu Nereden Alınır?

Çek Cumhuriyeti vize başvuru formu Çek Cumhuriyeti Konsolosluk resmi internet sitesi üzerinden temin edilir. Başvuru aşamasının ilk adımını doldurulacak olan form oluşturur. https://www.mzv.cz/istanbul/tr/vize_ve_konsoloslukla_lgili_bilgiler/vize_basvuru_formlar/index.html bağlantısı üzerinden vize türüne göre başvuru formlarına erişilebilir.

 

Çek Cumhuriyeti Vize Başvuru Formu, doldurulması gereken en önemli evraklardan birisidir. Kısa süreli, uzun süreli ve uzun dönem oturum formu gibi farklı türler bulunur. Başvuru sahiplerinin seyahat amaçlarına uygun olan formu doldurarak gerekli evrakları temin etmeleri gerekir. Formda yer alan kişisel bilgiler ve seyahatle alakalı tüm detayların doğru şekilde doldurulması önemlidir. Vize başvuru evrakları ve form arasında herhangi bir tutarsızlık olmamalıdır.

Çek Cumhuriyeti Vizesi Çeşitleri Nelerdir?

Çek Cumhuriyeti vizeleri, kalış süresine ve gidiş amacına bağlı olarak farklı kategorilerde incelenir. Kısa dönem C tipi vizeler, Schengen vizesi olarak adlandırılır ve 180 günlük dönem içerisinde 90 gün boyunca seyahat hakkı tanır. Başvuran kişiye bağlı olarak eğitim, turistik vb. farklı amaçlar doğrultusunda gerçekleştirilir. Uzun dönem D tipi vizeler ise “Çek Cumhuriyeti Ulusal Vize” kategorisi altında değerlendirilir. 90 günden daha uzun süre boyunca Çek Cumhuriyeti’nde kalma imkanı sağlar. Çekya’da daimi oturum almak için ise farklı vize kategorisi üzerinden başvuru yapılması gerekir. Her kategori içerisinde gidiş amaçlarına bağlı olarak farklı vize türleriyle karşılaşmak mümkündür.

 

Kısa dönemli Çek Cumhuriyeti vize türleri şunlardır:

 

  • A Tipi Transit Vize: Çek Cumhuriyeti havaalanları üzerinden farklı ülkelere geçiş yapmak isteyenlerin alması gereken kısa süreli vizedir.

 

  • C Tipi Vizeler: C tipi vizeler, Schengen vize kategorisine dahildir. 180 gün boyunca 90 gün olarak Schengen bölgesinde kalma hakkı tanır. C tipi vizelerin alınma amacı şunlar olabilir:

 

  • Bilimsel araştırma,
  • Çalışma,
  • Kültürel Faaliyetler,
  • Eğitim,
  • Turistik,
  • Davet Sonucu Ziyaret,
  • Spor,
  • Siyasi/Resmi.

 

Uzun dönemli olarak verilen Çek Cumhuriyeti vizeleri şunlardır:

 

  • D Tipi Vizeler: 90 günden daha uzun süre boyunca Çekya’da kalmak için alınacak vize türüdür. Gidiş amacına göre kendi içerisinde alt kategorilere ayrılır. D tipi vizeler şu amaçlarla alınabilir:

 

  • Girişimcilik,
  • Çalışma,
  • Eğitim,
  • Tıbbi tedavi,
  • Spor ve kültür,
  • Aile birleşimi,
  • Bilimsel araştırma,

 

  • Daimi Oturum İzni: Çek Cumhuriyeti’nde uzun süreli olarak ikamet etmek için alınması gereken uzun süreli vizedir. Kısa süreli vizelere göre farklı şartların sağlanması gerekir.

Çek Cumhuriyeti Vizesi Ücreti Ne Kadar?

Çek Cumhuriyeti vize ücreti 2 Şubat 2024 tarihindeki güncel bilgilere göre 80 Euro’dur. Belirlenen ücret kısa süreli Schengen vizeleri ve yetişkinler içindir. 6-12 yaş arası çocuklar için 40 Euro harç ücreti bulunur. 0-6 yaş aralığındakiler ise vize ücretlerinden muaf tutulmuştur. Başvuruların kabul edilebilmesi için vize harcının yatırılması gerekir. Vize harcı yatırıldıktan sonra alınan dekont, başvuru belgeleri arasında koyulmalıdır. Harcı yatırmayanların ise vize başvuruları değerlendirmeye tabi değildir.

