- Pazartesi - Cuma : 9:00 - 18:00 / Anında Destek Hattı
Letonya Vizesi nasıl alınır ? Letonya vizesi 2024 başvuru evrakları nelerdir ? Vize işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler ve vize nereden alınır gibi sorularınıza Vizebasvuru.com.tr adresinden çözüm bulabilirsiniz.
Vize Gereken Tüm Ülkelerde Hizmet Veriyoruz.
Uzman Vize Başvuru Danışmanlığı
Oturum Vizesi veya Geçici Vize Başvuruları
Ülkelerin Yasalarına %100 Uygun Başvuru
Gelecek planlarınız doğrultusunda Letonya ülkesi için kalıcı ve geçici oturum danışmanlığı, ikame vizesi başvurularınızı gerçekleştiriyoruz.
Yurtdışında okuma amaçlı alınan Letonya öğrenci vizesi başvuru işlemlerini hızlı ve güvenilir olarak konsolosluklara iletiyoruz. Başvurunuz güvencemiz dahilinde.
İster evlilik nedeni ile olsun, ister akraba ziyareti amaçlı olsun tüm ailenize Letonya vizesi almak istiyorsanız, ayrıcalıklı olarak size ve ailenize özel vize başvuru danışmanlığı veriyoruz.
İş seyahatlerinde Letonya vizenizi almak için öncelik sağlıyoruz. Çift pasaport işlemleri ve hızlı başvuru ile şirketinizin vize işlemlerini kolaylaştırıyoruz.
Öncelik isteyen müşterilerimizi Letonya Vip Vize hizmet deneyimi ile tanıştırıyoruz. Vip müşteri özel danışmanlarımız sizin adınıza tüm işlemleri yapacaktır.
Letonya seyahatiniz için tatil ve gezi amaçlı sunulan vize işlemlerini Vizebasvuru.com.tr ayrıcalıkları ile sunuyoruz. Siz tatil için hazırlıklarınızı yaparken bizde vize onayınızı alıyor olacağız.
Letonya vizesi alınarak Schengen ülkesi olan Letonya’ya seyahat edilebilir. Letonya Kuzey Avrupa’da yer alan Baltık bölgesindeki üç ülkeden biri olarak bilinir. Letonya ülkesi 110 belediye, 9 Büyükşehir’e ev sahipliği yapmaktadır. İsviçre’ye deniz sınırı olan bu ülkenin Estonya, Litvanya, Rusya Federasyonu ülkelerine komşuluğu vardır. Letonya’ya gezi amacı ile giden kişilerin en çok görmek istediği yer Letonya’nın başkenti olan Riga’dır. Riga ülkenin merkezi olmasından dolayı canlı bir yaşam sunar.
Letonya 1918 yılında bağımsızlığını ilan etmiş ve tarım, sanayi alanlarında çalışmalar yaparak kalkınmış bir ülkedir. Moskova ile anlaşma sağlayan Letonya anlaşmanın ihlal edilmesinden dolayı bağımsızlığını kaybetmiştir. Tekrar bağımsızlığını kazandığı yıl 1991 yılı olmuştur. Bağımsızlığını tekrar kazanan ülke tekrar eski haline dönmeyi hedeflemektedir. Ülkede resmi olarak konuşulan dil Letonca’dır. Resmi dil Letonca olsa da ülkede çok fazla Rusça konuşan insan vardır. Dil çeşitliliğinin olması ülkeye kültürel zenginlik katmaktadır.
Letonya vize başvurusu konsoloslukların resmi web sitesinden yapılabilir. Türkiye ile Letonya vize uygulaması bulunmaktadır. Ancak yeşil pasaport sahibi, hizmet pasaport sahibi ve diplomatik pasaport sahibi vatandaşların vize işlemlerinde bulunmasına gerek kalmaz. Türkiye Cumhuriyeti resmi pasaporta sahip olan kişilerin 6 ay içerisinde 90 günün geçilmemesi şartı ile Letonya vizesi almalarına gerek yoktur.
