fbpx

Vize Başvuru İşlemleri

Vize başvurusu yapmak için gereken işlemleri sayfamızdan kolayca bulabilirsiniz. Vizebasvuru.com.tr olarak vize danışmanlığı şirketi olarak hizmet vermekteyiz.

TÜM VİZELER

Vize Gereken Tüm Ülkelerde Hizmet Veriyoruz.

danışmanlık

Uzman Vize Başvuru Danışmanlığı

PR/TR

Oturum Vizesi veya Geçici Vize Başvuruları

Yasal Onay

Ülkelerin Yasalarına %100 Uygun Başvuru

Vize Başvuru İşlemleri Nasıl Olur?

Vize başvuru işlemlerinin nasıl olduğu ülke konsoloslukları tarafından koyulan vize kriterleri sayfamızdan bulabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlı olanlar, sahip oldukları pasaport türüne göre birtakım vize prosedürlerini yerine getirmelidir. Günümüzde Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahibi olan Türk vatandaşlarının pek çok ülke için vize alması zorunlu tutulmuştur. Vize başvurularının sonuçlandıracak olan resmi kuruluşlar ise büyükelçilik ve konsolosluklardır. Bazı ülke konsoloslukları, vize başvuru işlemlerini aracı resmi kurumlar üzerinden yürütmektedir. Bu durum tamamen izlenen vize prosedürlerine bağlıdır. Uzun süreli alınacak olan vizelerde ise doğrudan konsolosluklara başvuru gerçekleştirmek gerekebilir.

Vize başvuru işlemleri, özellikle evraklar temin edilirken titiz davranılması gereken bir süreçtir. Evraklarda eksiklik veya yanlışlık olmasından dolayı ret yanıtı almak, en sık karşılaşılan problemler arasındadır. Bu nedenle bazı kişiler vize işlemleri konusunda profesyonel firmalar üzerinden yardım alabilmektedir. Evrakların hazırlanması, vize randevularının alınması gibi işlemler bu sayede daha kolay yürümektedir. Danışman firmalarla çalışmak, başvuran kişinin tercihine kalmış olan bir durumdur. Vize başvuru evrakları hazırlama işlemi tamamlandıktan sonra belirtilen gün ve saatte randevuya gidilmesi gerekmektedir. Başvurunun onaylanması veya reddi ise tamamen ülke konsolosluklarına bağlıdır.

Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vizeye başvurmanın yolu ülkelerin konsoloslukları veya yetkilendirilen vize firmalarından randevu almaktır. Her ülkenin vize prosedürleri farklılık gösterdiğinden seyahat gerçekleştirilecek ülkeye göre başvuru yapılması gerekir. Vize başvurusu yapmak için seyahat amacına uygun olan vize evrakları hazırlanmalıdır. Kurumlarda yoğunluk olabilme ihtimaline karşın en az 1 ay önceden işlemlere başlanması önerilmektedir. Bireysel olarak konsolosluklar üzerinden randevu alınabileceği gibi vize firmaları aracılığıyla başvuru süreçlerini yönetmek mümkündür. Vize başvurusu yapabilmek için ülke konsoloslukları tarafından belirlenen evrakların hazırlanması ve vize harç ücretinin yatıırlmış olması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, sahip oldukları pasaporta göre resmi makamlardan izin alarak yurt dışına çıkabilmek için vize başvurusunda bulunmalıdır.

 

Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

 Vize başvurusu yapılacak yer ilgili ülkelerin konsoloslukları veya yetki verilen vize firmalarıdır. Bazı ülkeler kendi konsoloslukları üzerinden şahsen yapılan randevuları kabul etmemektedir. Bu nedenle vize işlemleri, yetki vermiş oldukları kurumlar üzerinden yürütülmektedir. Seyahat gerçekleştirilecek olan ülkelerin vize uygulamalarının takip edilmesi gerekmektedir. Her ülke aynı vize prosedürlerini uygulamamakla beraber teslim edilmesi gereken belgelerde farklılıklar olabilmektedir. Vize başvurularını konsolosluklara veya aracı kurumlara yapmadan önce seyahat süresi ve amacının net olarak belirlenmiş olması gerekmektedir.

 

Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Vize başvurusunda gereken belgeler ülkelere göre farklılık göstermekle beraber ortak istenen önemli evraklar vardır. Türk vatandaşları, yabancı ülkelere seyahat edecekleri zaman başvuru dosyalarını eksiksiz olarak hazırlamaları istenir. Başvuru sahibinin mesleki durumu, seyahat amacı ve süresine bağlı olarak çeşitli belgelerin ibraz edilmesi gerekir. Yurt dışına seyahat gerçekleştirmek isteyenlerin hazırlaması gereken vize evrakları şunlardır:

  • Vize Başvuru Formu: Gidilecek ülkeye ve başvurulacak vize türüne göre başvuru formlarının doldurması gerekir. Vize başvuru sürecinde gereken en önemli evraklar arasındadır. Online olarak doldurularak çıktısının alınması mümkündür. Başvuru belgeleriyle beraber formun teslim edilmesi gerekmektedir. Formda yer alan tüm bilgiler doğruyu yansıtmalı ve yanlış beyan içermemelidir. 
  • Pasaport: Seyahat bitiş tarihinden sonra en az 6 ay daha geçerliliği olan pasaport bulunmalıdır. Ülke prosedürlerine bağlı olarak eski pasaportların vize sayfalarının fotokopilerinin talep edilmesi mümkündür. 
  • Biyometrik Fotoğraf: Biyometrik fotoğraf, her vize başvurusu için istenen temel evraklardandır. Boyutlarında değişkenlik olmakla beraber standart olarak 3,5 cm*4,5 cm’dir. Başvuru sahibinin yüz hatlarının net olarak görüldüğü ve arka fonu beyaz olan, son 3 ay içerisinde çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf sunulmalıdır. 
  • Uçak Biletleri ve Konaklama Rezervasyonları: Başvuran kişinin gidiş amacına uygun olarak konaklama ve ulaşım bilgilerini sunması gerekir. Aile ziyareti amacıyla ülkeye seyahat edeceklerden davetiye belgeleri istenebilmektedir. Gidiş dönüş uçak biletleri ve ülkede kalınacak süre boyunca konaklama yapılacak yerlerin listesi gibi dökümanlar başvuru dosyasına eklenmelidir. Bazı ülkeler uçak biletlerinin satın alınmış olmasını isteyebileceği gibi bazılarında rezervasyon yeterli görülmektedir. 
  • Seyahat Sağlık Sigortası: Yurt dışı seyahati boyunca geçerli olacak sağlık sigortası yaptırılmalıdır. 30.000 EUR teminatı bulunan ve seyahat edilecek ülkenini istediği içeriğe sahip sigorta yaptırmak çoğu ülke için zorunludur. 
  • Mesleki Belgeler: Başvuru sahiplerinin mesleki ve gelir durumunu kanıtlayan evrakları sunmaları gerekir. Kamu personelleri veya emeklilerden durumlarını açıklayıcı dökümanları sunmaları istenir. İşveren konumunda olan kişiler, vergi evraklarını ve şirket evraklarını sunmalıdır. Seyahati gerçekleştirecek olan kişinin durumuna bağlı olarak farklı mesleki evraklar istenebilir. 
  • Kimlik Fotokopisi: Başvuru sahininin kimlik fotokopisi, her vize başvurusunda ortak olarak istenen evraklar arasındadır. 
  • İkametgah Belgesi: Yerleşim yerinin gösterildiği belgedir. Bazı ülkeler tarafından özel olarak istenebilir. E-devlet üzerinden online olarak ikametgah belgesi almak mümkündür. 
  • Nüfus Kayıt Örneği: Her başvuran kişinin dosyasında olması gereken belgelerdendir. Çocuk, anne, baba ve eş gibi aile üyelerini kapsamalıdır. E-devlet üzerinden alınabileceği gibi nüfus idaresinden alınabilir. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, yurt dışında yaşamını süren akrabaların durumlarını kontrol etmek için gereklidir. Belge sayesinde başvuru sahibinin aile bireyleri net şekilde görülebilmektedir. 
  • Banka Hesap Dökümleri: Başvuru sahibinin finansal durumunun görüldüğü belgelerdir. Ülke konsoloslukları tarafından seyahat öncesinde kişinin hesabında belirli miktarda para bulunması şartı vardır. Ülkeye yapılacak seyahatte masrafların nasıl karşılanacağı vb. durumlar banka hesap dökümleri sayesinde netleşmektedir. Vize randevusundan önce güncel olarak alınmasına dikkat edilmelidir. 
  • Mülk Kayıtları: Ruhsat veya tapuya sahip olanların bu belgeleri başvuru dosyalarına koyması vize başvurusunu olumlu etkiler. Başvuran kişiye ait olan taşınmazların kayıtları sunulduğundan olumlu yanıt alma olasılığı artar.

Ortak olarak istenen vize başvuru evraklarının herkes tarafından temin edilmesi gerekmektedir. Başvuranın çalışma durumu, ev hanımı olması veya öğrenci olma durumuna göre farklı belgelerin istenebilmesi mümkündür. Seyahat edilecek ülkeye gidiş amacının ne olduğu sunulacak evraklar üzerinde doğrudan etkili olmaktadır. İş seyahat, aile ziyareti veya turistik amaç doğrultusunda belgelerin çeşitlenmesi mümkündür.

 

Vize Başvurusu Ne Zaman Yapılır? 

Vize başvurusunun yapılma zamanı ülkeler tarafından belirlenen vize prosedürleri çerçevesinde belirlenmektedir. Bazı ülkeler için vize başvurularının sonuçlanması daha uzun zaman alabilmektedir. Seyahat planlaması gerçekleştirilirken gecikme süreleri göz önüne alınmalıdır. Seyahat gününün ortalama olarak 1-2 ay öncesinden vize başvurularını gerçekleştirmek mümkündür. Ülkelerin vize başvuru koşullarına dikkat edilerek ve geç kalınmadan başvuru yapılmalıdır. Geç başvuru yapıldığı takdirde vize taleplerinin reddedilme olasılığı yüksektir.