 

Çekya vizesi başvuru sürecinde isteğe bağlı olarak danışmanlık hizmetlerinden yararlanılır. Danışmanlık hizmetleri alacak olanlar vize harç ücretlerine ek olarak ücret ödemelidir. Danışmanlık desteğinden yararlananlar, belge hazırlık aşaması ve randevu alım süreçlerinde profesyonel anlamda yardım alır. Danışmanlık hizmetleri içerisinde kurye, başvuru formlarının doldurulması, fotoğraf vb. yapılması gereken işlemler bulunur. Çek Cumhuriyeti vize başvurularında belge hazırlama konusunda hassas davranılması gerektiğinden profesyonel anlamda destek alınması önerilir.

Çek Cumhuriyeti Vize Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Her vize başvurusunda olduğu gibi başvuru belgelerinin temin edilmesi, vizenin onaylanmasını tam olarak garanti etmez. Çek Konsolosluğu tarafından başvuru değerlendirme süreçlerinde pek çok unsur göz önünde bulundurulur. Sunulan bilgilerin birbiriyle tutarlı olması ve güven zedeleyecek herhangi bir unsurun bulunmaması önemlidir. Yabancı kişilerin ziyaret rotaları arasında bulunan Çekya, belirli şartlara uyan kişilere vize verir. Çek Cumhuriyeti vize başvuru sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar şu şekildedir:

 

  • Çekya vize başvurularında kullanılacak olan pasaportların 10 yıldan daha eski olmaması ve yıpranmamış olması gerekir.

 

  • Vize başvuru randevularının seyahat tarihinden minimum 1 ay öncesinden alınması önerilir. Başvuru sürecinin zamanında ve sorunsuz olarak yürütülebilmesi için en geç 15 gün öncesinden işlemlere başlanmalıdır.

 

  • Schengen üye ülkeleri arasında bulunan Çek Cumhuriyeti vizesi alabilmek için parmak izi verilmesi zorunludur. Son 5 yıllık dönem içerisinde parmak izi vermemiş kişiler, başvuru sırasında parmak izi vermelidir. 12 yaşın altında olanlar ise biyometri uygulamasından muaf tutulmuştur. Başvuru sahibinin parmaklarının eksik olması vb. sağlık durumlarında rapor alarak belirtmesi ve biyometri işleminden muaf tutulması gerekir.

 

  • Sigortalı olarak işte çalışmayan veya öğrenci olan kişilerin sponsor belgelerini sunmasını gerekir. Sponsor belgeleri, Çekya’da kalınan dönem boyunca masrafların nasıl karşılanacağının ispatı niteliğindedir.

 

  • Çek Cumhuriyeti vize başvurularında evlenmeden önce alınan pasaportlar evlilik tarihini takiben 3 ay daha kullanılır. 3 ayın geçilmesi halinde yeni ad ve soyadla alınan pasaportların kullanılması gerekir.

 

  • Çekye vize prosedürlerine göre evli olan kişilerin evlilik cüzdanlarını ibraz etmeleri zorunludur.

 

  • Çek Konsolosluğu, başvuru sahibinden uçak veya otel rezervasyonlarını talep etme hakkına sahiptir. Otel rezervasyonlarında başvuru sahibinin adı ve bilgileri mutlaka yer almalıdır. Başvuru sürecinde otel rezervasyonlarının herhangi bir sebepten ötürü iptal edilmesi durumunda vize ret kararı verilebilir.

 

  • Vize alabilmek için Çek Cumhuriyeti’ne hitaben yazılmış olan dilekçenin bulunması zorunludur. Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağı, seyahat tarihleri ve detaylara dilekçede yer alır.

 

  • Çekya vizesi alabilmek için biyometri işlemlerinin halledilmesi gerektiğinden başvuru sahibinin bizzat orada bulunması gerekir.

 

  • Schengen vizesi alan kişiler, 26 AB ülkesine giriş çıkış yapabilme hakkına sahiptir. Çek Cumhuriyeti üzerinden Schengen vizesi alanların ilk giriş yapacakları ülke orası olmalıdır. Çekya’dan vize alınmasına rağmen farklı ülkeden giriş yapılması sonraki dönemlerde alınacak olan vizeleri olumsuz etkileyebilir.

 

  • Çek Cumhuriyeti vize başvurusu için çektirilen biyometrik fotoğrafların daha önce kullanılmamış olması önemlidir. En geç 3 ay öncesinden çekilmiş ve yüz hatlarının net olarak görüldüğü fotoğraflar istenir.