Letonya Türkiye’de sadece Ankara Büyükelçiliği’nde bulunur. Bu yüzden Letonya vizesi almak isteyen kişilerin başvuracağı en yetkili kurum Ankara Büyükelçiliği’dir. İstanbul’da bulunan Fahri Konsolosluğu vize başvurularını kabul eder ancak Letonya vizesi hakkında herhangi bir işlem yapamaz. Letonya vize işlemlerini başlatacak olan kişilerin son 10 yıl içerisinde almış oldukları pasaportları kullanması gerekir. Bu pasaportların geçerliliği Letonya’dan dönüş itibariyle en az 6 ay devam etmelidir.
Letonya vizesine Schengen vizesi denir. Letonya vizesi almak isteyen kişilerin pasaportlarında son 3 yıl içerisinde Schengen vizesi varsa başvuruyu kendisinin yapması şart değildir. Ancak ilk defa vize başvurusu yapacak kişiler şahsen kendi gidip müracaat etmelidir. Letonya Türkiye temsilciliklerine başvuru yapılarak ya da Letonya vize işlemlerinin üzerine faaliyet gösteren temsilcilikler aracılığı ile vize alımı gerçekleşebilir.
Diplomatik pasaport hamilleri ise 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan konaklamalı seyahatler için vize muafiyeti bulunur. Umuma mahsus pasaport hamilleri için ise kısa süreli seyahatlerinde vizeden zorunluluğu bulunur. Türkiye’den kısa süreli vize başvuruları Letonya Büyükelçiliği tarafından değerlendirilir ve onay işlemleri gerçekleştirilir. Kısa süreli vize kapsamındaki geçen süre 90 gün veya daha az konaklama içerir.
Letonya vize işlemleri gerçekleştirilmeden önce seyahat edecek olan kişinin seyahat süresi, seyahat amacı ve seyahat kapsamına uygun başvuru işlemini gerçekleştirmesi beklenir. https://www.konsolosluk.gov.tr/Visa adresi ziyaret edildiğinde sağ üst menüden “Vize” sekmesi açılır ve “Vize ön başvuru” seçeneğine tıklanır. Buradan sistemin istediği gerekli bilgiler girilir. Bu resmi site üzerinden vize randevu alma işlemi de gerçekleştirilir. Sistemde gerekli bilgiler doğu bir şekilde doldurulduktan sonra Letonya vize başvuru formu ekranda görüntülenir. Bu site üzerinden ayrıca yapılan başvurunun takibi işlemi de gerçekleştirilir.
Başvuru formu evraklarla ilişkilendirildiği için tüm bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde yazılması önem taşır. Başvuru formunda yazan telefon numarası ve e-posta adresinin her daim ulaşılabilir olması gerekir. Konsolosluklar formda yer alan bilgilere ek bilgi talep edebilir. Evraklar başvuru merkezlerine kargoya da kurye yolu ile teslim edilebilir. Tercih eden kişiler merkeze giderek elden de teslim sağlayabilir. Evraklar teslim edildikten sonra iç operasyon birimi tarafından inceleme gerçekleştirilir ve dosyanın durumu ile yapılacakları hakkında bilgilendirme sağlanır.
Letonya vizesi için başvuru yapan kişi başvuru formunu online sistem üzerinde doldurmalıdır. Online başvuru formuna erişmek için kişi öncelikle Letonya konsolosluğunun yönlendirdiği resmi form platformuna ulaşmalıdır. Açılan ekranda yeni başvuru seçeneği tıklandıktan sonra vize başvuru formunu ekrana gelir ve doldurmaya başlanır. Başvuru formu 3 dil üzerinden doldurulabilir. Bu diller İngilizce, Rusça ya da Letonca olabilir. Başvuruların incelenip sonuçlanması işlemi 10 iş gününü bulabilmektedir.
Letonya’ya seyahat edecek birinin seyahat etme nedeni vize türünde de farklılık oluşturabilmektedir. Vize türü vize başvurusu yapılmadan önce karar verilmelidir ve başvuru ona göre yapılmalıdır. Çünkü vize türündeki farklılıklardan vize ücretleri de etkilenir.