 

Vize Başvurusu Randevu Nasıl Alınır? 

Vize başvurusu için randevu almanın yolu konsolosluk, büyükelçilik veya vize merkezlerine müracaat etmektir. Ülkelerin prosedürlerine bağlı olarak randevu sürecinin işleyişinde farklılıklar olabilir. Gerekli evrakların teslim edilmesi, parmak izi verilmesi gibi prosedürlerin yerine getirilmesi gerekir. Çoğu ülke, vize başvurularında parmak izi alımını zorunlu tutmuştur. Daha önce parmak izi vermeyenlerin biyometri işlemlerini yaptırmaları gerekir.

 

Parmak izi vermek, kimlik sahteciliği veya güvenlik ihlallerinin yapılmaması için istenen bir işlemdir. Vize merkezleri üzerinden alınan randevularda gerekli belgelerin ilgili gün ve saatte teslim edilmeleri gerekir. Özellike seyahatlerin yoğun olduğu yaz dönemlerinde randevuların daha geç tarihlere verilmesi söz konusudur. Randevu alınmadan başvuru belgelerinin konsolosluklara iletilmesi mümkün değildir. İnternet üzerinen vize başvuru randevuları alınabilmektedir.

 

Vize Başvurusu Nasıl Olur? 

Vize başvurusunun nasıl olduğu her ülkeye göre değişken bir durumdur. Yetki verilen vize merkezleri tarafından başvuru işlemleri yürütülebileceği gibi doğrudan konsolosluklara başvurabilir. Başvurulacak yerler, tamamen ülkelerin konsoloslukları insiyatifinde belirlenmektedir. Genellikle C tipi kısa süreli vize başvuruları, vize firmaları aracılığı ile yürütülebilmektedir. D tipi uzun süreli vizelerde ise farklı prosedürler söz konusu olduğudan doğrudan ülke konsolosluğuna müracaat etmek gerekebilir. Konsolosluk resmi internet sitelerinde yer alan başvuru bilgilendirmelerine göre hareket etmek mümkündür.

Bazı konsolosluklar, vize başvurusu yapmak için online yöntemler sunmaktadır. Online vize başvuruları, süreç anlamında daha hızlı ilerlemektedir. İngiltere, Kanada ve Amerika gibi ülkelerde vize başvurularını online ortamda gerçekleştirmek mümkündür. Başvuru formlarının eksiksiz ve doğru şekilde doldurulması ret almamak adına önem taşımaktadır. Başvuru sahibine randevu tarihi bildirildikten sonra istenen belgeler, biyometri işlemi vb. prosedürlerle işlem gerçekleştirilir. Belirli durumlarda başvuru sahibinin ilgili konsolosluk tarafından yüz yüze mülakata çağrılması gerekebilir.

 

Vize Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır? 

Vize başvurularının sonuçlanma zamanı ortalama olarak 15 iş günü içerisinde olmaktadır. Fakat ülkeler tarafından uygulanan vize prosedürleri süre üzerinde doğrudan etkilidir. Vize işlemleri, aracı kurumlarla yürütülüyor olsa bile son kararı konsolosluklar vermektedir. Vizelerin olumlu veya olumsuz olarak sonuçlanmasında arada bulunan kurumların herhangi bir yetkisi yoktur. Konsolosluklar, vize işlemlerinin sonuca bağlanmasında tek yetkili mercidir. Konsolosluklarda yaşanan yoğunluklar veya güncel olarak meydana gelen durumlardan dolayı vize başvuru süreci uzayabilmektedir. Bu nedenle vize başvurularının belirli süre öncesinden başlatılması tavsiye edilmektedir.

Konsolosluk resmi tatil günlerinde kapalı olacağından araya ekstra zaman girmesi ve sürecin uzaması mümkündür. Vize başvuru sürecinde konsolosluklar tarafından ekstra belge talep edilebilmektedir. Başvuru sahiplerinin yüz yüze mülakata çağrılma gibi durumları olabilmektedir. Bunun yanı sıra evrak eksikliği veya yanlış vize türüne başvurma gibi durumlarda vizeler olumsuz yanıtlanabilmektedir. Tüm bu ihtimaller göz önünde bulundurulduğunda vizelerin sonuçlanması pek çok etkene göre değişir. Belgelerin eksiksiz şekilde teslim edilmesinden sonra 3 iş günü içerisinde bile onay almak mümkün olabilmektedir.

 

Vize Başvurusu Nasıl Sonuçlanır? 

Vize başvurusunun nasıl sonuçlandığı konsoloslukların insiyatifinde olan bir durumdur. Vize başvurusu yapıldıktan sonra gerekli incelemeler yapılarak onay veya ret kararı çıkmaktadır. Vize başvurularından ret yanıtı alınması halinde tekrar başvurmanın önünde herhangi bir engel yoktur. Vize ret kararı çıktığı durumlarda başvuru sahibi itiraz etme hakkına sahiptir. Fakat itiraz süreçleri zaman alabileceğinden seyahat planlamalarının aksamaması için yeniden başvuru yapılması önerilmektedir.