 

Çek Cumhuriyeti vize başvuruları için belirli şartların sağlanması gerekir. Başvuru belgelerinin eksiksiz şekilde sunulması, onay alabilmek için tam anlamıyla yeterli değildir. Vize alındıktan sonra ülkeye yapılacak olan girişlerde sınır polislerinin kontrolleri söz konusudur. Konaklama, ulaşım veya alınan davetiyelerin ülkeye girişte istenme durumu olabilir. Çekya’ya giriş için öngörülen şartların yerine getirilmemesi halinde sınır dışı kararı alınması mümkündür.

Çek Cumhuriyeti Vizesi Ret Sebepleri Nelerdir?

Çek Cumhuriyeti vizesi ret kararının altında çok çeşitli sebepler bulunabilir. Belge eksikliğinden kaynaklanan hatalar olabildiği gibi başvuru sahibi özellinde farklı durumlar söz konusu olabilir. Başvuru ret kararını verme yükümlülüğü, Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu’na aittir. Vize başvurularında yetkilendirilen ve aracılık yapan kurumların karar aşamasında herhangi bir etkisi yoktur.

 

Çek Cumhuriyeti vize ret nedenleri şunlardır:

 

  • Belgelerde Hata ve Eksiklik: Başvuru belgelerinin hatalı veya eksik doldurulması en çok karşılaşılan vize ret sebeplerindendir. Başvuru formu ve diğer belgelerde herhangi bir hata bulunmamasına dikkat edilmesi gerekir.

 

  • Seyahat Amacının Belirtilememesi: Çek Cumhuriyeti’ne yolculuk amacının tam olarak belirtilmemiş olması başlı başına ret nedenidir. Başvurulan vize kategorisinin doğru seçilmesi ve evrakların buna göre hazırlanması gerekir.

 

  • Geri Dönüş Kanıtlarının Yeterli Olmaması: Başvuru sahibinin kendi ülkesine geri dönmesine dair yeterli kanıt bulunamaması halinde ret kararı çıkabilir. Konaklamaya dair yeterince kanıt sunulamaması vb. durumlar ülkeye geri dönüş konusunda şüphe uyandırıcıdır.

 

  • Finansal Durumun Yetersiz Görülmesi: Çekya’da olunan dönem boyunca seyahat harcamalarının nasıl yapılacağına dair yeterli kanıt sunulamamasından kaynaklanan ret durumudur. Banka hesaplarının gösterilmesi ve finansal dökümanların açık şekilde sunulması gerekir. Çalışmayan kişiler veya öğrencilerin ise kendilerine sponsor olacak kişilerin bilgilerini paylaşması önemlidir.

 

Çek Cumhuriyeti vize başvurularının reddedilmesi halinde ücret iadesi söz konusu değildir. Tekrarlanacak olan başvurular için yeniden vize harç ücreti talep edilir. Vize harç ücreti, Çek Cumhuriyeti başvuru incelenme giderlerini kapsadığından kişiye geri ödenmez. Vize başvurusu reddedilen kişilerin, başvuruya itirazda bulunma ve yeni başvuru yapma hakları vardır. Ret bildirimlerinde başvurunun neden onaylanmadığı açık şekilde belirtilir.

 

Vize ret kararı incelenerek hata olan yerler düzeltilmelidir. Eksik olan belgeler tamamlanarak başvuru süreci yeniden başlatılmalıdır. Başvuru belgelerinin tamamlanış olması, vizenin onaylanabilmesi için yeterli değildir. Vize başvuruları hakkında verilecek olan olumlu ve olumsuz tüm kararlar Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu’na bağlıdır.

Çek Cumhuriyeti Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Çek Cumhuriyeti vize onay süresi 7-10 iş günü arasında değişim gösterir. Başvuru sahibinin Çek Konsolosluğu tarafından mülakata çağrılması gibi durumlarda süreç uzayabilir. Gerekli görülen durumlarda ekstra belge istenebilir. Konsolosluğun yoğun olduğu dönemlerde veya resmi tatil günlerine denk gelindiğinde vize alım süreci aksayabilir. Bu nedenle Çekya seyahati gerçekleştirmeden en az 1 ay öncesinden randevu alınması tavsiye edilir. Çek Cumhuriyeti, vize başvurularında kendi belirlediği şartların sağlanmaması halinde ret kararı verebilir. Bu tip durumlarda hatalı olan durumlar düzeltilerek yeniden başvuru yapıldığı için vize başvuru süreci aksayabilir.