Letonya vize türleri aşağıdaki gibi listelenmiştir:
Letonya vizesi ücreti 105 Euro’dur. Bu ücretlendirme 2024 yılı ile birlikte güncellenmiştir. Vize ücretleri başvuru yapılan vize türüne ve başvuru yapan kişinin yaşına göre değişiklik gösterir. Başvuru yaparken kişiye kolaylık sağlayan bazı ek hizmetler bulunur bu ek hizmetler ücretlidir. Kişiye özel gerekli evrak listesinin oluşturulması, kişiye tercih ettiği iletişim aracı ile sınırsız danışmanlık sağlanması, randevu alma, fotokopi işlemleri, risk analizi başvuru dosyasının tamamlanması ofiste bulunan vize eksperi ile birebir görüşme sağlanması karşılama ve başvuru yapılması ücretli olan hizmetlerdir. Bunların haricinde hizmet istenirse hepsine ayrı ayrı ücret ödenmesi gerekir. 6-12 yaş aralığında olan seyahat edecek kişiden 65 Euro vize ücreti alınırken, 0-6 yaş aralığındaki yolcular için 25 Euro ödenir. Konsolosluk harcı 6 yaşından küçük çocuklardan talep edilmez. 6 ile 12 yaş arasındaki çocuklardan ise konsolosluk harcının yarısı tahsil edilir. Letonya ülkesi kısa süreli Schengen vizeleri uzun süreli D tipi vizelerden farklıdır. Letonya vizesi turistik, ticari, ziyaret ve kültürel vize için aynı ücretleri içerir. Letonya vizesi hakkında bilinmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu hususlar şu şekildedir:
Gezi veya tur ile Letonya’ya gitmek isteyen bir kişi öncelikle turistik vize almalıdır. Turistik vize başvurusu yapılırken başvuru merkezine otel rezervasyonuna ait gerekli bilgiler verilir. Kişi dosyasında bulunan otel rezervasyonunun sahte olmamasına dikkat etmelidir. Çünkü turistik vize başvurularında en çok dikkat edilen şey otel rezervasyonudur. Rezervasyonunuz sahte çıkmasıyla vize reddi gerçekleşebilir.
Turistik amaçlı seyahat eden bir kişinin seyahat süresi bir hafta aşmaması durumunda değerlendirme aşamasında sıkıntı yaşamaz. Herhangi bir geliri olmayan dolayısıyla gelir belgesi göstermeyen kişilerin Letonya vize başvurusu esnasında mutlaka 1. dereceden yakınını sponsor olarak göstermelidir. Vize başvurusu yapılırken seyahat etme amacı belirtilmelidir ve ona göre hareket edilmelidir. Ticari amaçlı gidiş planı içeren seyahatler mutlaka davet yazılarını belge niteliğinde sunmalıdır.
Letonya vize başvurusu dilekçelerin İngilizce olmasına dikkat edilmelidir. Letonya Schengen vize başvurusundan sonra konsolosluk kişiden ek evrak ya da mülakat talep edebilir. Evrak talebi genellikle e-posta ya da telefon ile bildirilir. Mülakat talep edilirse Letonya konsolosluk randevusu alınır ve mülakata kişinin kendisi gitmesi gerekir. Mülakatta çalışanlar seyahat planı ile ilgili merak ettiklerini sorar. Bu yüzden kişi mülakata başvuru dosyasını hakim bir şekilde gitmelidir.
Letonya vizesi başvurusu yapan kişi gerekli evrak ve formları vize başvuru merkezine teslim eder. Teslim etmesinin ardından vizenin onaylanması veya reddedilmesi kararını Letonya Büyükelçiliği’nde Konsolosluk departmanı verir. Başvurusu reddedilen başvuru sahibi ret kararının orjinal belgesini saklamalıdır. Çünkü bu durum ilerleyen vize başvurularını etkiler. Tekrar başvuru yapacak olan kişi vize ret nedenlerini dikkate alması gerekir.