Geçmiş dönemde gerçekleştirilen seyahatler veya seyahat edilecek ülkeden geri dönüş belgelerinin tam olarak sunulması halinde ret yanıtı alınabilmektedir. Vize başvuru sonuçları, karar sahibine sürece bağlı olarak belirtilen iş günleri içerisinde ilan edilmektedir. Başvuru sonuçlandıktan sonra olumlu yanıtlanan işlemlerde pasaport, vize işlenmiş olarak iade edilmektedir.

 

Schengen Vize Başvurusu Nasıl Yapılır? 

Schengen vize başvurusu yapmanın yolu ilk etapta ilgili ülkenin vize prosedürlerini incelemekten geçmektedir. Schengen üye ülkeleri, imzalanmış olan antlaşma doğrultusunda vize başvurularını yönlendirmektedir. Schengen Vize Başvuru formu, başvuru yapabilmek için doldurulması zorunlu olan en önemli belgelerdendir. Vize başvuru formunun doğru ve eksiksiz şekilde doldurulması büyük öneme sahiptir. Schengen vizesi, Schengen ülkelerinde seyahat etmeye olanak tanıyan bir uygulamadır. Schengen vizesine başvurabilmek için sunulması gereken belgeler şu şekildedir:

  • Schengen vize başvurusu için eksiksiz doldurulan başvuru formu,
  • Vizenin sona ermesinden en az 6 ay daha geçerli olan ve en az 2 sayfası boş olan pasaport,
  • Yakın zamanda çekilmiş olan biyometrik fotoğraf,
  • Schengen bölgelerinde geçerli olan minimum 000 EUR teminatlı seyahat sağlık sigortası,
  • Schengen bölgesine giriş ve çıkışları gösteren uçuş dökümanları,
  • Vize süresi boyunca nerede konaklancağını gösteren belgeler.

Başvurulacak olan Schengen ülkesine göre istenen evraklar çeşitlenebilir. Yalnızca tek Schengen ülkesine seyahat gerçekleştirecek olan kişilerin o ülkenin konsolosluğu üzerinden işlem yapması gerekir. Schengen ülkelerin toplu olarak yapılacak seyahatlerde ise ilk giriş ülkesinden vize alınması önerilmektedir. Seyahatin planlanan şekilde gerçekleşebilmesi için en az 6 hafta öncesinden başvuruların yapılması önerilmektedir. Bazı ülkeler, doğrudan konsolosluklar üzerinden randevu kabul ederken bazıları vize başvuru merkezleri aracılığı ile işlem gerçekleştirmektedir.

 

Vize Türleri Neler? 

Vize türlerinin neler olduğu başvuru sürecini yakından ilgilendiren konulardandır. Vize başvurularının hangi ülkeye olursa olsun seyahat amacına uygun olarak gerçekleştirilmesi gerekir. En sık başvurulan vize türleri şunlardır:

  • Öğrenci Vizesi: Erasmus değişim programı, dil kursu veya herhangi bir akademik amaçla seyahat yapacakların alması gereken vizedir. Ülkelerin şartlarına bağlı olarak kısa süreli veya uzun süreli vizelere başvurulabilir. 
  • Çalışma Vizesi: Gitmek istedikleri ülkede şirketle anlaşma yapanlar ve oradan davet alanların başvurdukları vizedir. Çeşitli ülkelere çalışma amacıyla gitmek isteyenlere belirli şartları sağlamaları halinde verilir. 
  • Schengen Vizesi: Avrupa Birliği ülkelerini seyahat etmek için kullanılan en yaygın vize türüdür. Belçika, Almanya, Avusturya, Hollanda, İtalya ve diğer AB üyesi olan ülkeleri ziyaret etme hakkı tanır. Schengen ülkelerinden herhangi birine giriş için vize alındığında diğer ülkelere geçiş yapılabilmektedir. Tek girişli veya çok girişli olarak verilebilmesi ülkelerin vize prosedürleri çerçevesinde değişen bir durumdur. 
  • Turistik Vize: Turizm amacıyla çeşitli yurt dışı ülkelerini ziyaret etmek için alınan vizedir. Kısa süreli vizeler arasında yer alır. Turistik vizeye sahip olan kişiler, 90 güne kadar ilgili ülkede seyahat etme hakkına sahip olur. 
  • Transit Vize: Yalnızca ilgili ülkede transit bekleme amacıyla verilen vize tipidir. Ülkelere giriş ve çıkış yapma hakkı vermemektedir. Uzun süreli aktarmalarda o ülkeden geçiş yapabilmek için alınması gerekir. Transit vize alabilmek için istenen koşullar ülkelere bağlı olarak değişebilir. 
  • Ziyaret Vizesi: Yurt dışındaki ülkelerde akraba, arkadaş ve aile üyelerinden herhangi birini ziyaret amacıyla verilen vizedir. Ziyaret vizesi alabilmek için karşı taraftan gelecek davetiye mektubunun başvuru dosyasında bulunması gerekir. 
  • Sınır Kapısında Vize: Ülkelere varıldığında uygulanan vize prosedürüne verilen isimdir. Otel rezervasyonları ve gidiş dönüş uçak biletleri istenerek vize verilmesi mümkündür. Her ülkenin uyguladığı bir prosedür olmamakla beraber belirli ücretler vererek sınır kapısında vize alınabilir.