 

Aksaklık oluşabileceği ve yoğunluk durumları göz önüne alınarak seyahat planlamasının buna göre gerçekleştirilmesi önerilir. Herhangi bir istisnai durum oluşmadığında sorunsuz başvuru talepleri maksimum 15 gün içerisinde sonuç alır. Çek Cumhuriyeti vize başvuruları aciliyeti olan kişiler için VIP olarak yürütülebilir. Bu uygulama ile daha kısa süre içerisinde randevu alınarak işlemler hızlandırılır. Standart başvuru hizmetlerine göre daha fazla ücret talep edilmesi mümkündür.

Çek Cumhuriyeti Vizesi Nereden Alınır?

Tecrübeli ve uzman kadromuz, Çek Cumhuriyeti vize işlemleriniz için olumsuz koşulları minimuma indirerek ihtiyacınız olan tüm desteği sunar. Evraklarınızın tam ve eksiksiz olarak hazırlanması, süreç yönetimi gibi konularda profesyonel hizmetleriyle yanınızdadır. Firmamız temsilcileri sayesinde Çek Cumhuriyeti vizesiyle alakalı aklınıza takılan noktalara yanıt bulabilirsiniz. Sitemizdeki forum bölümünden veya telefonla bizlere ulaşarak Çek Cumhuriyeti vizeniz için uzmanlarımızdan destek talebinde bulunabilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Çek Cumhuriyeti vizesinde istenen başvuru evraklarında herhangi bir eksiklik bulunmaması önem taşır. Başvuru sürecinde Konsolosluk tarafından ekstra evrak talebinde bulunulması mümkündür. Çekya diplomatik temsilcilikleri, temin edilmesi gereken vize evraklarını güncel olarak duyurur. Çeşitli meslek gruplarına göre istenen belgelerde farklılıklar olabilir.

 

Çek Cumhuriyeti vize evrakları şunlardır:

 

  • Aile bilgilerini içeren Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği,
  • Başvuran kişinin kimlik fotokopisi,
  • Eksiksiz olarak doldurulan ve imzalanan Çek Cumhuriyeti Vize Başvuru Formu,
  • Konsolosluğa hitaben yazılan ve başvurunun amacını belirten dilekçe,
  • 000 Euro teminatlı ve sağlık giderlerini karşılayacak Seyahat Sağlık Sigortası,
  • 3,5*4,5 cm ebatlarında 2 adet biyometrik fotoğraf,
  • Seyahat sonrasında minimum 6 ay daha geçerli olacak ve vize için 2 sayfası boş pasaport,
  • Otel rezervasyonu ve konaklama detaylarını gösteren dökümanlar,
  • Aktif olarak kullanılan banka hesabının son 3 aya ait güncel hesap dökümleri,
  • Uçak biletleri ve ulaşım rezervasyonlarını gösteren belgeler,
  • Vize ücretinin yatırıldığını gösteren dekont,
  • Öğrenciler için öğrenci belgesi,
  • Çalışan kişilerden işe giriş bildirgesi ve 4A hizmet dökümleri vb. evraklar,
  • İşverenlerden imza sirküleri, faaliyet belgesi, 4B hizmet dökümleri ve vize talep dilekçesi,
  • Emeklilerden emekli maaşını gösteren bankadan onaylı hesap özetleri ve emeklilik cüzdanı,
  • Aile ziyareti vizesi alacaklar için karşı taraftan alınan davetiye mektubu,
  • Ticari vize alacaklardan Çek Cumhuriyeti tarafından onaylanan ticari davet yazısı.

 

Çek Cumhuriyeti vizesi için başvuru evrakları, başvurulan vize türüne göre farklılık gösterebilir. Vize evrakları, Çekya standartlarına bağlı olarak hazırlanır ve başvuru sahiplerinden temin etmeleri istenir. Başvuru formu dahil olmak üzere diğer tüm belgelerin eksiksiz şekilde hazırlanması, vize başvuru sürecinin en önemli kısmını oluşturur. Vize belgelerinde yolculuk sebebinin tam olarak anlaşılması ve buna dair kanıtlayıcı dökümanların sunulması önemlidir. Vize başvurusu sırasında yazılan form ve dilekçeler Çekya’ya seyahat sebebinin net olarak anlaşılmasını sağlayacak en önemli dökümanlardandır.

