Cibuti vize başvurusu yapmadan önce pasaport geçerlilik süresinin kontrol edilmesi gereklidir. Afrika kıtasının doğusunda kalan Cibuti’ye girerken sarıhumma aşısının yapıldığını belgeleyen, uluslararası geçerliliğe sahip aşı kartı ibrazı zorunludur. Seyahat edecek Türk vatandaşlarının hepatit, tetanos ve sıtma gibi aşılarının da tam olması önerilir. Başvuru sahipleri sağlık konusunda en güncel bilgilere T.C. Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü üzerinden erişebilirler.
Cibuti vize başvurularını onaylamakla yetkili tek kurum “Cibuti Ankara Büyükelçiliğidir”. Ankara Büyükelçiliğine gelmeden işlemlerini başlatmak ve sürdürmek isteyenler yetkili acentelerden hizmet alabilirler.
- Cibuti vize başvurularında yaşanabilecek gecikmelerin seyahat planında aksamaya neden olmaması için işlemlerin seyahatten 15 gün öncesinde başlatılması gerekir.
- Vizenin işlenebilmesi için vize başvurusu yapılacak pasaportta 2 boş sayfa bulunmalıdır.
- Başvuru yapılacak pasaportun yıpranmamış olması istenir. Yıpranmış bir pasaporta vize basılsa dahi ülkeye giriş aşamasında güvenlik sorunu yaşanabilir.
- Vize başvuru süreci sonrasında verilen mülakat randevusunda sorulacak sorulara mutlaka doğru cevaplar verilmelidir.
- Başvuruların eksiksiz belgelerle yapılması zorunludur. Üzerinde tahrifat yapılmış belgelerle yapılacak başvurular suç unsuru oluşturur.
- Başvuru sırasında elde edilecek olumlu bir izlenim vize sonucuna doğrudan etki eder.
- Turistik seyahatlerde otel rezervasyonu ibra etmek zorunludur.
- İş gezilerinde davetiye başvuru evrakları arasında konulmalıdır.
Cibuti online vizesi elektronik olarak alınır ve pasaporta basılmaz. Vize yerine geçen kare kod herhangi bir yazıcıdan çıktı alınarak kullanılabilir. Vize başvuruları Türkiye’nin her yerinden hatta yurtdışından da yapılabilir. Uzun süreli vize taleplerinde pasaport geçerlilik tarihinin mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Davetiye eklenen başvuru dosyalarında evrak üzerinde yazan tarih verilecek vize süresi ve çoklu giriş kararını da doğrudan etkiler.