Letonya vize ret nedenleri kişiden kişiye değişiklik gösterebilen bir durumdur. En sık görülen nedenler belgelerdeki hatalar, güvenlik açısından tehdit unsuru görülmesi, bölge ve ülkeye girişlerin kısıtlanması, daha önceki vize başvurularında alınan retler ve tekrar ülkeye geri dönüleceğine dair gösterilen belgenin yetersizliğidir. Evrakların reddedilmesi durumunda kişi dosyasını yeniden düzenleyerek itiraz hakkına sahip olabilir. Reddedilen belgeler geri alındıktan sonraki 28 gün içerisinde itiraz mektubu hazırlanmalıdır. Bu itiraz mektubu kişinin ıslak imzasını içermelidir. Elektronik ortamda başvuru kurumuna iletilir. Vize reddi gerçekleşmesinden sonra herhangi bir geri ödeme hakkı talep edilemez.
Letonya vizesi onay süresi bazen farklılık gösterebilir. Letonya vize başvurusu yaparken eksiksiz ve doğru bilgi verilmesi sürecin hızlanmasını sağlar. Sorunsuz ilerleyen bir başvuru sürecinden sonra pasaport 5 ve 7 iş günü arası gibi bir süre içerisinde kişiye teslim edilir. Başvuruların sonuçlanma işlemi de ortalama 2 haftayı bulur. Bu 2 haftalık sürecin içerisine resmi tatil günleri, konsolosluğun ek evrak taleplerinden doğan gecikmelerin yaşanması dahildir.
Letonya vizesi almadan önce seyahat edecek olan kişinin almak istediği vize türünü belirlemesi gerekir. Vize türü seyahatin amacını niteleyen bir kavramdır. Vize almak isteyenler büyükelçiliğe başvuracağı gibi bu işlemler ile ilgilenen başvuru merkezlerine de danışabilir. Letonya Schengen vize başvuru randevuları online platformlar üzerinden yürütülmektedir.
Vize merkezlerinin danışmanlık hizmeti de bulunur. Eğer vize işlemleri ile uğraşacak vaktiniz yoksa veya kendiniz halletmek istemiyorsanız sitede yer alan telefon ya da mail adresimizden bize ulaşabilirsiniz. Profesyonel kadro ile istediğiniz her konuda destek vermeye hazırız. Danışmanlığımız sayesinde sahip olduğunuz hizmetler doğrultusunda vize ile ilgili her işleminiz bize ait olacaktır. Başvuru süreci boyunca vize ile ilgili detaylar ve gerekli bilgilendirmeler danışmanlarımız tarafından size iletilir. Danışmanlık hizmetinin alınması ile vize başvuru işlemleri ve süreci dikkatle takip edilir ve işlemler hızlanmış olur.
Letonya’ya seyahat edecek olan kişilerin önceden vize işlemlerini halletmesi gerekir. Başvuru yapılırken gerekli olan bazı evraklar mevcuttur. Seyahat edecek olan kişi başvuru yapmadan önce bu evraklı eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlamalıdır. Eksiksiz olması ve doğru bilgi içermesi başvuru sürecinin sorunsuz ve hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için oldukça önemlidir. Kişiden istenen belgeler kişinin ön başvurusundan sonra belirttiği e-posta adresine iletilir. Bu yüzden e-posta düzenli olarak kontrol edilmelidir. Başvuru için gerekli evraklar yurt dışına çıkma nedenlerine göre değişiklik gösterebilir. Çünkü birden fazla vize çeşidi bulunmaktadır. Belgeler içerisinde kişiden istenen seyahat sağlık sigortası Letonya’da olunacak süreyi kapsamalıdır.
Letonya vize evrakları şu şekildedir:
Online olarak sistemimizden istediğiniz vize türü için başvuru yapın. Evrakları hazırlayıp sistemimizden bizlere kolayca ulaştırın.