SİZLERDEN GELEN MESAJLAR

MÜŞTERİ YORUMLARI

3 adımda online vize danışmanlığı

BAŞVURU

Online olarak sistemimizden istediğiniz vize türü için başvuru yapın. Evrakları hazırlayıp sistemimizden bizlere kolayca ulaştırın.

RANDEVU

Uzmanlarımız Vize Başvuru Merkezlerine hızlıca sizin adınıza gerekli formları sunar. Seyahat tarihinize göre vize randevunuzu oluştururuz.

ONAY

Evrak ve randevu işlemleriniz sırasında tamamen sizi yönlendiren profesyonel kadromuz sayesinde onaylanmış vizeniz kısa sürede size ulaşır.

Videoyu Oynat

Tüm Avrupa Ülkelerine Hızlı Vize Başvurusu

Almanya vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.

Vize başvurusu

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.

Vize başvurusu

Yunanistan Vizesi

Yunanistan vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.

Vize başvurusu

Fransa Vizesi

Fransa vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.

Vize başvurusu

İtalya Vizesi

İtalya vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.

Vize başvurusu

İngiltere Vizesi

İngiltere vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Çek Cumhuriyeti Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çek Cumhuriyeti vize başvurusu kısa süreli veya uzun süreli olmak üzere yapılır. Başvurulacak olan vize türüne göre çeşitli evrakların sunulması istenir. Konsolosluk tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezleri üzerinden işlemler yürütülür. Çek Cumhuriyeti vizesi almak isteyenlerin başvuru formunu ve dilekçeleri doğru şekilde doldurmaları önem taşır. Ülkeye ziyaretin ne amaçla gerçekleştirileceği ve ne kadar kalınacağı vize başvurularında öneme sahiptir. Çek Cumhuriyeti tarafından ülke giriş çıkışlarında alınan önlemler kapsamında vize prosedürlerine uygun olarak hareket edilmelidir.

 

Çekya’ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları için pasaport türlerine göre vize prosedürleri bulunur. Umumi (Bordo) Pasaport sahibi olanların 90 günden az sürecek seyahatleri için vize alma zorunlulukları vardır. Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaport sahipleri ise 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak olan seyahatler için vize almak zorunda değildir. Bordo pasaportu bulunan kişilerin, kısa süreli vizeler ve Çekya üzerinden gerçekleştirecekleri transit geçişlerde vize alması gerekir.

 

Çek Cumhuriyeti, Schengen ülkesi olması dolayısıyla Avrupa Ülkeleri’nin uygulamış olduğu prosedürleri uygular. Çekya, turistik şehirlere sahip olmasından dolayı her yıl milyonlarda turistin gitmek istediği ülkelerdendir. Çekya’ya alınan kısa süreli vizeler Schengen kategorisine dahil olduğundan diğer üye Avrupa Ülkeleri’ni seyahat etmek mümkündür. Ancak herhangi bir problemle karşılaşmamak adına vizenin ilk giriş yapılacak ülke olan Çekya’dan alınması gerekir. Form, evrak ve vize için gerekli şartlar sağlanarak istisnai durumlarla karşılaşılmaması halinde başvurulardan olumlu yanıt alınır.

Çek Cumhuriyeti Vizesi Başvuru Formu Nereden Alınır?

Çek Cumhuriyeti vize başvuru formu Çek Cumhuriyeti Konsolosluk resmi internet sitesi üzerinden temin edilir. Başvuru aşamasının ilk adımını doldurulacak olan form oluşturur. https://www.mzv.cz/istanbul/tr/vize_ve_konsoloslukla_lgili_bilgiler/vize_basvuru_formlar/index.html bağlantısı üzerinden vize türüne göre başvuru formlarına erişilebilir.

 

Çek Cumhuriyeti Vize Başvuru Formu, doldurulması gereken en önemli evraklardan birisidir. Kısa süreli, uzun süreli ve uzun dönem oturum formu gibi farklı türler bulunur. Başvuru sahiplerinin seyahat amaçlarına uygun olan formu doldurarak gerekli evrakları temin etmeleri gerekir. Formda yer alan kişisel bilgiler ve seyahatle alakalı tüm detayların doğru şekilde doldurulması önemlidir. Vize başvuru evrakları ve form arasında herhangi bir tutarsızlık olmamalıdır.

Çek Cumhuriyeti Vizesi Çeşitleri Nelerdir?