 

Vize Başvurusu Süreci 

Vize başvurusu için süreç belgeleri eksiksiz olarak teslim ettikten sonra başlamaktadır. Evrakların tam olarak temin edilmesi ve vize ücretinin ödenmesi, başvurunun bittiği anlamına gelmemektedir. İlgili ülkelerin elçilik veya konsoloslukları gerekli gördükleri durumlarda ek belgeler isteme hakkına sahiptir. Başvuru işlemi tamamlandıktan sonra telefonla veya online olarak başvuru takibinin gerçekleştirilmesi gerekir. Başvurularını bireysel olarak yapanların doğrudan konsolosluklar üzerinden bilgi edinmesi mümkündür. Aracı kurumlar yoluyla başvuru gerçekleştirenler ise süreç hakkında onlardan bilgi sahibi olabilir.

 

Vize Başvurusu Ücreti Ne Kadar? 

Vize başvurusu için ücret tutarları ülke konsoloslukları tarafından verilen kararlar doğrultusunda açıklanır. Ücretlendirme bilgilendirmeleri, her yıl güncel olarak yapılmaktadır. Vize harç ücretleri, ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir. Başvuru sahiplerinin yaşı ve hangi vize türünden başvuru yaptığı vize ücretlerini etkilemektedir.

Konsolosluklar tarafından belirlenen harçlar ve hizmet bedelleri dönemsel olarak güncellenmektedir. Bazı başvurular doğrudan konsolosluk üzerinden yapılabilmekteyken bazıları için işlemlerin aracı kurumlarla halledilmesi gerekir. Bu bağlamda değişken vize ücretlerinden söz edilir. Vize başvuruları için ücretler, belirli yaş gruplarına göre değişkendir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve 0-6 yaş arasındakilerin vize harç ücreti ödemesine gerek yoktur.

Türkiye’de oturan yabancı uyruklular ise belirli tutarlarda vize ücreti ödemelidir. Kısa süreli veya uzun süreli vize talep edilmesine dönük farklı ücretlendirmeler söz konusudur. Uzun süreli vize başvurularında istenen şartlar ve süreç daha farklı ilerlediğinden kısa sürelilere göre daha yüksek ücretler bulunur. 2022 yılına göre güncel olarak belirlenen Schengen vize ücretleri yetişkinler için 80 Euro’dur. 6-12 yaş arasındakiler için ise 40 Euro olarak belirlenmiştir.

 

Vize Başvurusu Ücretleri Nereye Ödenir? 

Vize başvuru ücretlerinin ödeneceği yer hangi ülkeden vize alınacağı ile ilişkilidir. Her konsolosluk, ücretlendirme konusunda farklı prosedürler uygulamaktadır. Konsolosluklara direkt bireysel başvuru yapanlar kurum içerisinde bulunan gişeler üzerinden ödeme yapabilir. Konsolosluk tarafından resmi şekilde yetkilendirilen kurumlardan başvuru yapanlar ise harç ücretini ilgili kuruma yatırır. Vize başvurularının geçerli olabilmesi için vize harç ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Vize başvurusu yapmak için harç ücreti ödenmeli ve dekontu ilgili belgeler arasına koyulmalıdır.

Vize Başvuru Dilekçesi Örnekleri Nelerdir?

Vize talep dilekçesi örnekleri vize başvuru prosedürlerinin tamamlanabilmesi için yol gösterici nitelikte olmaktadır. Vize başvuru dilekçesi ilgili ülke konsolosluklarına sunulması gereken temel evraklar arasında yer almaktadır. Konsolosluklar, vize talep dilekçelerini inceleyerek vize başvuru sonuçlarına karar vermektedir. Vize başvuru dilekçelerin ülkelerin vize prosedürlerine uygun şekilde yazı…

Vize Başvuru Evrakları Nasıl Hazırlanır?

Vize başvuru belgelerini hazırlamanın yolu gidilecek ülkenin prosedürlerine göre hareket etmektedir. Vize başvuru evrakları hazırlama vize alımı için en önemli işlemdir. Başvuruların sorunsuz şekilde gerçekleştirilmesi için vize evraklarında herhangi bir eksiklik bulunmamalıdır. Türk vatandaşları, yurt dışına ülkelerine seyahat edebilmek için evrak prosedürlerini yerine getirmelidir. İstenen evrak…

Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulmalı?