Uzmanlarımız Vize Başvuru Merkezlerine hızlıca sizin adınıza gerekli formları sunar. Seyahat tarihinize göre vize randevunuzu oluştururuz.
Evrak ve randevu işlemleriniz sırasında tamamen sizi yönlendiren profesyonel kadromuz sayesinde onaylanmış vizeniz kısa sürede size ulaşır.
Almanya vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.
Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.
Yunanistan vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.
Fransa vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.
İtalya vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.
İngiltere vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.
Letonya vize başvurusu konsoloslukların resmi web sitesinden yapılabilir. Türkiye ile Letonya vize uygulaması bulunmaktadır. Ancak yeşil pasaport sahibi, hizmet pasaport sahibi ve diplomatik pasaport sahibi vatandaşların vize işlemlerinde bulunmasına gerek kalmaz. Türkiye Cumhuriyeti resmi pasaporta sahip olan kişilerin 6 ay içerisinde 90 günün geçilmemesi şartı ile Letonya vizesi almalarına gerek yoktur.
Letonya Türkiye’de sadece Ankara Büyükelçiliği’nde bulunur. Bu yüzden Letonya vizesi almak isteyen kişilerin başvuracağı en yetkili kurum Ankara Büyükelçiliği’dir. İstanbul’da bulunan Fahri Konsolosluğu vize başvurularını kabul eder ancak Letonya vizesi hakkında herhangi bir işlem yapamaz. Letonya vize işlemlerini başlatacak olan kişilerin son 10 yıl içerisinde almış oldukları pasaportları kullanması gerekir. Bu pasaportların geçerliliği Letonya’dan dönüş itibariyle en az 6 ay devam etmelidir.
Letonya vizesine Schengen vizesi denir. Letonya vizesi almak isteyen kişilerin pasaportlarında son 3 yıl içerisinde Schengen vizesi varsa başvuruyu kendisinin yapması şart değildir. Ancak ilk defa vize başvurusu yapacak kişiler şahsen kendi gidip müracaat etmelidir. Letonya Türkiye temsilciliklerine başvuru yapılarak ya da Letonya vize işlemlerinin üzerine faaliyet gösteren temsilcilikler aracılığı ile vize alımı gerçekleşebilir.
Diplomatik pasaport hamilleri ise 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan konaklamalı seyahatler için vize muafiyeti bulunur. Umuma mahsus pasaport hamilleri için ise kısa süreli seyahatlerinde vizeden zorunluluğu bulunur. Türkiye’den kısa süreli vize başvuruları Letonya Büyükelçiliği tarafından değerlendirilir ve onay işlemleri gerçekleştirilir. Kısa süreli vize kapsamındaki geçen süre 90 gün veya daha az konaklama içerir.
Letonya vize işlemleri gerçekleştirilmeden önce seyahat edecek olan kişinin seyahat süresi, seyahat amacı ve seyahat kapsamına uygun başvuru işlemini gerçekleştirmesi beklenir. https://www.konsolosluk.gov.tr/Visa adresi ziyaret edildiğinde sağ üst menüden “Vize” sekmesi açılır ve “Vize ön başvuru” seçeneğine tıklanır. Buradan sistemin istediği gerekli bilgiler girilir. Bu resmi site üzerinden vize randevu alma işlemi de gerçekleştirilir. Sistemde gerekli bilgiler doğu bir şekilde doldurulduktan sonra Letonya vize başvuru formu ekranda görüntülenir. Bu site üzerinden ayrıca yapılan başvurunun takibi işlemi de gerçekleştirilir.
Başvuru formu evraklarla ilişkilendirildiği için tüm bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde yazılması önem taşır. Başvuru formunda yazan telefon numarası ve e-posta adresinin her daim ulaşılabilir olması gerekir. Konsolosluklar formda yer alan bilgilere ek bilgi talep edebilir. Evraklar başvuru merkezlerine kargoya da kurye yolu ile teslim edilebilir. Tercih eden kişiler merkeze giderek elden de teslim sağlayabilir. Evraklar teslim edildikten sonra iç operasyon birimi tarafından inceleme gerçekleştirilir ve dosyanın durumu ile yapılacakları hakkında bilgilendirme sağlanır.