Çek Cumhuriyeti vizeleri, kalış süresine ve gidiş amacına bağlı olarak farklı kategorilerde incelenir. Kısa dönem C tipi vizeler, Schengen vizesi olarak adlandırılır ve 180 günlük dönem içerisinde 90 gün boyunca seyahat hakkı tanır. Başvuran kişiye bağlı olarak eğitim, turistik vb. farklı amaçlar doğrultusunda gerçekleştirilir. Uzun dönem D tipi vizeler ise “Çek Cumhuriyeti Ulusal Vize” kategorisi altında değerlendirilir. 90 günden daha uzun süre boyunca Çek Cumhuriyeti’nde kalma imkanı sağlar. Çekya’da daimi oturum almak için ise farklı vize kategorisi üzerinden başvuru yapılması gerekir. Her kategori içerisinde gidiş amaçlarına bağlı olarak farklı vize türleriyle karşılaşmak mümkündür.

 

Kısa dönemli Çek Cumhuriyeti vize türleri şunlardır:

 

  • A Tipi Transit Vize: Çek Cumhuriyeti havaalanları üzerinden farklı ülkelere geçiş yapmak isteyenlerin alması gereken kısa süreli vizedir.

 

  • C Tipi Vizeler: C tipi vizeler, Schengen vize kategorisine dahildir. 180 gün boyunca 90 gün olarak Schengen bölgesinde kalma hakkı tanır. C tipi vizelerin alınma amacı şunlar olabilir:

 

  • Bilimsel araştırma,
  • Çalışma,
  • Kültürel Faaliyetler,
  • Eğitim,
  • Turistik,
  • Davet Sonucu Ziyaret,
  • Spor,
  • Siyasi/Resmi.

 

Uzun dönemli olarak verilen Çek Cumhuriyeti vizeleri şunlardır:

 

  • D Tipi Vizeler: 90 günden daha uzun süre boyunca Çekya’da kalmak için alınacak vize türüdür. Gidiş amacına göre kendi içerisinde alt kategorilere ayrılır. D tipi vizeler şu amaçlarla alınabilir:

 

  • Girişimcilik,
  • Çalışma,
  • Eğitim,
  • Tıbbi tedavi,
  • Spor ve kültür,
  • Aile birleşimi,
  • Bilimsel araştırma,

 

  • Daimi Oturum İzni: Çek Cumhuriyeti’nde uzun süreli olarak ikamet etmek için alınması gereken uzun süreli vizedir. Kısa süreli vizelere göre farklı şartların sağlanması gerekir.

Çek Cumhuriyeti Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Çek Cumhuriyeti vizesinde istenen başvuru evraklarında herhangi bir eksiklik bulunmaması önem taşır. Başvuru sürecinde Konsolosluk tarafından ekstra evrak talebinde bulunulması mümkündür. Çekya diplomatik temsilcilikleri, temin edilmesi gereken vize evraklarını güncel olarak duyurur. Çeşitli meslek gruplarına göre istenen belgelerde farklılıklar olabilir.

 

Çek Cumhuriyeti vize evrakları şunlardır:

 

  • Aile bilgilerini içeren Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği,
  • Başvuran kişinin kimlik fotokopisi,
  • Eksiksiz olarak doldurulan ve imzalanan Çek Cumhuriyeti Vize Başvuru Formu,
  • Konsolosluğa hitaben yazılan ve başvurunun amacını belirten dilekçe,
  • 000 Euro teminatlı ve sağlık giderlerini karşılayacak Seyahat Sağlık Sigortası,
  • 3,5*4,5 cm ebatlarında 2 adet biyometrik fotoğraf,
  • Seyahat sonrasında minimum 6 ay daha geçerli olacak ve vize için 2 sayfası boş pasaport,
  • Otel rezervasyonu ve konaklama detaylarını gösteren dökümanlar,
  • Aktif olarak kullanılan banka hesabının son 3 aya ait güncel hesap dökümleri,
  • Uçak biletleri ve ulaşım rezervasyonlarını gösteren belgeler,
  • Vize ücretinin yatırıldığını gösteren dekont,
  • Öğrenciler için öğrenci belgesi,
  • Çalışan kişilerden işe giriş bildirgesi ve 4A hizmet dökümleri vb. evraklar,
  • İşverenlerden imza sirküleri, faaliyet belgesi, 4B hizmet dökümleri ve vize talep dilekçesi,
  • Emeklilerden emekli maaşını gösteren bankadan onaylı hesap özetleri ve emeklilik cüzdanı,
  • Aile ziyareti vizesi alacaklar için karşı taraftan alınan davetiye mektubu,
  • Ticari vize alacaklardan Çek Cumhuriyeti tarafından onaylanan ticari davet yazısı.