Vize başvuru formunun nasl doldurulması gerektiği ile ilgili ülkelerin konsoloslukları üzerinden başvuru formunu edinmekten geçmektedir. Seyahat edilecek ülkelerin konsoloslukları veya büyükelçilikleri tarafından hangi formların doldurulması gerektiği duyurulmaktadır. Başvurulacak olan vize türü ve ülkelere bağlı olarak form yapıları değişmektedir. Vize başvuru formu doldurma vize başvurularının e…

Online Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Online vize başvurusu internet üzerinden form doldurularak yapılabilmektedir. Online vize başvuru formları, ön başvuru niteliğinde olmakla beraber uygulanması gereken en önemli prosedürdür. Seyahat gerçekleştirilecek olan ülkeye bağlı olarak vize işlemleri için online başvuru yapabilmek mümkündür. Ülkelere göre online vize prosedürlerinde değişiklikler bulunmaktadır. Vize başvuru online işlemlerin…

Vize Başvuru Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Vize başvurusu sorgulamanın yolu başvuru yapılan kurum üzerinden olmaktadır. Başvuru gerçekleştirildikten sonra belirli süre zarfı içerisinde sonuçlar açıklanmaktadır. Vize başvuru sorgu işlemleri online olarak yapılabilmektedir. Her ülkenin vize başvuruları, farklı yollar üzerinde yapılabileceğinden sorgulama işlemlerinde farklılıklar olabilmektedir. Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki v…

Vize Başvuru Şirketleri

[thrive_leads id='6752'] Vize başvuru firmaları vize başvuru işlemlerini yürütme konusunda aracı olmaktadır. Profesyonel anlamda hizmet sunan vize başvuru şirket alternatifleri, başvuru sahiplerine kolaylık sağlamaktadır. Bazı ülkeler için vize başvuruları Konsolosluk üzerinden yürümekle beraber belirli şirketler üzerinden vizeye başvurmak mümkündür. Vize başvuru firmaları, başvuru sahiplerini …

Vize Başvuru Ücretleri Kaç Paradır?

Vize başvuru ücretlerinin tutarı ülkelere göre farklıklar taşımaktadır. Başvurulacak vize türü ve hangi ülkeye seyahat edileceği vize başvuru ücretlerini etkilemektedir. Danışman firmalarla çalışılması halinde total vize ücretlerinde artışlar olabilmektedir. Yapılan düzenlemelerle beraber Schengen ülkeleri için belirlenen vize başvuru ücretleri, 80 Euro’dur. Güncel kurlara göre 715 TL ve 95 Dolar’…

Vize Başvurusu Banka Hesap Dökümü Nasıl Olmalı?

Vize başvurusu banka hesap dökümünün nasıl olması gerektiği ülkelere göre farklılıklar taşıyabilmektedir. Banka hesap dökümleri, vize başvurularında finansal durumu kanıtlayıcı en önemli belgeler arasında yer alır. Güncel durumu ifade etmesi ve içerisinde ülkelere bağlı olarak istenen tutarda para bulunması önem taşımaktadır. Vize başvurularında seyahat gerçekleştirilecek ülkede masrafların nasıl …

Vize Başvurusu Davet Mektubu Nedir, Nasıl Alınır?

Vize başvuru davet mektubunun ne olduğu ve nasıl alındığı konusu ülkelerin vize prosedürleriyle doğrudan ilişkilidir. Yurt dışında yaşayan aile üyesi, akraba veya arkadaş bulunması halinde davetiye mektubu belgeler arasında yer almalıdır. Vize başvurusu davet mektubu, ilgili ülkenin konsolosluğuna muhakkak iletilmesi gereken belgeler arasındadır. Özellikle aile ziyareti vizesi üzerinden başvuru ge…

Vize Başvurusu Randevu Nasıl Alınır?

Vize başvuru randevusu almanın yolu ülkelere göre değişim gösterir. Vize için gerekli evraklar hazırlandıktan sonra randevu oluşturulması gerekmektedir. Çoğu ülke için randevu alma zorunluluğu bulunmaktadır. Vize başvurusu randevu alma işlemi, ülkelerin Konsolosluk veya Başkonsolosluk bölümlerinden gerçekleşmektedir. İstenen evraklarla beraber randevu gününde hazır bulunulması gerekmektedir. Vize …

Vize Başvurusu Reddedilen Ne Yapmalı?

Vize başvurusu reddedilenin ne yapması gerektiği konusu belirli sebeplerden dolayı ret alanları ilgilendiren bir konudur. Vize başvurusu reddi pek çok etkene bağlı olarak gerçekleşmiş olabilir. Ülke Konsolosluğu’na teslim edilen başvuru dosyasında hata veya eksiklik olması ret almanın en yaygın sebeplerindendir. Vize başvurusundan ret alanlar, karara itiraz edebilme hakkına sahiptir. Ret kararı il…

Vize Başvurusu Şahsen Yapılır Mı?

Vize başvurusunun şahsen yapılıp yapılmayacağı konusu ülkelerin vize prosedürleriyle ilişkilidir. Vize başvurularında parmak izi verilmesi zorunlu olduğundan kişinin kendisinin bulunması gerekir. Şahsen vize başvurusu yapmak için ülkelerin vize prosedürlerinin bilinmesi önemlidir. Bazı ülke Konsoloslukları, doğrudan başvuru kabul etmemekle beraber resmi kuruluşlar üzerinden vize başvurularını alma…

Vize Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır?

Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş günü içerisindedir. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna bağlı olarak sürelerde farklılık olabilir. Bu nedenle başvuruların geciktirilmemesi önem taşımaktadır. Talep edilen vize türüne bağlı olarak vize başvurusu sonuç süreleri farklı olmaktadır. Uzun süreli ulusal vize türleri için yapılan başvurular, daha geç sonuçlanabilmektedir. Kısa s…
Vize Başvuru Dilekçesi Örnekleri Nelerdir?
Vize talep dilekçesi örnekleri vize başvuru prosedürlerinin tamamlanabilmesi için yol gösterici nitelikte olmaktadır. Vize başvuru dilekçesi ilgili ülke konsolosluklarına sunulması gereken temel evraklar arasında yer almaktadır. Konsolosluklar, vize talep dilekçelerini inceleyerek vize başvuru sonuçlarına karar vermektedir. Vize başvuru dilekçelerin ülkelerin vize prosedürlerine uygun şekilde yazılması önem taşımaktadır. Seyahat edilecek...
Vize Başvuru Evrakları Nasıl Hazırlanır?
Vize başvuru belgelerini hazırlamanın yolu gidilecek ülkenin prosedürlerine göre hareket etmektedir. Vize başvuru evrakları hazırlama vize alımı için en önemli işlemdir. Başvuruların sorunsuz şekilde gerçekleştirilmesi için vize evraklarında herhangi bir eksiklik bulunmamalıdır. Türk vatandaşları, yurt dışına ülkelerine seyahat edebilmek için evrak prosedürlerini yerine getirmelidir. İstenen evraklar arasında yurt dışına...
Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulmalı?
Vize başvuru formunun nasl doldurulması gerektiği ile ilgili ülkelerin konsoloslukları üzerinden başvuru formunu edinmekten geçmektedir. Seyahat edilecek ülkelerin konsoloslukları veya büyükelçilikleri tarafından hangi formların doldurulması gerektiği duyurulmaktadır. Başvurulacak olan vize türü ve ülkelere bağlı olarak form yapıları değişmektedir. Vize başvuru formu doldurma vize başvurularının en önemli kısımlarındandır. Formda yer...
Online Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Online vize başvurusu internet üzerinden form doldurularak yapılabilmektedir. Online vize başvuru formları, ön başvuru niteliğinde olmakla beraber uygulanması gereken en önemli prosedürdür. Seyahat gerçekleştirilecek olan ülkeye bağlı olarak vize işlemleri için online başvuru yapabilmek mümkündür. Ülkelere göre online vize prosedürlerinde değişiklikler bulunmaktadır. Vize başvuru online işlemlerinin yürütülebilmesi için ilgili...
Vize Başvuru Sorgulaması Nasıl Yapılır?
Vize başvurusu sorgulamanın yolu başvuru yapılan kurum üzerinden olmaktadır. Başvuru gerçekleştirildikten sonra belirli süre zarfı içerisinde sonuçlar açıklanmaktadır. Vize başvuru sorgu işlemleri online olarak yapılabilmektedir. Her ülkenin vize başvuruları, farklı yollar üzerinde yapılabileceğinden sorgulama işlemlerinde farklılıklar olabilmektedir. Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak...
Vize Başvuru Şirketleri
Vize başvuru firmaları vize başvuru işlemlerini yürütme konusunda aracı olmaktadır. Profesyonel anlamda hizmet sunan vize başvuru şirket alternatifleri, başvuru sahiplerine kolaylık sağlamaktadır. Bazı ülkeler için vize başvuruları Konsolosluk üzerinden yürümekle beraber belirli şirketler üzerinden vizeye başvurmak mümkündür. Vize başvuru firmaları, başvuru sahiplerini yönlendirecek doğru ve güncel bilgilere sahip olmalıdır....
Vize Başvuru Ücretleri Kaç Paradır?
Vize başvuru ücretlerinin tutarı ülkelere göre farklıklar taşımaktadır. Başvurulacak vize türü ve hangi ülkeye seyahat edileceği vize başvuru ücretlerini etkilemektedir. Danışman firmalarla çalışılması halinde total vize ücretlerinde artışlar olabilmektedir. Yapılan düzenlemelerle beraber Schengen ülkeleri için belirlenen vize başvuru ücretleri, 80 Euro’dur. Güncel kurlara göre 715 TL ve 95 Dolar’a...
Vize Başvurusu Banka Hesap Dökümü Nasıl Olmalı?
Vize başvurusu banka hesap dökümünün nasıl olması gerektiği ülkelere göre farklılıklar taşıyabilmektedir. Banka hesap dökümleri, vize başvurularında finansal durumu kanıtlayıcı en önemli belgeler arasında yer alır. Güncel durumu ifade etmesi ve içerisinde ülkelere bağlı olarak istenen tutarda para bulunması önem taşımaktadır. Vize başvurularında seyahat gerçekleştirilecek ülkede masrafların nasıl karşılanacağına...
Vize Başvurusu Davet Mektubu Nedir, Nasıl Alınır?
Vize başvuru davet mektubunun ne olduğu ve nasıl alındığı konusu ülkelerin vize prosedürleriyle doğrudan ilişkilidir. Yurt dışında yaşayan aile üyesi, akraba veya arkadaş bulunması halinde davetiye mektubu belgeler arasında yer almalıdır. Vize başvurusu davet mektubu, ilgili ülkenin konsolosluğuna muhakkak iletilmesi gereken belgeler arasındadır. Özellikle aile ziyareti vizesi üzerinden başvuru...
Vize Başvurusu Randevu Nasıl Alınır?
Vize başvuru randevusu almanın yolu ülkelere göre değişim gösterir. Vize için gerekli evraklar hazırlandıktan sonra randevu oluşturulması gerekmektedir. Çoğu ülke için randevu alma zorunluluğu bulunmaktadır. Vize başvurusu randevu alma işlemi, ülkelerin Konsolosluk veya Başkonsolosluk bölümlerinden gerçekleşmektedir. İstenen evraklarla beraber randevu gününde hazır bulunulması gerekmektedir. Vize başvuru randevuları, resmi olarak...
Vize Başvurusu Reddedilen Ne Yapmalı?
Vize başvurusu reddedilenin ne yapması gerektiği konusu belirli sebeplerden dolayı ret alanları ilgilendiren bir konudur. Vize başvurusu reddi pek çok etkene bağlı olarak gerçekleşmiş olabilir. Ülke Konsolosluğu’na teslim edilen başvuru dosyasında hata veya eksiklik olması ret almanın en yaygın sebeplerindendir. Vize başvurusundan ret alanlar, karara itiraz edebilme hakkına sahiptir....
Vize Başvurusu Şahsen Yapılır Mı?
Vize başvurusunun şahsen yapılıp yapılmayacağı konusu ülkelerin vize prosedürleriyle ilişkilidir. Vize başvurularında parmak izi verilmesi zorunlu olduğundan kişinin kendisinin bulunması gerekir. Şahsen vize başvurusu yapmak için ülkelerin vize prosedürlerinin bilinmesi önemlidir. Bazı ülke Konsoloslukları, doğrudan başvuru kabul etmemekle beraber resmi kuruluşlar üzerinden vize başvurularını almaktadır. İlgili ülkenin prosedürünün ne...
Vize Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır?
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş günü içerisindedir. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna bağlı olarak sürelerde farklılık olabilir. Bu nedenle başvuruların geciktirilmemesi önem taşımaktadır. Talep edilen vize türüne bağlı olarak vize başvurusu sonuç süreleri farklı olmaktadır. Uzun süreli ulusal vize türleri için yapılan başvurular, daha geç sonuçlanabilmektedir. Kısa...