Letonya vizesi için başvuru yapan kişi başvuru formunu online sistem üzerinde doldurmalıdır. Online başvuru formuna erişmek için kişi öncelikle Letonya konsolosluğunun yönlendirdiği resmi form platformuna ulaşmalıdır. Açılan ekranda yeni başvuru seçeneği tıklandıktan sonra vize başvuru formunu ekrana gelir ve doldurmaya başlanır. Başvuru formu 3 dil üzerinden doldurulabilir. Bu diller İngilizce, Rusça ya da Letonca olabilir. Başvuruların incelenip sonuçlanması işlemi 10 iş gününü bulabilmektedir.
Letonya’ya seyahat edecek birinin seyahat etme nedeni vize türünde de farklılık oluşturabilmektedir. Vize türü vize başvurusu yapılmadan önce karar verilmelidir ve başvuru ona göre yapılmalıdır. Çünkü vize türündeki farklılıklardan vize ücretleri de etkilenir.
Letonya vize türleri aşağıdaki gibi listelenmiştir:
Letonya’ya seyahat edecek olan kişilerin önceden vize işlemlerini halletmesi gerekir. Başvuru yapılırken gerekli olan bazı evraklar mevcuttur. Seyahat edecek olan kişi başvuru yapmadan önce bu evraklı eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlamalıdır. Eksiksiz olması ve doğru bilgi içermesi başvuru sürecinin sorunsuz ve hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için oldukça önemlidir. Kişiden istenen belgeler kişinin ön başvurusundan sonra belirttiği e-posta adresine iletilir. Bu yüzden e-posta düzenli olarak kontrol edilmelidir. Başvuru için gerekli evraklar yurt dışına çıkma nedenlerine göre değişiklik gösterebilir. Çünkü birden fazla vize çeşidi bulunmaktadır. Belgeler içerisinde kişiden istenen seyahat sağlık sigortası Letonya’da olunacak süreyi kapsamalıdır.
Letonya vize evrakları şu şekildedir:
Letonya vizesi ücreti 105 Euro’dur. Bu ücretlendirme 2024 yılı ile birlikte güncellenmiştir. Vize ücretleri başvuru yapılan vize türüne ve başvuru yapan kişinin yaşına göre değişiklik gösterir. Başvuru yaparken kişiye kolaylık sağlayan bazı ek hizmetler bulunur bu ek hizmetler ücretlidir. Kişiye özel gerekli evrak listesinin oluşturulması, kişiye tercih ettiği iletişim aracı ile sınırsız danışmanlık sağlanması, randevu alma, fotokopi işlemleri, risk analizi başvuru dosyasının tamamlanması ofiste bulunan vize eksperi ile birebir görüşme sağlanması karşılama ve başvuru yapılması ücretli olan hizmetlerdir. Bunların haricinde hizmet istenirse hepsine ayrı ayrı ücret ödenmesi gerekir. 6-12 yaş aralığında olan seyahat edecek kişiden 65 Euro vize ücreti alınırken, 0-6 yaş aralığındaki yolcular için 25 Euro ödenir. Konsolosluk harcı 6 yaşından küçük çocuklardan talep edilmez. 6 ile 12 yaş arasındaki çocuklardan ise konsolosluk harcının yarısı tahsil edilir. Letonya ülkesi kısa süreli Schengen vizeleri uzun süreli D tipi vizelerden farklıdır. Letonya vizesi turistik, ticari, ziyaret ve kültürel vize için aynı ücretleri içerir. Letonya vizesi hakkında bilinmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu hususlar şu şekildedir:
Gezi veya tur ile Letonya’ya gitmek isteyen bir kişi öncelikle turistik vize almalıdır. Turistik vize başvurusu yapılırken başvuru merkezine otel rezervasyonuna ait gerekli bilgiler verilir. Kişi dosyasında bulunan otel rezervasyonunun sahte olmamasına dikkat etmelidir. Çünkü turistik vize başvurularında en çok dikkat edilen şey otel rezervasyonudur. Rezervasyonunuz sahte çıkmasıyla vize reddi gerçekleşebilir.