 

Çek Cumhuriyeti vizesi için başvuru evrakları, başvurulan vize türüne göre farklılık gösterebilir. Vize evrakları, Çekya standartlarına bağlı olarak hazırlanır ve başvuru sahiplerinden temin etmeleri istenir. Başvuru formu dahil olmak üzere diğer tüm belgelerin eksiksiz şekilde hazırlanması, vize başvuru sürecinin en önemli kısmını oluşturur. Vize belgelerinde yolculuk sebebinin tam olarak anlaşılması ve buna dair kanıtlayıcı dökümanların sunulması önemlidir. Vize başvurusu sırasında yazılan form ve dilekçeler Çekya’ya seyahat sebebinin net olarak anlaşılmasını sağlayacak en önemli dökümanlardandır.

Çek Cumhuriyeti Vizesi Ücreti Ne Kadar?

Çek Cumhuriyeti vize ücreti 2 Şubat 2024 tarihindeki güncel bilgilere göre 80 Euro’dur. Belirlenen ücret kısa süreli Schengen vizeleri ve yetişkinler içindir. 6-12 yaş arası çocuklar için 40 Euro harç ücreti bulunur. 0-6 yaş aralığındakiler ise vize ücretlerinden muaf tutulmuştur. Başvuruların kabul edilebilmesi için vize harcının yatırılması gerekir. Vize harcı yatırıldıktan sonra alınan dekont, başvuru belgeleri arasında koyulmalıdır. Harcı yatırmayanların ise vize başvuruları değerlendirmeye tabi değildir.

 

Çekya vizesi başvuru sürecinde isteğe bağlı olarak danışmanlık hizmetlerinden yararlanılır. Danışmanlık hizmetleri alacak olanlar vize harç ücretlerine ek olarak ücret ödemelidir. Danışmanlık desteğinden yararlananlar, belge hazırlık aşaması ve randevu alım süreçlerinde profesyonel anlamda yardım alır. Danışmanlık hizmetleri içerisinde kurye, başvuru formlarının doldurulması, fotoğraf vb. yapılması gereken işlemler bulunur. Çek Cumhuriyeti vize başvurularında belge hazırlama konusunda hassas davranılması gerektiğinden profesyonel anlamda destek alınması önerilir.

Çek Cumhuriyeti Vize Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Her vize başvurusunda olduğu gibi başvuru belgelerinin temin edilmesi, vizenin onaylanmasını tam olarak garanti etmez. Çek Konsolosluğu tarafından başvuru değerlendirme süreçlerinde pek çok unsur göz önünde bulundurulur. Sunulan bilgilerin birbiriyle tutarlı olması ve güven zedeleyecek herhangi bir unsurun bulunmaması önemlidir. Yabancı kişilerin ziyaret rotaları arasında bulunan Çekya, belirli şartlara uyan kişilere vize verir. Çek Cumhuriyeti vize başvuru sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar şu şekildedir:

 

  • Çekya vize başvurularında kullanılacak olan pasaportların 10 yıldan daha eski olmaması ve yıpranmamış olması gerekir.

 

  • Vize başvuru randevularının seyahat tarihinden minimum 1 ay öncesinden alınması önerilir. Başvuru sürecinin zamanında ve sorunsuz olarak yürütülebilmesi için en geç 15 gün öncesinden işlemlere başlanmalıdır.

 

  • Schengen üye ülkeleri arasında bulunan Çek Cumhuriyeti vizesi alabilmek için parmak izi verilmesi zorunludur. Son 5 yıllık dönem içerisinde parmak izi vermemiş kişiler, başvuru sırasında parmak izi vermelidir. 12 yaşın altında olanlar ise biyometri uygulamasından muaf tutulmuştur. Başvuru sahibinin parmaklarının eksik olması vb. sağlık durumlarında rapor alarak belirtmesi ve biyometri işleminden muaf tutulması gerekir.

 

  • Sigortalı olarak işte çalışmayan veya öğrenci olan kişilerin sponsor belgelerini sunmasını gerekir. Sponsor belgeleri, Çekya’da kalınan dönem boyunca masrafların nasıl karşılanacağının ispatı niteliğindedir.

 

  • Çek Cumhuriyeti vize başvurularında evlenmeden önce alınan pasaportlar evlilik tarihini takiben 3 ay daha kullanılır. 3 ayın geçilmesi halinde yeni ad ve soyadla alınan pasaportların kullanılması gerekir.