şirketimiz hakkında

Vize Başarı Oranımız
ile Sürekli Hizmetler Sağlıyoruz

Hızlı ve güvenli vize almak ister misiniz? Online başvuru ve randevu takibi ile gerekli vize evraklarınızı bize ileterek tüm zahmetli işleri sizler için hızlıca yapıyoruz.   

Vize Danışmanı

KURUMSAL FİRMALARA ÖZEL

VİZE DANIŞMANLIK

Sürekli seyahat ihtiyacı olan firmalara ve gezginlere özel tahsis ettiğimiz ücretsiz vize danışmanları , vize hizmetinin yanında otel rezervasyonları ve uçak biletleri konusunda da her zaman 7/24 kurumsal seyahat çözümleri sunuyoruz. 

SİZLERDEN GELEN MESAJLAR

MÜŞTERİ YORUMLARI

3 adımda online vize danışmanlığı

BAŞVURU

Online olarak sistemimizden istediğiniz vize türü için başvuru yapın. Evrakları hazırlayıp sistemimizden bizlere kolayca ulaştırın.

RANDEVU

Uzmanlarımız Vize Başvuru Merkezlerine hızlıca sizin adınıza gerekli formları sunar. Seyahat tarihinize göre vize randevunuzu oluştururuz.

ONAY

Evrak ve randevu işlemleriniz sırasında tamamen sizi yönlendiren profesyonel kadromuz sayesinde onaylanmış vizeniz kısa sürede size ulaşır.

Videoyu Oynat

Tüm Avrupa Ülkelerine Hızlı Vize Başvurusu

Almanya vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.

Vize başvurusu

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.

Vize başvurusu

Yunanistan Vizesi

Yunanistan vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.

Vize başvurusu

Fransa Vizesi

Fransa vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.

Vize başvurusu

İtalya Vizesi

İtalya vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.

Vize başvurusu

İngiltere Vizesi

İngiltere vizesi için gerekli evraklar ve tüm bilgilere sistemimizden hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca deneyimli kadromuzla ile irtibata geçerek hızlıca vize işlemlerinizi sizin adınıza takip edebiliriz.