Turistik amaçlı seyahat eden bir kişinin seyahat süresi bir hafta aşmaması durumunda değerlendirme aşamasında sıkıntı yaşamaz. Herhangi bir geliri olmayan dolayısıyla gelir belgesi göstermeyen kişilerin Letonya vize başvurusu esnasında mutlaka 1. dereceden yakınını sponsor olarak göstermelidir. Vize başvurusu yapılırken seyahat etme amacı belirtilmelidir ve ona göre hareket edilmelidir. Ticari amaçlı gidiş planı içeren seyahatler mutlaka davet yazılarını belge niteliğinde sunmalıdır.
Letonya vize başvurusu dilekçelerin İngilizce olmasına dikkat edilmelidir. Letonya Schengen vize başvurusundan sonra konsolosluk kişiden ek evrak ya da mülakat talep edebilir. Evrak talebi genellikle e-posta ya da telefon ile bildirilir. Mülakat talep edilirse Letonya konsolosluk randevusu alınır ve mülakata kişinin kendisi gitmesi gerekir. Mülakatta çalışanlar seyahat planı ile ilgili merak ettiklerini sorar. Bu yüzden kişi mülakata başvuru dosyasını hakim bir şekilde gitmelidir.
Letonya vizesi onay süresi bazen farklılık gösterebilir. Letonya vize başvurusu yaparken eksiksiz ve doğru bilgi verilmesi sürecin hızlanmasını sağlar. Sorunsuz ilerleyen bir başvuru sürecinden sonra pasaport 5 ve 7 iş günü arası gibi bir süre içerisinde kişiye teslim edilir. Başvuruların sonuçlanma işlemi de ortalama 2 haftayı bulur. Bu 2 haftalık sürecin içerisine resmi tatil günleri, konsolosluğun ek evrak taleplerinden doğan gecikmelerin yaşanması dahildir.
Letonya vizesi almadan önce seyahat edecek olan kişinin almak istediği vize türünü belirlemesi gerekir. Vize türü seyahatin amacını niteleyen bir kavramdır. Vize almak isteyenler büyükelçiliğe başvuracağı gibi bu işlemler ile ilgilenen başvuru merkezlerine de danışabilir. Letonya Schengen vize başvuru randevuları online platformlar üzerinden yürütülmektedir.
Vize merkezlerinin danışmanlık hizmeti de bulunur. Eğer vize işlemleri ile uğraşacak vaktiniz yoksa veya kendiniz halletmek istemiyorsanız sitede yer alan telefon ya da mail adresimizden bize ulaşabilirsiniz. Profesyonel kadro ile istediğiniz her konuda destek vermeye hazırız. Danışmanlığımız sayesinde sahip olduğunuz hizmetler doğrultusunda vize ile ilgili her işleminiz bize ait olacaktır. Başvuru süreci boyunca vize ile ilgili detaylar ve gerekli bilgilendirmeler danışmanlarımız tarafından size iletilir. Danışmanlık hizmetinin alınması ile vize başvuru işlemleri ve süreci dikkatle takip edilir ve işlemler hızlanmış olur.
Tüm başvurularınıza ve sorularınıza hızlı cevap vermek için profesyonel kadromuzdan şimdi bilgi alabilirsiniz.
Vizebasvuru.com.tr online vize başvuru platformudur. Firmamız Kültür ve Turizm Bakanlığından A Grubu seyahat acentesi belgesine sahip, İzge Turizm ve Org. Tic. Ltd.Şti olarak hizmet vermektedir. Tüm profesyonel vize danışmanlık hizmetleri için bizlere dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.
Sektörden ve bizlerden son güncel haberleri almak için e-posta bültenimize kayıt olabilir ve bizi sosyal medyadan takip edebilirsiniz.
© 2021 Vizebasvuru.com.tr – Tüm hakları saklıdır.