 

  • Çekye vize prosedürlerine göre evli olan kişilerin evlilik cüzdanlarını ibraz etmeleri zorunludur.

 

  • Çek Konsolosluğu, başvuru sahibinden uçak veya otel rezervasyonlarını talep etme hakkına sahiptir. Otel rezervasyonlarında başvuru sahibinin adı ve bilgileri mutlaka yer almalıdır. Başvuru sürecinde otel rezervasyonlarının herhangi bir sebepten ötürü iptal edilmesi durumunda vize ret kararı verilebilir.

 

  • Vize alabilmek için Çek Cumhuriyeti’ne hitaben yazılmış olan dilekçenin bulunması zorunludur. Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağı, seyahat tarihleri ve detaylara dilekçede yer alır.

 

  • Çekya vizesi alabilmek için biyometri işlemlerinin halledilmesi gerektiğinden başvuru sahibinin bizzat orada bulunması gerekir.

 

  • Schengen vizesi alan kişiler, 26 AB ülkesine giriş çıkış yapabilme hakkına sahiptir. Çek Cumhuriyeti üzerinden Schengen vizesi alanların ilk giriş yapacakları ülke orası olmalıdır. Çekya’dan vize alınmasına rağmen farklı ülkeden giriş yapılması sonraki dönemlerde alınacak olan vizeleri olumsuz etkileyebilir.

 

  • Çek Cumhuriyeti vize başvurusu için çektirilen biyometrik fotoğrafların daha önce kullanılmamış olması önemlidir. En geç 3 ay öncesinden çekilmiş ve yüz hatlarının net olarak görüldüğü fotoğraflar istenir.

 

Çek Cumhuriyeti vize başvuruları için belirli şartların sağlanması gerekir. Başvuru belgelerinin eksiksiz şekilde sunulması, onay alabilmek için tam anlamıyla yeterli değildir. Vize alındıktan sonra ülkeye yapılacak olan girişlerde sınır polislerinin kontrolleri söz konusudur. Konaklama, ulaşım veya alınan davetiyelerin ülkeye girişte istenme durumu olabilir. Çekya’ya giriş için öngörülen şartların yerine getirilmemesi halinde sınır dışı kararı alınması mümkündür.

Çek Cumhuriyeti Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Çek Cumhuriyeti vize onay süresi 7-10 iş günü arasında değişim gösterir. Başvuru sahibinin Çek Konsolosluğu tarafından mülakata çağrılması gibi durumlarda süreç uzayabilir. Gerekli görülen durumlarda ekstra belge istenebilir. Konsolosluğun yoğun olduğu dönemlerde veya resmi tatil günlerine denk gelindiğinde vize alım süreci aksayabilir. Bu nedenle Çekya seyahati gerçekleştirmeden en az 1 ay öncesinden randevu alınması tavsiye edilir. Çek Cumhuriyeti, vize başvurularında kendi belirlediği şartların sağlanmaması halinde ret kararı verebilir. Bu tip durumlarda hatalı olan durumlar düzeltilerek yeniden başvuru yapıldığı için vize başvuru süreci aksayabilir.

 

Aksaklık oluşabileceği ve yoğunluk durumları göz önüne alınarak seyahat planlamasının buna göre gerçekleştirilmesi önerilir. Herhangi bir istisnai durum oluşmadığında sorunsuz başvuru talepleri maksimum 15 gün içerisinde sonuç alır. Çek Cumhuriyeti vize başvuruları aciliyeti olan kişiler için VIP olarak yürütülebilir. Bu uygulama ile daha kısa süre içerisinde randevu alınarak işlemler hızlandırılır. Standart başvuru hizmetlerine göre daha fazla ücret talep edilmesi mümkündür.

Çek Cumhuriyeti Vizesi Nereden Alınır?

Tecrübeli ve uzman kadromuz, Çek Cumhuriyeti vize işlemleriniz için olumsuz koşulları minimuma indirerek ihtiyacınız olan tüm desteği sunar. Evraklarınızın tam ve eksiksiz olarak hazırlanması, süreç yönetimi gibi konularda profesyonel hizmetleriyle yanınızdadır. Firmamız temsilcileri sayesinde Çek Cumhuriyeti vizesiyle alakalı aklınıza takılan noktalara yanıt bulabilirsiniz. Sitemizdeki forum bölümünden veya telefonla bizlere ulaşarak Çek Cumhuriyeti vizeniz için uzmanlarımızdan destek talebinde bulunabilirsiniz.